Опасен надлез затваря части от Околовръстното в София

Участъкът ще остане затворен докато не приключи експертната оценка
29 май 2024 10:03, Инна Ангелова
14
Опасен надлез затваря части от Околовръстното в София
Снимка: trinmo.org, Facebook

След сигнал на граждани в социалната мрежа за опасен надлез, екипи на Столична община веднага се заемат с проверка на място. Така временно за движение се затваря надлеза на бул. „България“ от Софийския околовръстен път към кв. „Бояна“ заради проблем с безопасността. От общината са на мнение, че трябва да се извърши незабавен ремонт по носещата конструкция.

„Това, което виждаме в случая, са деформирани армировъчни пръти, а от другата страна дори се вижда скъсано стреме. Според мен това не се дължи непременно на атмосферни въздействия, тъй като няма развита сериозна корозия тук, може да има повърхностна, но не и дълбока корозия“, казва инж. Георги Кордов, експерт по строителни конструкции.

Пред bTV Кордов е на мнение, че до тук се е стигнало след неточности при изпълненнието на проекта. Той допълни, че има потенциална опасност за срутване.

„В рамките на изминалия ден получихме сигнал, който веднага проверихме. Така се оказа, че наистина има повреди по колоните на съоръжението. Установихме  видимо добро състояние на бетона и на армировката за такъв тип повреда“, каза инж. Емилиян Георгиев от СО.

След проверката на място ще се направи и експертиза. От общината уточниха, че последната проверка на моста е направена на 26 януари тази година. Тогава обаче не са констатирани такъв тип повреди.

„Съоръжението е изградено през 70-те години на миналия век. 2018 г. е изпълнен ремонт на горното строене – но това не включва колоните, а само пренастилане на пътното платно, саниране на тротоарните блокове, подмяна на уличното осветление“, казва още той.

Мостът ще остане затворен докато не приключи експертната оценка, но от Столична община не се ангажират с срок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
5
 
! Отговори
лош бетон? преди 1 месец
без ремонти 50 години - бетона бил виновен? ти чуваш ли се? не-комунистическите магистрали на втората година им правим основен ремонт, а тоя мост за 50 години едно подмазване не е видял. чакам да видя какво ще пишете, като почнат да капят мостовете по Хемус и пак обвините комунистите за лош бетон!!!
13
0
 
3
 
! Отговори
Жомпи преди 1 месец
След като васко маслото и сие задръстиха патриарха, сега гледат към покрайнините
12
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак много е изкарал Соц. бетона, в повечето случаи за 10г. е леш.
11
1
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Лошите комунисти го построиха,добрите демократи не могат да забъркат 2-3 чувала цимент и да го поддържат.
10
1
 
13
 
! Отговори
Веселяка преди 1 месец
Фандъкова ли е, Терзиев ли е, тоя с кололото /Бонев/ ли е.....все тая. Сигнал на граждани...всички сте за уволнение. Ако падне тогава ще търсим кой е виновен.
9
2
 
8
 
! Отговори
Вещ преди 1 месец
Скъсано стреме означава претоварване или лош бетон, който е поддал на натиска. По скоро второто. Ще трябва да се подсили колоната.
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Виждам реконструкция за 48 месеца
7
5
 
9
 
! Отговори
Грую преди 1 месец
Нищо му нема...това е облицовката отвън. Некой се е правил на инженер у фейсо.
6
1
 
15
 
! Отговори
Айде бе преди 1 месец
Малко Итонг и гипсокартон със замазка и всичко е тип топ.
5
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 2 Да прочете и осмисли"лошо изпълнение"? Имам познат инженер, пенсионер от Главно упрвление на пътищата. Няма да ти разправям с какви безумия се е сблъсква при соца. Направо престъпни. Та да не се чудим защо 30 години не можем да построим капитализма и демокрацията. Със"социалистическия човек"е трудничко. Не помня коя година БКП се похвалиха с изграждането му в България.
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това околовръстно е пълен шит, камиони летят със 120 и то дори в локалното!
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не 6инарните ако може цяла София ще затворят
2
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
През демокрацията не можаха да боядисат наследството, камо ли да го ремонтират и поддържат.
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако не беше публикацията във Фейса дали отговорните институции с големи заплати щяха да се активират ? Или щяха да чакат да падне моста и да почнат да си прехвърлят отговорността. Оставки трябва да има.