Национален позор... осъмна върху паметника на Съветската армия

Нова проява на вандализъм срещу монумента в София
4 окт 2018 12:00,
473

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Паметникът на Съветската армия се оказва най-голямото платно за проява на вандало-артистични прояви у нас.

Още по темата
По-малко от месец, след като в началото на септемри непознат заля паметника в центъра на София с бяла боя, днес монументът осъмна с нови надписи.

Непознат е изписал върху стълбите на паметника призив към Столичната община да премахне монумента.

Дали същият, дали друг, е добавил и някои излишни щрихи към паметника – обелка от банан и бутилка бира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


473
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
8
 
3
 
! Отговори
Картофчо преди 5 години
До 300 АнонименТи Виждал ли си ги новите модели? Първо ги виж и тогава ги коментирай!
277
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вън руските вандали от България. Вече 75 години сме безсилни да изгоним руската *** от родината си и всичко заради предателите русофили окупирали всички важни постове в държавата. Никога не съм гласувал за русофилска партия и никога няма да гласувам докато съм жив. Този народ трябва да се разбуди и да осъзнае че Русия ни е най-големият враг и никога не ни е била приятел. Дори и с цената на 45000 жертви през 2СВ заради русия България остана победена държава за да могат руснаците да ни грабят.
276
11
 
12
 
! Отговори
Картофчо преди 5 години
До СатаН АТОАз не помня някъде в историческите документи да пише че руските окупатори са стреляли и хвърляли бомби в България през втората световна война, за разлика от едни наши приятели и съюзници, които даже паметник в София си издигнаха на летците убивали Българските мирни граждани.
275
5
 
12
 
! Отговори
999 преди 5 години
До бай Спиро 290 да не ти попарвам оптимизма , ама тези русофоби , които ги приемаш за мислещи , са всъщност 3-4 човека , които "шарят" непрекъсното по клавиатурта . и така се създава впечатление ,ч е са милиони
274
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Картофчохубава Лада е оксиморон
273
5
 
1
 
! Отговори
Бездомно Кенгуро преди 5 години
Ние тук в Аустрейлия си пазим паметниците и не даваме да ги пипнат щото и аз също нося синия аустрейлиан паспортАй поздрави от най-райското(мизерно) кътче на земята
272
12
 
11
 
! Отговори
Картофчо преди 5 години
Приема се за върховно постижение да нацапаш нещо направено от друг Българин! Аз имам взета на лизинг нова Лада и всеки ден някой минава и се изхрачва върху нея. Само дето не мога да разбера високо интелектуалните му подбуди! Някой с труд е успял да си вземе на лизинг нова ефтина кола, вместо да трови всички наоколо със стар дизел. А този съгражданин с високи демократични ценности смята за невероятно геройство като минава покрай нещо ново и хубаво да го нацапа! Тук е подобно! Важното е да цапаме!
271
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Взе на мама златните пендарии дори галошите ми стари.Помниш ли, как кусаше картошки?Наконец забърса три кокошки.________Поета го е казал, ясно и точно, така че не ми говорете за руско освобождение, такова по нашите земи никога не е имало, руснаците винаги са били марудери, крадци и разбойници ю, а на такива паметници не се полагат, и докато ги има ще се гаврим с тях !
270
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Членството в НАТО и ЕС ще досъсипе България. България може да има бъдеще само с Русия.
269
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 288Да, ама точно ти не я приемаш такава каквато е. За мен Червената армия е окупатор, унищожител на българския род, за теб явно е освободител, защото те е освободила от цървyлите на дядо ти.
268
10
 
15
 
! Отговори
бай Спиро преди 5 години
Все пак съв оптимист. Освен дежурните мюрета на Решетников във форува има и много мислещи и знаещи хора.Ако преди 20 години се осмелиш да изкажеш съмнение в трите фалшиви крака на руската пропаганда - че сме славяни, че сме били роби на турците и че два пъти сме били освобождавани от руснаците, можеше и бой да ядеш. Сега все повече хора знаят истината за варварското-вампирско отношение на руския империализъм към България.
267
17
 
6
 
! Отговори
до анонимен преди 5 години
България е запазена с територията до 1941 година и с Южна Добруджа благодарение на САЩ не на СССР!----------Поредното соросче повтарящо мантрите на идола с Срс!А, сега кажи, че САЩ и Британия разгромиха Хитлер и всичко ще си дойде на мястото!Между другото що игнорира Ялтенскаката конференция през 1945 г.?пс"Когато фактите говорят и боговете мълчат" с изключение на дечицата внучетата на мумията Срс!
266
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Драскането на този паметник е национален позор. Той символизира част от историята ни, а тя трябва да се приема такава, каквато е, а не да й се дават днешни интерпретации, които утре отново да се променят. Скоро бях във Виена. Там паметника на съветските войни е подреден и чист и около него имаше полиция.САЩ залязват и нищо чудно след 10- тина години Русия отново да ни потрябва много тъй като сме малка държава, но при подобни драскания дали ще иска да ни помогне пак- не зная.
265
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългаринЗа тебе трябва да издигнем паметник на Хитлер и да те накараме да не го поругаваш защото поругаването на паметници ще се наказва с глоба и труд до края на живота. ***, върховен ***. Жалко че с предателското си поведение позориш всички българи.
264
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напред с братска Русия!
263
14
 
21
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Трябва ли да даваме постоянно гласност на ***-гамени, зомбирани от американски филми? Като цяло всяко едно поругаване на паметници трябва да се наказва с глоба и труд. Предният път се разбра, че са хора на ДСБ. Най-вероятно и сега са такива. Дай на някое наркоманче 100 лева и ще драска цяла вечер.
262
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Позор е цялото ви съществуване.
261
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 276Позови се на РПЦ която се оказа че няма Томос документ че е църква към православния свят. Сътрудниците на Вартоломей цели 3 месеца са се ровили в архивите на цариградската патриаршия за да установят този позорен факт. С една дума РПЦ си е една секта, а руснаците самозвани езичници узурпирали православието още през 1490 година когато се самопровъзгласили за патриаршия.
260
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Братушките ти от шведското племе РОСИ не знаят че говорят старобългарски,ами натресоха абсурдното наименование ЧЕРКОВНОСЛАВЯНСКИ,като че ли аристокрацията и народът са говорели някакъв различен от поповете език.ДОЛНА ЛЪЖА която продължава да се учи и в България по заповед на..щуката.Сега още ни управляват руски поцелуйковци,я бацето иска платноходки с рускини...Освен това братушките ви ПОЗДРАВИХА БЮРМ ЗА ПРОВАЛА НА РЕФЕРЕНДУМА т.е. КОМИНТЕРНА СИ ОБИЧА АНТИБЪЛГАРСКОТО "ЧЕДО"."БРАТУШКИ" ЛИ.....
259
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Асен Геновци си правят каквото си исксат в тая разградена Ко чина.