Законна или не? Барака застрашава вековна секвоя в Борисовата

Постройката спира достъпа на вода до корените, алармира гражданин
Обновена: 28 сеп 2018 09:42 | 26 сеп 2018 20:15,
11
Законна или не? Барака застрашава вековна секвоя в Борисовата
Снимка: Helpbook

Гражданин алармира за постройка в Борисовата градина, която застрашава вековна секвоя от защитен вид.

Още по темата

В сигнал в платформата Helpbook той твърди, че в близост до тенис кортове в парка има дърво, което е недостъпно и оградено.

"В корените на секвоята е направена ламаринена барака, която задушава дървото и спира достъпа на вода до корените. Тези дървета са национално природно богатство, живеят до 2000 години, а въпросното дърво е със сигурност над 100-годишно", аргументира се подателят.

В сигнала става ясно, че е отправено запитване до Столичната община дали постройката и законна, но все още отговор няма.

"Нека направим така, че тази над стогодишна секвоя бъде спасена, за да могат децата и внуците ни също да оценят нейната красота и величие", завършва гражданинът.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 5 години
До НезаконенОт много време не бях минавал от там. Наскоро минах и бях ужасен! Количеството постройки се е увеличило поне с 30%!
6
20
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Сега този гражданин да подаде сигнал и за хилядите дървета които са изникнали по тротоарите и толкова са се разраснали,че майка/баща с количка трябва да слезне на платното за да заобиколи !!! Писна ми от вегани, зелени и маратонци дето бягат по 100км и си мислят,че цялата природа и всичко зелено е само и изцяло за тях.
5
4
 
31
 
! Отговори
Незаконен преди 5 години
Секвоята е незаконна, защото не е плащала никакви рушвeти на Фъндъкa.
4
1
 
36
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Да не се окаже, че бараката е законна, а дървото е незаконно?
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БГ реалност - всеки си прави каквото си иска, няма контрол, на пък хейтъри бол.Добре, че все още има някой-друг съвестен, че съвсем ще затънем в реалността ни.
2
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто се къртят всички фаянси. Ламаринената барака явно е под земята защото корените все пак растат надолу, а не нагоре да дърпат вода от небето. Освен това по-скоро се очаква секвоята при растежа си да гътне бараката отколкото обратното. Ама нали има "Хелпбук" и всеки мое си реве за квот си иска без да мисли.
1
7
 
5
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Барак Обама ли?