Спри, детето запази! Джигитите бързат, нямат почивен ден...

Граждани алармират за нередности в платформата Helpbook.info
28 окт 2018 11:00, Анисия Иванова
36
Спри, детето запази! Джигитите бързат, нямат почивен ден...
Снимка: Helpbook

Започваме днешния обзор с част от пристигналите сигнали в платформата на Helpbook.info със случай, който за малко да доведе до непоправими последствия.

Потребителят описва как като всеки друг ден закарал детето си на училище, но излизайки на пешеходната пътека за малко е щяло да стане жертва на пътен джигит. Учудващо това е било жена на 35-40 г., най-вероятно и тя майка.

"Водачът на горепосочения автомобил изпреварваше в лентата за насрещно движение с висока скорост, аз бях спрял преди пешеходната пътека, намираща се на улица "Пиротска", пред 134 СУ "Димчо Дебелянов", за да пропусна пресичащият по нея 10-годишен син, който отиваше на училище. В това време в огледалото за обратно виждане видях идващия в лентата за насрещно движение с висока скорост автомобил, който изпреварваше автомобилите намиращи се в дясната лента.

Автомобилът се размина на сантиметри от детето ми намиращо се на пешеходната пътека и само това че му извиках да спре предотврати това той да бъде прегазен. Водачката на автомобила просто профуча напред, без дори да спре със същата висока скорост в насрещното и премина и през следващата пешеходна пътека по същия безотговорен и високо рисков начин. След като се уверих, че детето ми е наред настигнах автомобила и успях да снимам водачката и регистрационния номер".

Продължаваме със сигнал за ежденевен тормоз, причинен от шумната дейност на автомивка. След многобройни жалби към Район "Сердика", решение на проблема липсва. Ситуацията, в която живущите наоколо се намират, е наличие на постоянно вредно и наднормено шумово замърсяване, което е предизвикано от водните пистолети на пръскачките на автомивката и прахосмукачките.

След извършено предписание търговецът е монтирал щори, които да закриват клиетките, в които се мият автомобили, но на практика ги ползвал единствено, когато предстоят проверки от контролните органи.

Това са част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стигнахме до там, че колежка вече отказва да спира на пешеходна пътека (въпреки, че е длъжна), понеже скоро спряла и някакъв я ударил отзад, а детето и било на задната седалка.
27
3
 
1
 
! Отговори
Шебек преди 5 години
Само да влезе закона за глобите на пешеходците които говорят по телефоните! Те са истинските джигити! Да излизат на пътното платно на зелен светофар... че и на тия белите линии по пътя ..
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пешеходна пътека - "Зебра", ако шофьорът наруши правилата (особено пред училище) минимална глоба 1000 лв., отнемане на шофьорса книжка за 6 месеца плюс изпит за правилника за движение!И разбира се видео регистратор пред пешеходната пътека!!!!
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Граждани сигнализирайте защото вдигаме заплатите на спящите полицай.
24
0
 
3
 
! Отговори
M.I.C. преди 5 години
До 23Не мисля, че ако си съобразителен шофьор изобщо ще ти се налага да изпадаш в такава ситуация "да гоизпитваш на собстен гръб". Има си правила, спазваш ги. Не да караш в насрещното, не да бързаш да изпревариш пешеходцоте от другата страна на ляв или десен завой. Спор няма, има пешеходци като животни...пресича където иска, по диагонал на червено и тн. Може би 60% са така. Не ги оправдавам, но не оправдавам шофьор който е "по-тарикат" от всички участници в движението. Лично мое мнение
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма доказателство, че тая е направила това. Съдът има нужда от доказателства. Изпитал съм подобна ситуация на мой гръб. За мен най-важното е това, което видях с очите си и единствено Наказателният кодекс и Съвестта ме удържат. Но ще дойде ден, ще дойде час...
22
1
 
6
 
! Отговори
пуцам на мръФка преди 5 години
Най-доброто решение за джигитите е денонощното им отстрелване с ловночифте и патрони за ***. Хам ловен сезон, хем прясно месо за донорство, хем добро поведение по пътищата. И още екстри ще има.
21
0
 
