Граждани алармират за нарушения, Столичната община оправя

Част от проблемите в София, които намериха решение чрез HelpBook.info
7 сеп 2018 16:25,
7
Граждани алармират за нарушения, Столичната община оправя
Снимка: Helpbook.info

Граждани алармираха за нередности по улиците в София, за недовършени ремонтни работи и неправилно паркиране чрез платформата HelpBook.info, а Столична община се задейства. Представяме ви обзор на малка част от сигналите, които получиха отговори и посочените проблеми бяха решени.

По повод на постъпил сигнал за опасно ниско монтирани климатици на фасадната стена на болнично заведение, намиращо се в Район "Красно село", които поставят в риск здравето на преминаващите по тротоара, длъжностните лица са извършили проверка на място и вследствие на това е издаден Констативен протокол с предписания за премахване на външните тела.

Преминаваме към темата за неправилно извършени възстановителни работи. В първия случай оплакването е за недовършени ремонтни дейности в кв. Редута. Част от пътната настилка, която представлява паваж, била разположена пред гаражите на живущите в района. След реакция на Столична община, Район "Слатина", настилката е обновена и не се откриват наличия на строителни материали по тротоара.

Сигнализираха ни и за проблем с почистването, също след извършен ремонт в ж.к. "Сухата река" поради поставяне на шахти. Отстранената пътна настилка не била извозена, а капаците на шахтите били поставени опасно ниско. В отговор от Район "Подуяне" получихме уверение, че разрушените участъци от пътната настилка са възстановени.

Във връзка с постъпил в Столичен Инспекторат сигнал относно разрушаване на общинска собственост и застрашаване здравето на деца поради неправилно паркирани автомобили в близост до детска градина, са поставени констативни протоколи на общо 13 бр. нарушители и са извършени необходимите законови санкции.

Това са само малка част от успешно приключилите сигнали, което доказва, че институциите работят!

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Оправя? Какво оправя бе!? То целия град е едно голямо нарушение.. Те оправяли били. А кой допуска нарушенията? При едни работещи институции цялата тая работа клюкарбуци и прочие е напълно излишна.
6
0
 
4
 
! Отговори
Трейс Груп преди 5 години
Спокойно, заемаме се. Само да довършим ремонта край Своге.
5
0
 
2
 
! Отговори
месара преди 5 години
добре че са тия "граждани" дето алармират, това поне им е безплатно!
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни щуротии са това. Достатъчно е да влезеш в сайта на инспектората и да видиш сигналите. Реакциите са над месец. Отговорите са клишета от порядъка - ще бъде оправено или предадено на еди кой си. По-бързичко се случва нещо само ако бъде публикувано/излъчено от медия.
3
3
 
8
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Тези т. нар. "сигнали" идващи от простолюдието са много забавни четива. Почти всички са неграмотно написани, но за сметка на това са издържани в менторски тон и са пълни с капризи и лиготии.
2
2
 
9
 
! Отговори
Плешивия шкаф преди 5 години
Спокойно, приятелят Бойко ще оправи нещата.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай селинджърите. Не че нещо ще компенсира липсата на първите седем, но катилите трябва поне да си плащат за селските свинщини.