Ремонтна математика: 3, 7, 22 млн... Колко ни излизат ремонтите в София?

Общината налага контрол на контрола, но ще се промени ли нещо?
10 окт 2018 18:15,
30

Столичната община всяка година влага десетки милиони за ремонтиране и реновиране облика на София.

След всеки голям проект и неговото изпълнение обаче следва ремонт, а добре познатата ни схема струва доста скъпо на софиянци.

През 2015 година бул. "Витошка" беше ремонтиран за 5 млн. лв., като след ремонта се наложи отново ремонт, именно заради факта, че паветата можеше да бъдат измъкнати с ръка.

Днес ситуацията не е много по-различна, а за 4 от най-знаковите ремонти в столицата са похарчени 37 млн. Веднага след това е нужно да се прави отново ремонт.

Още по темата

Бул. "Витошка" - 3 млн. лв., НДК - 5 млн. лв., бул. "Дондуков" - 7 млн. лв., ул. "Граф Игнатиев" - 22 млн. лв. Това е равносметката от ремонтите в последните години, пресмята Bulgaria ON AIR.

Големите ремонти в София се нуждаят от ремонти седмици след откриването им. Затова Столичната община реши - въвежда контрол върху контрола.

За 3 години, за проектите в центъра на София, бяха похарчени 37 млн. лв.

През 2019 г. ремонтите в столицата ще продължат. Трябва да бъдат преустроени пространствата около парламента, Народното събрание и храм-паметникa "Св. Александър Невски".

Има и проект, който вече е спечелен на стойност 37 млн. лв. и е за ремонта на трамвайните линии по бул. "Цар Борис III".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма друг такъв мрънк*ч като българина Каквото и да му направиш все недоволен ,все недостатъчно ..все го украли Все очакванията му не са постигнати
8
0
 
13
 
! Отговори
Бул. Витошка преди 5 години
Бул. Витошка го изписвайте на село!
7
0
 
13
 
! Отговори
Терминал 2 преди 5 години
До Манолски 4: Колега, прати сигнал до Австрийските данъчни И Олелееее маллеее, както стана с директора на ЧЕЗ България със заплата от 140 хил. Евро на месец Нето. После фъндъкова и Патронът и с прякор на зеленчук (Тиква), чужденците ги било гнус да ги виждат!?! България е в ЕС, а не е 16-та република на СССР. Апропо: Продаваме гранитните павета дето са вечни на Швейцария, Австрия и т.н., а слагаме субпродукти произведени във фабриката на Балканстрой във к.в. Браждебна, която е част от ДПС.
6
1
 
12
 
! Отговори
extremist преди 5 години
БЕ РАЗБИРАМ ДА Е НОРМАЛЕН РЕМОНТ, АМА ТО Е ......
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не спряха да крадат тия нагляри!
4
3
 
11
 
! Отговори
Манолски преди 5 години
Видях логото на Щрабаг. Австрийци мултимилиардери дето събират от кол и въже роми да редят плочки, не им плащат овъртайм, но пък наливат милиони за спонсорство на *** на Пеевски ФК Подуяне 1914
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мафия от политици и фирми.
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парите се връщат за ГЕРБ в изборите, но ГЕРБ печелят и пак се въртят отново. Ако ГЕРБ загубят изборите, фирмите минават към друга силна партия НДСВ или СДС или ДПС или БСП.
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С други думи създали са нещо като вечен двигател хранилка безкрай за наши хора.