Арест за мъж, рисувал по Паметника на Съветската армия

Полицаите го наблюдавали по камерите и веднага бил задържан
16 ное 2018 18:52,
258
Арест за мъж, рисувал по Паметника на Съветската армия
Снимка: Булфото, архив

Полицаи арестуваха 22-годишен младеж, вандалствал по Паметника на Съветската армия в четвъртък преди полунощ, съобщи "24 часа".

Около 23 ч. служители на СДВР наблюдавали камерите, които снимат монумента. Забелязали съмнителен тип, който пише по паметника със спрей. Веднага изпратили свои колеги на мястото. Момчето е арестувано за 24 часа.

Случаят е докладван на Районната прокуратура. Арестът е удължен до 3 денонощия. Повдигнати са му обвинения за хулиганство. наказанието е до 2 г. затвор, пробация или обществено порицание.

Паметникът на Съветската армия често става обект на посегателства със спрей. В началото на ноември отново беше изрисуван и изписан с призиви за демонтаж. Тогава двама депутати от БСП попитаха вътрешния министър Младен Маринов за мерките, които полицията предприема, за да спре вандализма.

Той отговори, че са предприети мерки за бързо разкриване на извършителите - патрули около монумента и камери в денонощен режим, които в четвъртък са дали резултат и "художникът" е спипан на място и вкаран в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е дамгосана със съветските паметници, като гергьовски агнец за руския окупатор !
103
3
 
4
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
До Nzz"Ти имаш ли 1 книга прочетена поне !!!"Почти съм я прочел. Остават ми около 16% - ~200 страници ;-)
102
16
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПРЕМАХНАХА ЕДИН ДОСТОЕН ПАМЕТНИК КАТО 1300 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ НО ПАМЕТНИКА НА СССР НЕ МОЖЕЛО :DБЪЛГАРИЯ СЕ МАЗНИ НА РУСИЯ И ИЗРАЕЛ КАТО ГО ДЪРЖИ ТОЗИ ПАМЕТНИК!ЕВРЕИТЕ СА ИМАЛИ ПРОБЛЕМ С ХИТЛЕР! А БЪЛГАРИЯ Е БИЛА СЪЮЗНИК НА ХИТЛЕР!ЕВРЕИТЕ ДА СИ ПРАВЯТ ПАМЕТНИК НА СССР НО НАДАЛИ ИМАТ ТАКЪВ!ВРЕМЕТО НА ПЕТОЛЪЧКИТЕ ОТМИНА ВРЕМЕТО НА СССР СЪЩО И НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ!
101
15
 
19
 
! Отговори
ДОЛУ преди 5 години
ДОЛУ ПАМЕТНИЦИТЕ НА ОКУПАТОРИТЕ
100
12
 
7
 
! Отговори
Nzz преди 5 години
до Стамат и другите неуки : Ква история бре ?! Ти имаш ли 1 книга прочетена поне !!!Руските окупатори и паметниците построени от бг протежетата вън !!!И такива неуки като тебе също !! Пардон, тва означава повечето да напуснат..
99
12
 
14
 
! Отговори
ВРЕМЕ Е .. преди 5 години
ТОЗИ ПАМЕТНИК Е ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ!ТОЙ ПОКАЗВА--КОЙ ГО ГАЗИ С БОТУШИТЕ СИ!!!ДНЕС Е МОМЧЕТО --УТРЕ ЩЕ Е ЦЕЛИЯ НАРОД!
98
9
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПАМЕТНИЦИ НА СТАЛИН И ЛЕНИН НЯМАТ НИКАКВА РАБОТА В БЪЛГАРИЯ !ТУРСКИТЕ ПАМЕТНИЦИ ОТ ВРЕМЕТО НА ИГОТО БЯХА ЗАЛИЧЕНИ!!СЪЩОТО ЩЕ СЕ СЛУЧИ И С ПАМЕТНИЦИТЕ НА БКП ИГОТО КАТО ТОЗИ!
97
3
 
