Зарязва Париж и се завръща... Виновникът за нощния транспорт

Активистът Борис Бонев е съосновател на организацията "Спаси София"
5 окт 2018 07:00,
35

За него активната гражданска позиция е като дишането. Учи в Париж и работи за една от най-големите компании за продажба на здравни услуги във Франция. Но решава да се върне тук, за да се бори за една по-добра България.

Борис Бонев е съосновател на организацията "Спаси София“, която стартира още пред 2009 г. като "Спаси метрото". Той е и един от главните виновници днес в столицата да има нощен градски транспорт – победа, постигната след продължителна борба с институциите.

Още по темата

"Винаги съм искал да допринеса България да се развива. Когато основахме "Спаси София", целта ни беше да спасим третата линия на метрото, която сега се строи. Софийска община искаше да я превърне в скоростна трамвайна отсечка", отбеляза Бонев.

Решението му да напусне града на любовта изглежда като пълна лудост. Да живееш и работиш в Париж е мечта на много хора, за които малката и "невзрачна" България изглежда като задънена улица.

"България все още има толкова много възможности, които са неизползвани, ненамерени... Тук промяната е много по-лесна", коментира Борис в рубриката "Завърналите се" по телевизия Bulgaria ON AIR.

И така вече три години е в София, където активно работи за подобряване на жизнената среда.

"Трябва да сме активни граждани. Трябва да знаем, че търсенето на правата ни, на някаква нормалност в ежедневието е наше задължение и трябва всеки един от нас да го прави", призовава Борис.

Днес хората, които стоят зад организацията "Спаси София", твърдят, че са готови да работят в по-голям мащаб и да спасят България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
работи за една от най-големите компании за продажба на здравни услуги във Франция.--------------------------Хахах работеше в колцентър и досаждаше по телефона на хората да си купуват дамски превръзки и бинтове. Казахте къде е учил, а къде е роден? Някой мякащ, заселил се преди 3 години ще ми спасява града. Аре обратно на село.
26
6
 
4
 
! Отговори
724 преди 5 години
Почти всичките ми съседи се прибират от западнала европа. в англия чакат по 10 мес. да ги прегледа лекар. казват че 17 човека ползват 1 тоалетна. араби и *** преобладават и са на почит и с предимство на добра работа.
25
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И с какво точно е допринесъл Борис Бонев в София да има нощен градски транспорт? Някакви вуду ритуали ли е правил, с какво?
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До и аз се върнахГлупости!
23
12
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
И аз се върнах след като бях в швейцария, англия, германия, франция, италия и белгия. Вс. на запад от полша, чехия и унгария е една ЛЪЖА! Зли бездушни материалисти 90% бездомни, едва си плащат наемите, пият кафе на уличната кафемашина само на рождения си ден, мизерия. Мразят само източноевропейците! Арабски държави, мърсотия и престъпност. Поливат с вода Втора употреба, папкат ГМО+ ХИМИЯ. Всичко е фотошоп заради туризма, ВСИЧКО Е ЕДНА ЛЪЖА. Престанете да лъжете хората и да обезлюдявате старата развита цивилизация. Господ ще ви съди.
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Професия - професионален протестър. Всеки сам да прецени до колко такива хора допринасят за развитието на обществото. Не е ли Спаси София НПО за натиск? Кой реши, че тези хора представяват жителите на София? Такива лицемерни самозванци, аз не мога да уважавам и приемам.
21
8
 
6
 
! Отговори
Toi преди 5 години
Добре написано, но за съжаление в България вече оправяне няма! Насочете се към емиграция, скъпи сънародници.
20
2
 
