Официално: 23 000 нови столичани за година! Колко ли са всъщност?

София привлича млади хора, които искат да работят за добри пари
Обновена: 16 ное 2018 14:35 | 16 ное 2018 12:45,
135

Официалната статистика показва, че само за една година хората, които са се преместили да живеят в София са 23 000 души. Това обаче са официални данни, които идват защото именно те са решили да се регистрират, а със сигурност има и такива, които не са го направили. Това е и причината никой да не може да каже колко е всъщност населението в столицата реално.

Архитект Любо Георгиев, директор на общинското предприятие ''Софпроект'', коментира пред Bulgaria ON AIR, че всеобщото мнение, че в София живеят два милиона души е погрешно.

По думите му реално населението е около 1,4 милиона и десетки хиляди хора осъществяват дневна миграция, за да работят в столицата.

"Това е най-големият проблем, че много малко се знае за демографска статистика и информация. От различни места в България идват, идват и от Македония също. София привлича млади хора, които искат да работят и да получават по-високи заплати. Това е основната причина", обясни той.

Архитектът допълни още трафикът остава проблем в столицата, защото метрото само разпределя хората, които ползват градски транспорт, но пътуващите с автобус или друг обществен превоз са колкото тези, които излизат с колите си.

"Хора, София може да поеме, както в съществуващата си форма, така и в предвидените места за раширение на града, но ако всеки реши да се качи на колата си, няма как да стане, просто няма място за това", категоричен беше арх. Георгиев .

По думите му огромна част от трафика се образува от това, че родителите возят децата си на училище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази сутрин научих от възрастна съседка, че вчера в нашия квартал са се скарали двама мъже единият с кола, другият развеждащ кучета. Наизвадили са пистолети, сбили са се... Аман от селянията в София, да ви кажа!
22
7
 
7
 
! Отговори
Шопа преди 5 години
Как така 1,4 милиона, поне 5 милиона сме софианци, минимум...
21
0
 
11
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
Дефинирай какво значи "кореняк жител" на дадено населено място!
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Абсолютно сте прав. Така когато власта е обсебила много от населението се управлява лесно. Създават се съсловия и стадото е лесно за управление. Местната власт е без права без пари. Както е казал ЛЕНИН." Цялата власт на съветите"
19
5
 
10
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
Във фирма за чистота ли беше ...Там където работя сме над 1000 човека и не знам за някой, който от години да не живее в София. Имаше една от някъде си, която след 10 дена работа се отказа и напусна - не й беше по силите. То кореняк жител на голям град навсякъде по света на практика почти няма. Големите градове по цял свят, вкл. и в България, станаха големи в последните 100-150 години с индустриалната революция. България не е изключение, вкл. София, Пловдив, Варна, ...
18
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българина, возят ги, защото София е огромна, мой човек. Освен това им излиза по-евтино с автомобил. А и сега не се чака по 20 години за Лада и доста хора имат коли. Понятно?
17
4
 
24
 
! Отговори
АЗ преди 5 години
Ако в местанта власт оставаха 50 процента от всички данъчни данъчни приходи като в швейцария и австрия и германия, а не 5 както сега, и разхвърляме 17 те министерства из 28 те областни града като в горните държави, тогава ще се питате това метро за какво ни беше... Смяна на столицата незабавно! Не може цялата власт и пари да се концентрира в един град?! Да се отделям тогава останалите като Каталуня и всеки да си гледа неговото
16
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вероятно около 1/3 от хората, които се водят, че живеят в София, реално живеят в чужбина и са избягали завинаги от България. С други думи, София е някъде около 700 хиляди плюс приходящите, които не са регистрирани в София.
15
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мили шопи, не ви ли минава през ума, че ако 'пуснете' малко бизнес и за 'провинцията'Казвам ти го съвсем човешки: в София кореняците софиянци в момента са максимум 5-10%. Много ми е смешно, като някой тръгне да говори за "вие, софиянците". Преди 3-4 години работих във фирма, в която от около 100 служители на етажа от София бях само аз.Шопите не обичат да живеят в София, впрочем. Имат си къщи и е много трудно да ги накараш да дойдат в смога.
14
3
 
28
 
! Отговори
Българина преди 5 години
А защо возят децата на училище! Преди 89 не ги возеха а децата бяха двойно повече? А да, ходеха пеш или с транспорт обшествен, защото БЕШЕ СПОКОЙНО И СИГУРНО. А оня *** Тодоров цяла година вади смешна стъкмистика че сега било по сигурно щото престъпелнията били същите като преди, ДА АМА НА 9 МЛН БЯХА НЕ НА 6!
13
6
 
6
 
! Отговори
Ами преди 5 години
София е център на прросветата етата мой малък лондон.
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и в същото време 17 000 са починали, 3 хиляди са се върнали по родните места в провинцията (по различни причини), и поне 5000 са заминали в чужбина да работят, понеже им е писнала безработицата. Изводи?
11
9
 
36
 
! Отговори
. преди 5 години
Нашата 'столица' все повече се превръща в гето. Тя се задъхва от собствената си лакомия. Мили шопи, не ви ли минава през ума, че ако 'пуснете' малко бизнес и за 'провинцията' и хората повишат жизнения си стандарт, никой, ама наистина никой няма да търчи към София! Така и вие ще се отдъхнете и ви ще заживеете по-лесно и по-щастливо!
10
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София отдавна е превзета и узурпирана.
9
5
 
27
 
! Отговори
:D преди 5 години
София е като Овъдното: Никой не иска да ходи там, но който е отишъл не се е върнал. :D
8
5
 
12
 
! Отговори
Кандидатът преди 5 години
Сбогом България аз съм за София.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бирено мечеТи нидей на казва другити ко да прават. Чули уа?
6
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото и да се регистрират, тези които напускат София през Терминал 2 или през Калотина са 2 пъти повече. Иначе досега да сме станали колкото Мумбай.
5
8
 
17
 
! Отговори
земеделец преди 5 години
Какво ревете бе софиянци.?!Знаете ли , че на село индивидуално да правиш земеделие, ферма , фирма. Им бъркаш в очите на властващите. Особенно на арендаторите. Не , че мие приятно София, но частния пройзводител го съсипва държавното устройство УМИШЛЕНО.
4
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София вече я и напускат доста хора. Твърде скъпо стана.