Майки с колички по улиците, по тротоара – паркирани коли!?

Столичанин със сигнал в HelpBook за ул. "Св. Пимен Зографски"
Обновена: 5 окт 2018 15:25 | 5 окт 2018 15:00, Анисия Иванова
51

Снимка: HelpBook.info
 

12

Пешеходци по улиците, а тротоарът е зает изцяло от паркирани автомобили в централен столичен район. Това е поредният сигнал от платформата HelpBook.

"Вечер след 18.00 часа тротоарът по ул. "Св. Пимен Зографски" е напълно неизползваем поради паркирани на него множество коли.

Възрастни, деца, майки с колички трябва да се движат по пътното платно. Пътят е много натоварен и е предпоставка за ПТП с пешеходец.

Този тротоар е важен за всички, тръгнали от/до спирката на автобус 88,94,102, от/до ОДЗ 30, от/до 105 СОУ, две детски градини и не на последно място до Национален спортен комплекс "Диана".

В този час възрастните се прибират от работа, а децата от училище, там има и детска площадка въобще доста е натоварено", пише жител на квартала.

Точният адрес на множеството паркирани коли е кв. "Дианабад", ул. "Св. Пимен Зографски" 38, или от началото на Спортен комплекс "Диана" по целия тротоар в посока бул. "Никола Габровски". Дължината на неправилно паркираните коли е повече от 100 м, се уточнява в сигнала.

Гражданинът поставя още един въпрос: "София е европейска столица на спорта за 2018, а защо достъпът до спортните й съоръжения е трудно достъпен и опасен?"

Читателят прилага и снимки с тротоара, зает от коли, и пешеходците, които са принудени да се движат по улиците.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
1
 
! Отговори
... преди 5 години
И аз живея в точно този район и преди седмица ходихме с приятел в един новооткрит ресторант точно след Диана-та. Позачудихме се как и къде да спрем... и стигнахме до извода, че ако се правиш на примерен в БГ се чувстваш като пълен ***. Което е супер жалко. Спряхме си на тротоара, но с кофти чувство.
46
0
 
4
 
! Отговори
Добро момче преди 5 години
Писна ми да се съобразяваме всички с жените и децата ви! Не оста място, където добрите момчета с БМВ-тата да си паркираме колите :(
45
0
 
2
 
! Отговори
Каруцар преди 5 години
Кой в общината е от София и знае къде е тази улица? фъдъкова ли, крусефф ли?! Всичките не са от Град София!! Иначе Юрданка се изцапа пак. Но не защото е умна и по метода проба-грешка, не повтаря грешките си, а защото е с Мнооого семпъл интелект и не се сеща, че откакто е "кмет" през ръцете са и минали поне 12 млрд. лева които Не може да каже как и за какво е похарчила. Просто ги е откраднала. Мишо Бирата я Чака...
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пореден пример как общината е абдикирала от задълженията си. Слага се знак "Паркирането забранено" и всеки неправилно паркирал се глобява. Просто и елементарно. Глобата се "прикача" към дължимия годишен данък за МПС. Ако не се плати в срок лихва от порядъка на 20-30%. При 3 глоби те докладват в КАТ и ти прибират книжката за 1 година.
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам на всяка майка да се даде комплект за оцеляване в България и в него да има нож за пукане на гуми на *** с коли дето не знаят къде се паркира така вече ще се научат, един пистолет срещу ***,бежанци и изнервени кафяво-червени тролоподобни субекти крик за да си извадят колата от дупките щанга за местене на отворени шахти и кевларова броня против мюсюлмански атентати защото на държавата за нищо от изброените не и пука.
42
0
 
2
 
! Отговори
WTF преди 5 години
До Край:За съжаление имате право... Но човек трябва да се гордее с принципите си и явно ги имате.
41
0
 
8
 
! Отговори
Край преди 5 години
До WTF Основния проблем на България това, че този който спазва законите е направен на глупав. Българската държава се отказа да санкционира и налага ред. Наложил съм си да не паркирам на тротоар и обикалям понякога по десетина минути за да намеря място даже и в зона. Териката си паркира на тротоара/в гардинката/ на площадката и е възнаграден от държавата с 10 мин. лично време и 100 бензин.
40
1
 
