Навън е топло, а "Топлофикация" ни сгрява днес и вътре!

Първо в училища и забавачки, после и в жилищните сгради
Обновена: 7 ное 2018 08:58 | 7 ное 2018 08:50,
36
Навън е топло, а "Топлофикация" ни сгрява днес и вътре!
Снимка: Investor Media Group

Топлофикация-София започва от днес да пуска парното в целия град заради прогнозата за трайно застудяване през следващите дни.

Това ще става поетапно, като ще се започне от детските ясли и градини, училищата и болниците. Следват жилищните и административните сгради.

Още по темата

Преди пускането на парното клиентите трябва да са приключили всички ремонти по вътрешната отоплителна мрежа и да са запълнили източените инсталации.

В сградите, в които това условие не е изпълнено, няма да има техническата възможност отоплението да бъде пуснато. Необходимо е също вентилите на радиаторите да бъдат отворени на максимална степен, за да не се налага допълнително обезвъздушаване.

Трябва да бъде проверено и дали електронните уреди за дялово разпределение работят.  В случай, че дисплеят им е угаснал, абонатите трябва да се обърнат към топлинния си счетоводител.

Тези, които не желаят парното им да бъде пуснато все още, трябва да подадат заявление в своя топлорайон заедно с подписано решение от общото събрание на етажната собственост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Топлофикация ви стопля като ви прати сметките, вдигнете кръвно от тях и получите бързо покачване на телесната температура.
32
0
 
2
 
! Отговори
омръзна ми преди 5 години
Всяка година с пускането на парното започва и телефонната ми престрелка с топлофикация. Пускат го и го оставят на режим автоматично включване и изключване в следствие на което цялата система се пълни с въздух. В момента в половината радиатори има топло а в банята трябва да си самурай за да влезеш няма нищо.Обяснениео: Заради температурите. Утре битката продължава !
31
1
 
4
 
! Отговори
Хах преди 5 години
Да, пуснали са парното .... трябваше обаче да пипна радиатораза да забележаПълен смех, навън по-топло от вътре
30
2
 
8
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Ама как ще е топло навън, време си е за парното! А на който му е топло - да си спре радиаторите!
29
3
 
11
 
! Отговори
Соня преди 5 години
Необходимо е да се пусне парното... помислете за детските градини, болниците, училищата - там, където са нашите деца и близки! В крайна сметка е ноември - време е. Ако всички си плащахме сметките съвестно и нямаше тарикати, които да крадат от самите нас - редовните платци, нямаше да има проблеми със сметките. Само, че това е казус, който трябва да се реши на локално ниво (сред живущите)! Вижте предимствата, не само недостатъците!
28
7
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Авторът на статията е съвсем прав. От 20:00 ч. до 9:00 ч. температурата е 25-30 градуса.
27
1
 
5
 
! Отговори
Pepi преди 5 години
Да се извиня - дал съм грешна информация за цената на пелетите.Явно у нас на село е по-евтино и са около 400лв/тон но едно бързо търсене в показва че в София гонят 500лв/тон.Честито дето се вика!Минавайте на локално парно на пелети, плащайте, носете, чистете да видите колко е по-добре :)Народа не може да разбере че безплатен обяд НЯМА!Искаш топло - струва пари. Дали ще е Топлофикация, газ, ток, дърва и т.н. чисто и просто струва пари. За без пари вече беше, ама при бай Тошо, вече нема!
26
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво нещо си е парното. Само разни наскоро преселили се в София мрънкат, защото са свикнали на село да не плащат за отопление. Парното трябва да го пускат на 1 октомври и да го спират на 30 април - това е отоплителния сезон.
25
1
 
6
 
! Отговори
Pepi преди 5 години
Много хора мрънкат против Тополофикация, но истината че никога не са се топлили на котел или печка и си мислят че това без пари. За сведение, отоплявам етаж от къща. с локално парно на пелети. Знаете ли колко струват пелетите? Ами да ви кажа 400лв. на тон, за сезона отиват 3 тона (може и повече но да кажем 3), а направете сметката и кажете дали 1200лв на сезон е евтино? Ама то само зеене не става, трябва малко и да се мисли. Ето минете на локално отопление и вижте дали е по-евтино или по-лесно!
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОПЛОФИКАЦИЯ ДА СЕ ЗАКРИЕ !!!! ОБИРДЖИИ И МАФИЯ !!!
23
3
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Ако можеше да се отървем от парно само чрез непускате на радиаторите, никой нямаше да мрънка. Ама уви, вързани сме за пенсионерите без акъл да плащаме и техните сметки независимо дали ползваме или не.
22
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 20. Личи си че си или от дълбоката провинция или си роден след 90-та година. На 55 години съм за твое сведение й съм живял по времето когато отваряхме прозорците през зимата щото парното беше с пара. Радиаторите бяха с предпазни решетки щото ако го пипнеш ще ти свали кожата. Ти щом не помниш този период едва ли имаш 35 години. Те управниците както ви научиха да ви греят без пара така ще ви отучат и да ядете качествена храна. Но за такива разбирачи такива управници.
21
13
 
9
 
! Отговори
Ди 19 преди 5 години
Ами Топлофикация ли е длъжна да ви вдигне доходите.Комунизма свърши.Айде чао!
20
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
7 ноември е, и температурите и прогнозите налагат вече пускане на парното, какво толкова възразяват някои не мога да разбера. искам да ми е топло и комфортно, който иска да пести да не си пуска радиаторите или да си търси жилище без топлофикация.
19
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога са пускали пара по радиаторите ?Винаги се е пускало вода.Явно не си много запознат с технологията на топлоподаването.
18
1
 
20
 
! Отговори
do 14 преди 5 години
Извинявай, ама и доходите ни са един от най - африканските.
17
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Фандъкова че мисли и за старите хора.Иначе наистина тази гидина доста закъсня.Други години ги пускаха в края на ниември.
16
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 5 години целият вход сме на дърва и въглища. С Порното хем скъпо хем студено. Децата ни постоянно боледуваха от голямата жега която излъчваха хладните радиатори. Едно време имаше истинско парно. Сега само името му е парно а в действителност ви пускат хладка водичка. Къде са кондензните гърнета от които излишната пара да излиза. Някъде да виждате такива. В момента ви пускат вода която циркулира от теца до абонатната и се връща. Една и съща вода я въртят. Но плащате като за пара. А мерси.
15
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То правителството да не е круша та да падне от сами себе си.Трябва да бъде свалено.А на протеста имаше 4 човека.Иначе не спирате да мърморите по форумите.
14
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Топло,ама на края на сезона,пак ще ни внушават,че е било с най ниски средно месечни температури,още от август