1
 
! Отговори
До 9 преди 5 години
Защо приказваш глупости. В затвора ще те вкарат само ако има смъртен случай. При други нарушения най-много общественополезен труд и то,ако си бил под въздействието на наркотици или алкохол. За превишаване на скорос наказанието е от 3 до 6 точки и максимум 928 лири. При второ нарушение в рамките на 3 години ако си достигнал лимита от 12 точки те съдят. Наказанието е отнемане на книжката от 7 до 90 дена зависи от нарушението и глоба каквато съда реши, но няма да е по-малка от 2500 лири.
20
0
 
2
 
! Отговори
M.I.C. преди 5 години
Напротив, идеално е че я е снимал. Живея близо до доста натоварено крастовище в Младост 3 - До Кауфланд, но не на Ал. Малинов, а другото по Филип Аврамов. Може би някои от вас го знаят може би не (близо до 2те училища. Толкова често се случва шофьорите правещи ляв завой от към Кауфланд толкова са фиксирани в мен и да ме изпреварвт, който пресичам от към другата стана и изобщо 5 пари не дават за децата, които идват от към училищата...спри си на зелен пешеходен,изчакай хората да минат, продължи си
19
0
 
11
 
! Отговори
Danni преди 5 години
Напоследък стават свидетел на нечовешки маневри и бабаитлък. И си мисля, че това са мутри, докато не погледна кои са за волана. Оказват се взе жени. Явно днешната реалност не им понася хич.
18
7
 
5
 
! Отговори
Аз преди 5 години
И какво като е снимал колата и жената. Ако няма запис или свидетели по случая няма да и направят нищо. Може да му е неприятна и да иска просто да я натопи......не е ли така?
17
0
 
17
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Докато им криете лицата и номерата няма да се справим с положението.
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джигитите са следващото еволюционно стъпало на простия каруцар.
15
0
 
13
 
! Отговори
Сп???нс преди 5 години
Спазвам си правилата и не пия , защото от познатите ми 3-*** останаха без книжки за 6 , 8 и рекордьора за 10 месеца и по една глобичка към 1000? , и лошото че работят като шофьори и *** ги виж как се стои без работа. Ако и в Бг започнат да ги посичат по на често , може пък да има някакъв резултат.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джигитите трябва да карат с минус 6 км/ч, назад. Само назад трябва да карат.
13
0
 
10
 
! Отговори
Сп???нс преди 5 години
" Успях да я настигна и ...." Това е което не им влиза в празните чутури на много шофьори, че в града няма за къде да бързаш, защото на 100м е следващия светофар.Преди време пътувах за Бг и като минах Италия се качих на магистралата и си дадох сметка че до Сърбия (когато се стъмни) , въпреки че всеки си спира когато иска , имаше много коли с които се разминавахе повече от един път. Та съм се убедил от безсмислието на бързото и рискованото шофиране.
12
0
 
19
 
! Отговори
... преди 5 години
Да я покажат тази другарка по всички медии, да я видят хората колко е "велика". На такива наистина не трябва да им се дава да карат. То това не допира до шофьорски умения, то това е от простотията в главата. Тя и пеша да беше пак ще те прегази, през тебе ще мине без да се замисли изобщо. Браво на човекът, че пак е успял да реагира. Тука от шок можеш и да блокираш тотално, кошмар... кошмар...
11
2
 
11
 
! Отговори
Цвети преди 5 години
Истинските джигити са във властта, не по пътя. Тези по пътищата са следствие на шайките, който източват държавата и имат интерес от беззаконие и безнаказаност.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смърт за,всичкк, кои карат със 160!
9
0
 
13
 
! Отговори
БС преди 5 години
До Джигит 1Ако те хванат да караш с 210 км/ч в Англия (или някоя камера те снима с такава скорост), следва:1. Намират те бързо2. 99% ще отидеш за малко в затвора (а там може някой да те опъне отзад)3. Глоба около £1000 или £20004. Мисля, че са 6 наказателни точки, и те стоят 10 години в компютъра на полициятаМисля, че това е най-малкото, с което можеш да се отървеш тук