Арест за мъж, рисувал по Паметника на Съветската армия

Полицаите го наблюдавали по камерите и веднага бил задържан
16 ное 2018 18:52,
258
Арест за мъж, рисувал по Паметника на Съветската армия
Снимка: Булфото, архив

Полицаи арестуваха 22-годишен младеж, вандалствал по Паметника на Съветската армия в четвъртък преди полунощ, съобщи "24 часа".

Около 23 ч. служители на СДВР наблюдавали камерите, които снимат монумента. Забелязали съмнителен тип, който пише по паметника със спрей. Веднага изпратили свои колеги на мястото. Момчето е арестувано за 24 часа.

Случаят е докладван на Районната прокуратура. Арестът е удължен до 3 денонощия. Повдигнати са му обвинения за хулиганство. наказанието е до 2 г. затвор, пробация или обществено порицание.

Паметникът на Съветската армия често става обект на посегателства със спрей. В началото на ноември отново беше изрисуван и изписан с призиви за демонтаж. Тогава двама депутати от БСП попитаха вътрешния министър Младен Маринов за мерките, които полицията предприема, за да спре вандализма.

Той отговори, че са предприети мерки за бързо разкриване на извършителите - патрули около монумента и камери в денонощен режим, които в четвъртък са дали резултат и "художникът" е спипан на място и вкаран в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
8
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Да се награди момчето...
63
12
 
17
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Червената Армия е била вражеска армия, навлязла в Отечеството ни да окупира Царството ни, да подмени институциите ни и да съдейства за избиването на над 50.000 български поданици от Елита на България още в първите месеци на окупацията. Същевременно, на пъпа на София има техен паметник, който бива бранен от "нашата" полиция, чиято заплата плащаме ние, да ни пази! Интересно, ако направим монумент на съюзниците ни и големи приятели на България - НС Германия, какво ли ще предприеме "полицията" ни???
62
11
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Трийсет години след края на комунизма в България и края на социалистическата система в Източна Европа да обвиняваш комунизма и Русия за повсеместната разруха в България - това могат да го направят само болни мозъци. За пореден път се убеждавам, че фашизоидите са изключително прости *** и първосигнални провокатори. България е на това положение заради разрушителната роля на антикомунистите, които зададоха разрушитената матрица на прехода още в самото му начало поради изключително примитивните си разбирания
61
13
 
13
 
! Отговори
ДА СРИНЕМ ПАМЕТНИКА преди 5 години
АКО НАИСТИНА СМЕ СВОБОДНИ И НЕЗАВИСИМИ БЪЛГАРИ!!ДА ДОКАЖЕМ НА СВЕТА , ЧЕ НЕ СМЕ ВЕЧЕ РОБИ НА РУСИЯ И ПУТИН!ДА ДОКАЖЕМ НЕ ЕВРОПА , ЧЕ НЕ СМЕ ТРОЯНСКИЯ КОН НА РУСИЯ В ЕС!МОЖЕМ ЛИ БЪЛГАРИ ?????!!!!ИЛИ ЗАВИНАГИ ЩЕ СИ ОСТАНЕМ РУСКИТЕ ДУПЕДАВЦИ НА ЕВРОПА!!!
60
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи на село няма камери няма охрана , за паметника има. Луда работа на луди за луди разходи.
59
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Паметникът е символ на комунизма, а комунизмът е обявен за престъпен режим дори в ***. Защо се преследват антикомунисти?
58
10
 
12
 
! Отговори
Киро Х преди 5 години
Женята хубаво измете навремето ковчега на Гошо Мастиката от центъра на София, требваше обаче и този паметник на болшевишката Червена Армия да издуха! Жалко!
57
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има едни кучета постояно го препикават. Полицията да ги прибере.
56
7
 
17
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Пълно фиаско с ареста и обвиненията срещу изразилия гражданска позиция с монумента на Юдеоболшевизма, чиито атрибут е Червената Армия. В същото време, пак в Европейския Съюз, едни англичани са осъдени от английски съд, закъдето си кръстили детето Адолф, а и защото били поддръжници на националсоциалистическата идея! Ционистки Евроатлантизъм в действие! А, и да не забравим в това време цигганнитe колят българи по влаковете, но това е ОК, защото ако се коментира по същество си е расизъм, нали така?
55
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пилицейщина в полза на руския окупатор !Унижението на България продължава !
54
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ввТова не е руски,а СЪВЕТСКИ паметник!Руските никой не ги закача!
53
18
 
17
 
! Отговори
ПАМЕТНИКА Е ВРЕДЕН преди 5 години
ТОЙ НИ НАПОМНЯ ЗА ЗА РУСКИЯ БОТУШ , КОЙТО СЪСИПА И РАЗОРИ БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ И СЕГА Е НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА В ЕС!ДОЛУ МОНУМЕНТА НА РУСКИТЕ ПОРОБИТЕЛИ!ДОЛУ ТОЗИ КОМУНИСТИЧЕСКО-РУСКА КУПЧИНА ОТ КАМЪНИ!ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ И ЕС!!!
52
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съветските паметници и символи са чуждо тяло в България и затова трябва да бъдат премахнати !Колко по-рано, толкова по-добре !Те са един бризантен дразнител за българското общество.
51
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 56Следващия път ако някой реши да го изрисува или да го взривява трябва да си сложи маска.
50
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Охраняват комунизЪма с камери.И какво?Ще го взривим следващият път.
49
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросът е защо човека е осъден на 2 години. Това рисуване според закона се води хулиганска проява и най-много може да го осъдят на 30 дни.
48
11
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Да нарисува нещо върху паметника на американските агресори,тъкмо да го съзерцава посланика.
47
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цапане не е достатъчно, а СЪБАРЯНЕ !Само тогава България ще може да се еманципира от Русия !
46
16
 
12
 
! Отговори
вв преди 5 години
Американски продажници анонимно рисуват върху руски паметници
45
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛогичноКак да я обичаме като съсипа икономиката на страната.