Арест за мъж, рисувал по Паметника на Съветската армия

Полицаите го наблюдавали по камерите и веднага бил задържан
16 ное 2018 18:52,
258
Арест за мъж, рисувал по Паметника на Съветската армия
Снимка: Булфото, архив

Полицаи арестуваха 22-годишен младеж, вандалствал по Паметника на Съветската армия в четвъртък преди полунощ, съобщи "24 часа".

Около 23 ч. служители на СДВР наблюдавали камерите, които снимат монумента. Забелязали съмнителен тип, който пише по паметника със спрей. Веднага изпратили свои колеги на мястото. Момчето е арестувано за 24 часа.

Случаят е докладван на Районната прокуратура. Арестът е удължен до 3 денонощия. Повдигнати са му обвинения за хулиганство. наказанието е до 2 г. затвор, пробация или обществено порицание.

Паметникът на Съветската армия често става обект на посегателства със спрей. В началото на ноември отново беше изрисуван и изписан с призиви за демонтаж. Тогава двама депутати от БСП попитаха вътрешния министър Младен Маринов за мерките, които полицията предприема, за да спре вандализма.

Той отговори, че са предприети мерки за бързо разкриване на извършителите - патрули около монумента и камери в денонощен режим, които в четвъртък са дали резултат и "художникът" е спипан на място и вкаран в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
13
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПАМЕТНИКА Е НАПРАВЕН В ЧЕСТ НА СМЪРТТА НА СТАЛИН!ТОВА Е ПАМЕТНИК НА СССР А НЕ НА РУСКАТА АРМИЯ!БИЛИ НИ ОСВОБОДИЛИ ОТ ФАШИЗМА И КАК ЩЕ НИ ОСВОБОДЯТ КАТО НИЕ СМЕ БИЛИ С ГЕРМАНЦИТЕ :DМОМЧЕТО Е ИСТИНСКИ ГЕРОЙ БРАВО ЖАЛКО, ЧЕ НЕ Е ИЗЧАКАЛО ДА ДРАСКА СЛЕД 12 ЧАСА ПОНЕ! ВЪВ 23 ЧАСА ВСЕ ОЩЕ ИМА МНОГО МИНУВАЧИ БЕСЕПАРИ КОИТО МОГАТ ДА СЕ ОБАДЯТ НА 112 И ДА ТЕ ДОКЛАДВАТ!
83
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 83В България освен Комунизъм друг Фашизъм не е имало !
82
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нагло и унизително е да бъде издигнат най-големият паметник на съветската армия-окупатор в столицата на България която не дала никакви жертви на българска земя, а същевременно за загиналите над 12 000 български воини няма такъв !Един непростим грях към славните наши воини дали живота си за България, за да бъде най-безочливо погребана под съветски паметници !
81
15
 
17
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Излиза, че патриотичните дела са престъпления по НК.
80
16
 
12
 
! Отговори
Не е вярно! преди 5 години
В България--никога не е имало фашизъм!!!А , от Хитлерова Германия не сме видяли нищо лошо!Напротив--получили сме земи в Гърция ,Македония и Добруджа!После Сталин , разпокъса цяла България и даде Пиринска Македония на Сърбия!
79
16
 