14
 
! Отговори
Една от Видин преди 5 години
Ако нашата пoлЮция пазеше така усърдно и възрастните ни родители по селата, цена нямаше да има!!!!! В нашия град преди година заклаха баба на 97 години за сумата от 5 (пет!) лева! Защо тогава я нямаше полицията да я защото, а сега отиде на нали разноски да брани една купчина ръжда, която символизира един сатанински режим? Защо, Бойко? Нали си на влаС, голЕм евроатлантик и първи приятел на Западните Балкани!? Или, от много сделки за Македония не ти остана време за Остатъчна България?
96
12
 
8
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Както и да се възприема този паметник, няма значение. Това е историята и тя ни напомня какво е било . Никъде в Европа не събарят исторически паметнициВ Германия още стои къщата музей на Георги Димитров. Във Виена има паметник на съветската армия, на Сталин. Грозни времена, но история и това е паметта на човечествотоПо аналогия трябва да унищожат археологически паметници от древния Рим - една жестока империя
95
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте му медал на момчето!
94
19
 
14
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Правилно. Това е история и не трябва да се оскверява.
93
13
 
16
 
! Отговори
D преди 5 години
Тук едни искат да събарят паметника и така щели да обединят нацията! А бе Ей, мал.оумници, знаете ли че тогава точно това ще разедини тотално нацията на фашисти и антифашисти??? А познайте от коя страна на барикадата ще са повечето българи!!! Има останали недоубити фаш.аги още в Майка България! Ще я освободим от това иго (30 години стигат)!
92
14
 
5
 
! Отговори
И още нещо: преди 5 години
3-ти МАРТ --- не може да бъде национален празник!ТОВА --НЕ Е ПРАЗНИКА ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ , И ТЕЗИ С ДРУГ ЕТНОС И ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ!ТАЗИ ДАТА --СЪЩО РАЗДЕЛЯ БЪЛГАРИТЕ!!НЕ ГИ СПЛОТЯВА ЗА ОБЩА КАУЗА И НОВ ЖИВОТ!ТОВА Е ---"МЕНТЕ-- ПРАЗНИК" ИЗМИСЛЕН ОТ КОМУНИСТИТЕ И РУСОФИЛИТЕ!
91
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха, дотук беше с безплатния подиум за всеки *** със спрей
90
11
 
10
 
! Отговори
ПАК ,ПАК.... преди 5 години
ВИНАГИ Е "НАВРЕМЕ" ДА ТРЪШНЕШ КОМУНИСТ И ЛЕВИЧАР ПО ГРЪБ...ХА,ХАХАААА/...защото са крадци, убийци и негодници.../
89
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Събаряне му е майката, иначе нацията бъде разделена докато това бетоно чудовище съществува !
88
8
 
11
 
! Отговори
пак ЛИ преди 5 години
До ВРЕМЕ Е ...РЕВЕТЕ ЗА ВРЕМЕТО БЕ,ТО И ПОДСКАЧАХТЕ И РЕВАХТЕ ВРЕМЕТО Е НАШЕ,АМА КОСТАКИС ВИ ПОКАЗА СРЕДЕН ПРЪСТ И ГЕПИ 50 МИЛРИАРДА ЕВРО,А ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБ РЕВАЧИ-СРЕДЕН ПРЪСТ ОСТАНА ,КАТО НАГРАДА---
87
12
 
14
 
! Отговори
ВРЕМЕ Е ... преди 5 години
ДА ПОКАЖЕМ , ЧЕ СМЕ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ!ДОЛУ СЪВЕЦКИЯ ПОРОБИТЕЛ , СЪСИПАЛ БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ!
86
8
 
12
 
! Отговори
Anonymous преди 5 години
Поне да го беше взривил А и да го беше направил единственото, което заслужава е награда. Другото, което не мога да разбера е настървението, с което се защитава монумент на окупационна армия-агресор, който на всичкото отгоре, представете си, доминира пейзажа в идеалния център на софия. Егати катилската наглярщина просто....нямам думи...чак в ареста го вкарват и т.н. ...още малко ще го обезглавят за похвалната постъпка...не стига че е незаконен паметника ами...егати
85
11
 
12
 
! Отговори
ВРЕМЕ Е .. преди 5 години
..ДА ГО БУТНЕМ!!!