7
 
! Отговори
Пипи преди 5 години
До Ано 22: Общината в лицето на г-н Петков толкова е закъсала в решенията си по организация на движението, че няма накъде повече. Но вие скочете и се противопоставяйте на подобно "харчене" на средства. Оставам с впечатлението, че общинарите прегръщат всяка идея, в която има някакво строителство, влагане на средства - няма значение дали това ще доведе до положителен ефект за движението. Специално за К.Величков ми е интересно дали са променили разписанието на рейсовете по трамвайната линия?
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПипиДа по идея на Спаси София е, но бе изпълнено без доста от предложените от тях мерки за такъв проект, а именно пренастройване на светофари, маркировка и т.н., така че може да се сърдите на Столична Община, за некачественото изпълнение на проекта.
18
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво! Ей такива хора трябват на тази държава! Млад човек, успял в чужбина, изучил се и се е завърнал с ясна позиция в своята родина населена с 80% ***. Впрочем след освобождението на България именно такива хора правят така, че страната ни да стане за 20 години най-силната икономика на Балканите - връщат се изпратените да се учат в чужбина и с плам и желание започват да работят за България. Та след 70 години мракобесен комунизъм и капитализъм от *** имаме нужда от такива хора.
17
2
 
9
 
! Отговори
До 15 и 16 преди 5 години
За съжаление такива смислени постове с нормални и човешки аргументи са толкова рядко в сайтовете.Властва езика на примитива.Хейтъри и не знам още какви неглижират абсолютно всичко и всички.Ако има повече хора мислещи и говорещи като вас, има надежда за тази страна. А голобрадите многознайковци бъркат виртуалната с реалната реалност и връзката с вчера и днес и познаването на света е Гугъл. Те никъде не са били,нищо не са видели и преживели но ,,знаят всичко-безапелационно"!!!
16
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като е бил в Париж какво от това? Някакъв бог ли е станал? Може би трябва да му се кланяме и да го носим на ръце? Ликувай народе - *** месията се завърна. А за женичките от щом България е невзрачна ги приканвам да си бият шута от тук - нямаме нужда от простовати комплексирани пораженци.
15
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте лансирали неуда.чници завърнали се безславно в България
14
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със заплатата от Сорос в София се живее прекрасно. Няма нужда да се ходи в чужбина.
13
11
 
17
 
! Отговори
Пипи преди 5 години
Някои казват, че стесняването на бул. К. Величков в София е по призив на "спаси София" и ако този има пръст в тази работа е ясно, че е ИЗГОНЕН от Париж, а не се върнал доброволно! Да се маха моментално и да прилага там щуротиите.
12
5
 
14
 
! Отговори
до бабата от село преди 5 години
Да са ти живи и здрави децата и внуците, бабо! От образован и работлив народ излизат далновидни и честни управленци. А от неграмотен и мързелив народ, излизат Пеевчета, Кратунчета и Орешарчета.
11
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До и аз се върнахРадвам се, че се връщат хора, като Вас. Хейтърите тук не са никак малко, обясняват неудачите в собствения си живот с държавата, Бойко, българската работа и т.н. Ако отидат малко да поживеят в някой западен град, тук ще им се струва, като рай.
10
23
 
35
 
! Отговори
и аз се върнах преди 5 години
След много години прекарани на щастливо и топло място, се завърнах с цялото семейство. България е дръпнала много напред за последните 10 години, само слепците могат да не го забележат. Всичко ще се оправи постепенно, ако има повече нормални хора в БГ. Нормалните хора поставят нормални изисквания към властта, която сами си избират. Това се нарича гражданско общество и този човек, за когото става дума в статията е от породата граждани, от които БГ има нужда. Бих се радвал, ако той ни стане кмет.
9
11
 
32
 
! Отговори
Баба от село преди 5 години
Моите деца също напуснаха България. Всички знаят защо избягаха младите от тук. Сега , след толкова години, когато имат хубава работа, дом и деца, решиха да се приберат. Надявам се да не се разочароват, защото те са бъдещето на страната ни. Не плюйте по умните и можещи хора. Радвайте се, че има кой да милее за нас. Четете, ограмотявайте се!РАБОТЕТЕ!
8
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До отCиднеиAвcтралияя 5София ти е толкова роден град колкото на мен Марс ми е родина.Много пъти съм ти го казвал.........Не се прави на софиянец защото НЕ СИ и това си личи от далече.А квартала в който условно сипопаднал се казва Хр. Ботев.........