Рестрикции за паркирането: "Лозенец" най-засегнат!

"Зелената зона" скоро и в столичните квартали
23 окт 2018 07:20, Петя Славова
43

На прага на поредното разширяване на "Зелената зона" в София, вече се обсъждат нови рестрикции за паркирането. Новите правила ще засегнат най-вече "Лозенец", където паркирането става платено навсякъде, предаде Bulgaria ON AIR.
Още по темата


"Зелената зона" ще обхване и така наречения горен "Лозенец" - паркирането ще е лев на час и ще можем да оставим колата си до 4 часа. А в столицата все повече се мисли как да се реши проблемът не само в центъра, но и в кварталите.

Следващата голяма тема е как може да се увеличат пешеходните зони. Единият вариант е колите по "Цар Освободител" да изчезнат.

Как се променят правилата от 1 ноември и чакат ли ни нови пешеходни зони – вижте във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има една голяма лъжа, на която онези 80% безусловно вярват - че колите на хората в София били много. Лъжата се осноеава на една напълно погрешна статистика на КАТ, според която всички областни градове на България заемат първите места в света по брой коли на 1000 човека от населението. София е на едно от последните места в тази кладация. На първо мвсто е Кърджали с над 1000 коли на 1000 човека. Видин е на пето място с над 900 коли и т.н.
15
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никъде по света няма ограничения за паркирането в градове като София с малка плътност на населението и с малко лични коли. Личните коли на хората в София са три пъти по-малко от средното за ЕС и 4-5 пъти по-малко от големите градове в ЕС. Където по света са направили платено паркиране, преди това са направили паркинги и са усвоили всяко възможно място за паркиране.
14
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** не ми обяснявай как е в Германия, Брюксел и прочие! От овчедушният народ и сляпото копиране на идеи от света, които се копират ей така, без мисълта, че не всичко е приложимо при нас сме на този хал. В Европа има и многоетажни общински паркинги, защо не копираме и това? Защо не копираме и емигрантските (афганистански) квартали в Европа? Стой си в Европата и не ми се обяснявай!
13
3
 
7
 
! Отговори
13 преди 5 години
Ни съ изхвърляй "Никъде по света", че ще се впишеш в клуба на 80те.
12
3
 
8
 
! Отговори
Управляващата преди 5 години
евробуржуазна партия започва да цоца от новобуржуазците, обитаващи Лозенец. Силен знак за просперитет. На всяка пресечка на бул .ЧВ по две тол бутки, една при влизане в кръстовището и една при излизане от кръастовището.
11
2
 
10
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
В Търново има маса подземни гаражи между старите блокчета - с трева,пейки и площадки върху тях.На ул. Ниш и Габровски,примерно има такива блокове.Тоя ще ми обяснява не мен!
10
20
 
17
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
По света в столиците се пътува с обществен транспорт, или велосипед. Центъра на Брюксел е ПЕШЕХОДНА ЗОНА. В Будапеща и Прага колите са три пъти по-малко, отколкото в София. В Лондон е позволено влизането в центъра(сити-то) срещу 20 паунда. НИКЪДЕ по света го няма това колата да ти е паркирана под балкона, в Западна Европа колите са на платени паркинги, на 10-20 минути от мястото където живееш. Няма безплатно паркиране никъде по света в големите градове. Безплатно паркиране-по селата!
9
8
 
17
 
! Отговори
наглеци преди 5 години
Ще ви дам пример за нагло паркиране-на улица Черковна, преди пресечката с улица Оборище. Целият тротоар пред блока на ул. Черковна е превърнат в паркинг, с два реда паркирани коли на тротоара. Тротоарът е разбит от колите. Наглостта на паркиращите е до там,че дори маневрират по тротоара. Такава наглост по света се наказва с тежки глроби, а тук се търпи. надяваме се сега, като се въведе платено паркиране,че колите ще изчезнат от тротоарите на Черковна. Отникъде не следва,че всеки да е с кола.
8
3
 
11
 
! Отговори
НИКАКВИ преди 5 години
ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА ОТ ОКОЛОВРЪСТНОТО НАДОЛУ. САМО ХЕЛИКОПТЕРИ И ЛЕТЯЩИ АВТОМОБИЛИ. АКО НЯМАТЕ ТАКИВА НАЕМАТЕ РИКША ДО ПЪРВАТА СПИРКА НА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ. НАПРАВЕТЕ АБОНАМЕНТ НА САЙТА РИКША @РОМ. СОМ
7
16
 
26
 
! Отговори
Чудесна новина! преди 5 години
Браво. Правилно е. Такова безаброзие с паркирането го няма никъде по света. В Германия-преди да си купиш кола ти искат докумвент,че има къде да паркираш-примерно,че имаш гараж, че си взел под наем гараж, че имаш договор с платен паркинг. Безплатно паркиране го няма никъде. Да живееш в столица е скъпо, като не искате да плащате-се върнете на село-там е пълно с места за паркиране!
6
5
 
23
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Столична община е абдекирала от задълженията си по отношение на паркирането в града освен там където има пари за събиране. Постоянно обясняват как трябва да е платена зона за да има ред. А те са длъжни да контролират и създават условия. Нали именно с нашите данъци се издържа общината. Само ако има далавера тогава се задействат. Никога повече няма да гласувам за тези.
5
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За центъра го разбирам, ама жилищни квартали с платено паркиране...
4
2
 
26
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Всичко това се прави за наше добро, нали?Ха ха ха...
3
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фандъкова НИКОГА повече на власт! На въжето!
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво стана с кражбите от ремонта на "Граф Игнатиев"?
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що закони трябва да се приемат наново, след като изловим и линчуваме и последния гербав!