Национален позор... осъмна върху паметника на Съветската армия

Нова проява на вандализъм срещу монумента в София
4 окт 2018 12:00,
473

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Паметникът на Съветската армия се оказва най-голямото платно за проява на вандало-артистични прояви у нас.

Още по темата
По-малко от месец, след като в началото на септемри непознат заля паметника в центъра на София с бяла боя, днес монументът осъмна с нови надписи.

Непознат е изписал върху стълбите на паметника призив към Столичната община да премахне монумента.

Дали същият, дали друг, е добавил и някои излишни щрихи към паметника – обелка от банан и бутилка бира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


473
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
12
 
10
 
! Отговори
Сралин поц преди 5 години
А за какви спомени този памятник? За ***, килери,педофили и садисти?
257
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците сами трябва да поискат да се премахне това позорище. Ама от къде толкова акъл в техните празни тикви?
256
8
 
6
 
! Отговори
аха преди 5 години
До ИСТИНСКИ ИСТОРИИ "раздавали шоколади на децата".Точно така,***, за едно шоколадче оттогава готов да дадеш ***.Докато ти лапал шоколад и още нещо,"културните" немци изгаряли деца, жени, мъже, старци в крематориуми. Но нали за тебе най-важното твоя дебел търбух да бъде натъпкан. какво те интересуват децата от Бухенвалд -те за разлика от тебе не е яли шоколад, дърта ***
255
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е запазена с територията до 1941 година и с Южна Добруджа благодарение на САЩ не на СССР!Иначе Гърция и Сърбия щяха да граничат със СССР,как си го представяте,все пак и логиката ,и страхът от СССР са по-силни от омразата към България и българите на западняци/ФРАНЦУЗИ И БРИТАНЦИ/,на гърци и сърби.Болшевиките са били като вампир,всеки се е боял да са му на портите.Запазиха ни предвоеннта територия и правото ни над южна Добруджа ама ни дадоха на Сталин като буфер на Гърция.
254
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2-3 кила динамит ще измият срама от челата ни.
253
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСПто да си го демонтират и преместят в музея на комунистическото изкуство защото само те са признателни на съветската армия окупаторка сложила ги на власт '44 година.Надписът на паметника е ЛЪЖА.
252
4
 
4
 
! Отговори
Тато из Правец преди 5 години
До ИСТИНСКИ ИСТОРИИЕ как нема да раздават шоколади ,като ги купуваха с пари печатани в България от самите немци... Имаха си оборудвани за целта камиони и по цял ден щракаха чисто нови парички ! Някои търговци не приемаха нови пари по това време...
251
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, Сталин можеше да остави Южна Добруджа на Румъния, и да удовлетвори териториалните притенции на Гърция и Югославия спрямо Бг.Все пак да не забравяме чий съюзник бяхме по времето на Втората световна война!А, за това, че Бг се оказа под съветско влияние вина носи не само Сталин, но и Рузвелт, и Чърчил, когато разделиха Европа на сфери на влияние на срещата в Ялта през 1945 год.
250
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция каскет НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛА до 1923 година когато е ОСНОВАНА ТУРСКАТА РЕПУБЛИКА.От каква Турция те е освободила СЪВЕТСКАТА АРМИЯ БЕ КАСКЕТ??СА Е ОКУПАТОР НА БЪЛГАРИЯ!ДВЕ МНЕНИЯ НЕ МОЖЕ ДА ИМА.Какъв признателен български народ,кой народ,20% от гласуващите за БКП и още 10% патриотари.ТОВА НЕ Е БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД!!
249
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, как пък нито една държава или народ в която е стъпил руския ботуш не са го приели за освебождение, а само андрешковците-русофили от Задунайская !
248
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По същия начин преди месец бяха нашарили български паметник в Сърбия
247
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЦИОНАЛЕН ПОЗОР Е СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ОГРОМЕН МОНУМЕНТ НА ОКУПАТОРСКА АРМИЯ А НЕ ШАРКИТЕ ПО НЕГО НЕУВАЖАЕМИ НОВИНАРИ.КЪДЕ СА И НА ТАЯ СТАРА ДЪРЖАВА МОНУМЕНТИТЕ НА ОСНОВАТЕЛИТЕ И,НА ЦАРЕТЕ И,М??КЪДЕ СА??НА КАКВО ПРИЛИЧА СОФИЯ,НА КОЛОНИАЛЕН РУСКИ ОКУПИРАН ГРАД,ЦЕНТРАЛНИ БУЛЕВАРДИ И УЛИЦИ ЕДНА КАМАРА С РУСКИ ИМЕНА,НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПАМЕТНИЦИ НА РУСКИЯ ЦАР,А НА ЕДИНСТВЕНИЯ НАШ КОГОТО ИМАМЕ САМУИЛ,СКРОМЕН ТА И ОБРУГАН ЗА "СВЕТЕЩИТЕ ОЧИ".МОРЕЕЕ,МАМИЦ/АТА ИМ НА НАШИТЕ РУСОФИЛСКИ ПОЦЕЛУКОЙВЦИ МАЙКОПРОДАВЦИ!!!
246
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 263Освободили са ни от Турция другия път, добре че сами си направихме Съединението и обявихме независимост иначе ако останеше да се надяваме на Русия още щеше да има държава Източна Румелия.
245
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този позорен паметник който има стотици рецидиви из родината ни е все едно да издигнем паметник на султан Баязид че дошъл и ни е заробил. Срам, срам велик срам за България.
244
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 257И какво толкова ви е направила Русия та сте толкова против нея? Освободили са ни от Турция и благодарение на тях сме единствената загубила държава която увеличава територията си след ВСВКак са те освободили от Турция като тя е създадена 1923г, и как сме с увеличена територия като цяла Македония е откъсната от България и даже са си правели устата да дадем и Пиринско на Сърбия?
243
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
паметниците на вандали варвари, заслужават само вандалско отношение !
242
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SHEFAИСТИНАТА ЗА ВТОРАТА СВЕТОВНА Е ЧЕ НА РУСИЯ ИМ ПИСВА- ОТИВАТ В ГЕРМАНИЯ ОПРАВЯТ НАБЪРЗО НЕШАТА-И СЕ ПРИБИРАТ.-ТОЛКОВА Е ПРОСТО.Като през това време германците ги трепят като мухи.20 000 000 за 4 години.Добре ли е?
241
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каккъв нандализъм? Вандализъм е руското поведение което всячески се стреми да ни натрапи този позорен паметник на окупатора на България умрялата държава СССР. СССР умря но руското зло продължава да живее и да се изражда, особено сред такъв безхарактерен народ като българския, готов да прегърне окупатора и убиеца на хиляди българи, дошъл да унищожава българщината у нас и да я самества с най-голямото планетарно зло русизма.
240
10
 
16
 
! Отговори
ИСТИНСКИ ИСТОРИИ преди 5 години
На 60 лазарника съм. Дядо ми разказваше как като дошли "освободителите" запончали мародерствата - изнасилвания, грабежи, не си плащали за нищо... Нищо общо с немците. Били културни, възпитани, за всичко с плащали, раздавали шоколади на децата. Като дошли *** и донесли само въшки. Правете си сметката! Някои от вас са млади и уж трябва да мислят по-добре от старите, а мозъците им са по-*** и тези мои набори, които живяха през целия позорен 45 годишен период на руски фашизъм...
239
3
 
8
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Вандализъм е ако беше: Гошо + Пенка = Forever