2
 
! Отговори
WTF преди 5 години
Ако обикновеният българин беше възпитан, чист и спазваше закони, нямаше да са му проблем управляващите.
39
0
 
6
 
! Отговори
Край преди 5 години
Имам кола. И жена ми има. И дъщеря ми кара курсовете. Поколението дето не шофираше си отива. Мисли някой нормален човек че София и даже Софийското поле могат да поберат 1.3 милиона коли.Притежаването на кола в София е ограничен ресурс и трябва да го потребява само който може да си ПЛАЩА.В момента софянци се сваряват като жаби на бавен огън.
38
1
 
9
 
! Отговори
Непозната преди 5 години
Безспорно е безобразие да се паркира на тротоара. Някой обаче трябва да каже на шофьорите на коли къде могат да паркират напълно законно. И това трябва да е в близост до жилищата им, не през 3 квартала. Така е поне в културните страни. Само че българските корумпирани общинари дават разрешение навсякъде да се строи, без да ги е грижа, къде ще паркират хората от построените сгради.
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези наистина са приходящи и вечер изчезват.Но погледнете по целият Габровски от двете страни селските номера на паркиралите столичани в повече.Мафията на Борисов построи още няколко блока,които ще генерират още селяци с коли.Не знам как издържа още канализацията на тоя напън.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
36 ти 100% НЯМАШ КОЛА.Нали от горивата данъците и винетките,от синята зона и паяците се печелят милиони.Като спрат колите от къде ще лапат.Що не спрат нарко разпространението,което е почти легално пред всяко училище.Защото от долу нагоре до вожда всички лапат.
35
1
 
7
 
! Отговори
Край преди 5 години
Колите в София трябва да станат наполовина. 1.Избираме кмет с топки като за американски футбол.2.Въвеждат се прегледи и неизправните коли се спират - отпадат поне 1/3 от колите.3. Качва се данъка за кола - за всеки кило и кв. метър дето заема колата - по-голям.4.Разчертават се всички ЗАКОННИ места за паркиране в София и кола паркирана извън се санкционира непременно.5. Парете от колите се наливат в СИЛЕН градски транспорт.София има 1.3 млн. човека - 1.3 млн. коли не може да побере.
34
1
 
1
 
! Отговори
asd преди 5 години
Аз живея в кв. Борово, пълно е със софийски ***, които паркират на очуканите тротоари...Ромландия а не шопландия....
33
0
 
9
 
! Отговори
БФС преди 5 години
Аз живея точно в този район и мога да подтвърдя. Не само до басейна а чак до КАТ Пимен зографски на места е непроходим за майки с деца.
32
0
 
4
 
! Отговори
ала-бала преди 5 години
До "До Сократис"Не ти се разбира логиката! Говорят ти че един джип заема място за две коли а ти говориш за цени между коли и джипове
31
3
 
2
 
! Отговори
До Сократис преди 5 години
Кзваш, че всяко семейство трябва да си купи още една кола - джип за извън София и друга кола за в София, защото ти смяташ, че така трябва. Джип за извън София трябва по понятни причини - калпави пътиша, дупки и т..н, за които си трябва джип. То няма голяма разлиак межди цената на стар джип и на кола на същата възраст.
30
0
 
7
 
! Отговори
до пена и сие преди 5 години
всичките много бързо заключихте, че колите били на живеещите в района. но не е така, там след 22.00 кола не остава, също така първоте паркирали там са от сутринта след 8.00, някви бачкатори, истинския АД настава около 18.00, когато идват хората да тренират в залите, даже и автобус на БФБ паркира на този тротоар, тъй че...
29
2
 
6
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Тук не могат да се делят пешеходците на майки с колички и останали...След като общините помислиха за инвалиди със съответните запазени за тях територии и за велоалеи, които отнеха половината тротоари от пешеходците, сега да направят същото и за децата в колички.Кога най-сетне някой от властимащите, ще се престраши да се провикне и каже истината, че джиповете трябва да излязат от градовете?Не се ли сещат, че те стават основен проблем за липса на паркиране, или без тях няма да имат самочувствие?!
28
7
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Какво правим с дърветата на които не се кастрят клоните ? Какво правим с глупавите кестени (поне да бяха от ядливите) ? А дървета които също изцяло са превзели тротоарите дори дънера е извадил плочките ? Когато някъде се прави нещо трябва да се знае,че има нужда и от поддръжка.