14
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ!!!! преди 5 години
ТОЗИ ПАМЕТНИК Е БЕЗМИСЛЕН!!ХИТЛЕР И СТАЛИН --БЯХА СЪЮЗНИЦИ ПРЕДИ ДА СЕ ОПИТАТ , КАТО "СОЦИАЛИСТИ" , ДА СИ ПОДЕЛЯТ ЕВРОПА!ДОБРЕ , ЧЕ БЕШЕ АМЕРИКА , ТА ДА ПОМОГНЕ НА СССР И "СТАЛИНСКИЯ СОЦИАЛИЗЪМ" , С ХРАНИ И ОРЪЖИЯ , ЗА ДА ПОБЕДИ "НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗМА" НА ГЕРМАНИЯ!ПЪЛНА ТЪПНЯ ---- КАТО ИДЕЯ ЗА ЕДНА РУСКА КУПЧИНА КАМЪНИ!РАЗРУШЕТЕ ГО !
78
13
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПРЕДИ ДА ПОЧНЕШ ДА ДРАСКАШ ПЪРВО ПРАВИШ ЕДНА ОБИКОЛКА ОКОЛО ПАМЕТНИКА ДА ВИДИШ ДАЛИ ИМА ЧЕНГЕТА ПОНЯКОГА ИМА ЩОТО ХОРАТА ПУШАТ ТРЕВА ТАМ!МОМЧЕТО НЕ Е СПАЗИЛО ПРАВИЛАТА ЗА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАТОВА Е ПОСЛЕДВАЛА ТРУДОВА ЗЛОПОЛУКА! :D--------ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТУК СТАВА ДУМА ЗА ПРЕДАТЕЛСТВО!! ВИДЯН Е, ЧЕ ДРАСКА ПО ПАМЕТНИКА ОТ МИНУВАЧ БЕСЕПАР КОЙТО СЕ ОБАДИЛ НА 112 И ЧЕНГЕТАТА БИЛИ НА БЛИЗО И ДОШЛИ!)НЕ СЕ ДРАСКА ПРЕДИ 12 ЧАСА!!
77
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 72На вас русофилите, всички които не могат да ви търпят наглостта и кръвожадността, са фашисти !С тази мантра твоята Русия е заграбила 1/6 от Земята, но и това не и' стига...затова анексира Крим със същия мотив - защита от фашисти !
76
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От България нищо не остана, превърна се в гаменско гето. Младежи драскат паметниците, роми убиват и изнасилват момичета, пенсионери ровят по кофите за коричка хляб, докато надути батки с ланци и последен модел мерцедеси ги подминават с погнуса. Веднага в ума ми изпъкна аналогия с вандалите в Рим! След 30 години демократично вандалстване, това е резултата!
75
13
 
7
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Този младеж си вкара автогол... Сега ще го опраскат за Назидание, лош късмет приятел (
74
10
 
16
 
! Отговори
на протест преди 5 години
Да защитим момчето от посегателството!Къде са майките да защитят това българско момче?
73
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за българските паметници кой ще се погрижи?Защо всички костници на българи са поругани и осквернени от комунистите?
72
9
 
18
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Не може да размахва безнаказано шмайзер във вече свободна България...
71
6
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НИЩО НЕ СА НАБЛЮДАВАЛИ НА КАМЕРИТЕ!!!СЛУЧАЙНО СА ГО ХВАНАЛИ ТОЗИ Е ИМАЛ ЛОШ КЪСМЕТ!!!И НЕ СЕ РИСУВА ПРЕДИ 12 ЧАСА!
70
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
затвор
69
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безсрамници! Хората си дали живота да освободят половин Европа от гитлеровия фашизъм, а те цапат! Младежа вуроятно е попаднал във фашистки среди където са му промили мозъка и са го научили на омраза към Русия. Тъжно! Родителите са виновни, учителите... Бедна майка Българио, докъде те докараха умнокрасивите....Простете, братя руснаци! И вечна слава на освободителите от монархо-фашистко иго!
68
10
 
10
 
! Отговори
ИМЕТО НА МОМЧЕТО преди 5 години
ДА СЕ ЗАПОМНИ И ТАЧИ ОТ НАРОДА!ДОЛУ РУСКИТЕ ПОРОБИТЕЛИ И ОКУПАТОРИ!МОМЧЕТО ЗА ПРИМЕР НА ВСИЧКИ ИСТИНСКИ "БЪЛГАРИ-ПАТРИОТИ"!
67
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом един паметник се налага да бъде пазен от българите от жандармерия, пиши го пътник !Колкото по-рано го разберат заинтересованите българоруски братушковци толкова по безболезнено ще преживеят сантиментите си !
66
11
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Да окупира царството ви ли? - царството ви отдавна е в помийната яма на историята, заедно с вас, фашизоидчета нещастни. Да живее републиката!
65
6
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
... - и да му се плати извънреден, нощен труд...