Ремонтна математика: 3, 7, 22 млн... Колко ни излизат ремонтите в София?

Общината налага контрол на контрола, но ще се промени ли нещо?
10 окт 2018 18:15,
30

Столичната община всяка година влага десетки милиони за ремонтиране и реновиране облика на София.

След всеки голям проект и неговото изпълнение обаче следва ремонт, а добре познатата ни схема струва доста скъпо на софиянци.

През 2015 година бул. "Витошка" беше ремонтиран за 5 млн. лв., като след ремонта се наложи отново ремонт, именно заради факта, че паветата можеше да бъдат измъкнати с ръка.

Днес ситуацията не е много по-различна, а за 4 от най-знаковите ремонти в столицата са похарчени 37 млн. Веднага след това е нужно да се прави отново ремонт.

Още по темата

Бул. "Витошка" - 3 млн. лв., НДК - 5 млн. лв., бул. "Дондуков" - 7 млн. лв., ул. "Граф Игнатиев" - 22 млн. лв. Това е равносметката от ремонтите в последните години, пресмята Bulgaria ON AIR.

Големите ремонти в София се нуждаят от ремонти седмици след откриването им. Затова Столичната община реши - въвежда контрол върху контрола.

За 3 години, за проектите в центъра на София, бяха похарчени 37 млн. лв.

През 2019 г. ремонтите в столицата ще продължат. Трябва да бъдат преустроени пространствата около парламента, Народното събрание и храм-паметникa "Св. Александър Невски".

Има и проект, който вече е спечелен на стойност 37 млн. лв. и е за ремонта на трамвайните линии по бул. "Цар Борис III".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
От провинцията преди 4 години
...Около парламента и народното събрание...Това не е ли една и съща сграда?
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно - на никой не прави впечатление, че споменатият поне 2 пъти "Бул. "Витошка"" не съществува. Има бул. "Витоша"!!!
27
4
 
6
 
! Отговори
НАП равоооо преди 5 години
Не мрънкайте,ами си плащайте данъците, такса кмет и сметките за п0рното и тока.Тези асфалти, трамваи и метра да не са безплатни.
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мамамамаа им крадлива, бе трябва да има някъде таван на перманентното изнасилване на България от тази криминална банда
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото дадеме без контрол -те ще си приберат останалото .За къде ги събирате тези пари ги питам -ощетяват пенсионерите -разделени са на такива с високи пенсии след определен период и такива с по-ниски за една и съща осигуровка -ощетяват работещите -няма закони ,ощетяват децата -Разделяй и владей -такава максима спазват политиците -така само си ги гледаме в купичката на съседа забравяйки основния виновник-Правителството и Парламента .Вдигайте се .Излезте на улицата .Ние сме жителите на България
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С типичният си благ гласец и влажен поглед кметицата каза,че всеки който я познава ще каже,че тя през живота си не била откраднала и един лев.А пък за корупция дума да не става.Може Данче може.Те парите отиват директно в касите на ГЕРБ.И само за твое сведение Жан Виденов също беше честен и не открадна нищо,но тия покрай него яко се налапаха.А и такъв глад и мизерия България не беше преживявала.
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес минах по Витошка. Що плочки хлопаха под краката ми...А бе, кога го правиха това, бе,!? Няма и 2-3 години. Същото и с велоалеите - за две години стават с дупки, като селски път.Чакат да мине гаранцият и хайде- ремонт на ремонта. А боята по улиците? Изтрива се за 3-4 месеца.И още и още...
22
1
 
13
 
! Отговори
До 9 преди 5 години
Проблвмът е, че казвате, че е нещо направено, а не е! единственото направено за 10 годининот герб е тотално крадене и мизерия
21
0
 
3
 
! Отговори
... преди 5 години
#ХубавоЕ щом фирмата е глобена, всичко е ОК
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи тая кокошка и боко трябва моментално да бъдат разкарани! Ще открданат и тези пари.
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ФанДУПКОва и Тиквочев разсипаха София и България.Тези които ги докараха на власт са провинциалиститИ!!!Не забравяйте че 90% от живущите в София са тежки провинциалисти.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кaртофенaта сeляндyркa кметица (избор на прoстия люлински бачкатор) трябва незабавно да подаде оставка. Казах го на много обществени обсъждания, казвам го и сега. Майсторката павьорка няма базов интелект, за да ръководи град, като София. Тук трябва ум и то аналитичен. Трябва да се започне от малките неща- събираемост на глобите. Провинциалистите заляха София, трябват мерки срещу безобразното им поведение. Безумно ниските им заплати са си заслужени- ясно е, но има правила, които да се спазват.
17
0
 
7
 
! Отговори
extremist преди 5 години
АБЕ СОЛЕНИЧКО ИЗЛИЗАТ ТИЯ РЕМОНТИ....ОСОБЕНО КОГАТО ОТЧЕТЕШ ПОСТИГНАТОТО НИЩО НАКРАЯ
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Общината да не прави допълнителни разходи, а да сезира прокуратурата за бездействието на досегашните контролиращи, изкарали хората на протест. Мястото им е или на подсъдимата скамейка или пред гишетата на бюрата по труда.
15
0
 
10
 
! Отговори
Skunka преди 5 години
Само да ви лажа, че фирмата Щрабаг , Австрия, има черен печат за изпълнението нс обществени поръчки. Ксто карате из Софеа, вижте на колко места, които са в ремонт, изпълнителя е именно Štrabag
14
1
 
11
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Не аз избрах фандъкова... За 3 площада 22, с тези пари св преасфалтират поне два областни града.....
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малееее, и трамваите по Борис ли....Айде още няколко години мизерия и задръствания....
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Контрол на контрола, ремонт на ремонта, капо на капите, все мафиотски истории.
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес.бг заразяват с вируси компютрите на пишещите неудобни коментари!!!
10
1
 
8
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До анонимен , коментар 9Работното време на администрацията не свърши ли или си измил зъбите и чакаш шефа ;)?