Фандъкова за Крусев: Той носи отговорност за "Графа"!

Взима му главата, съдейства на прокуратурата за проверката
Обновена: 5 дек 2018 05:15 | 4 дек 2018 16:24, Камелия Цветанова
89
Фандъкова за Крусев: Той носи отговорност за "Графа"!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще приеме подадената оставка на зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев.

Той сам поиска да напусне поста, защото е призован от прокуратурата като обвиняем за ремонта на улица "Граф Игнатиев".

Още по темата

"Считам, че най-отговорната и мъжка позиция в случая е да си подам оставката, за да може разследващите да си свършат изцяло работата", мотивира се Крусев.

А от пресцентъра на Столичната община увериха, че местните власти ще продължат да съдействат за проверката на прокуратурата, която стартира в края на октомври след сигнал на инициативата "Спаси София". Държавното обвинение има съмнение за нередности при обществените поръчки.

От СО допълват, че преди месец до прокуратурата са  изпратени резултатите от проверката на дирекция "Вътрешен одит".

По заповед на кмета са били проверени всички обстоятелства, довели до изменението на проекта за релсовия път по ул. "Граф Игнатиев".

"Столична община оказва пълно съдействие на проверяващите органи, като всички документи и установени от вътрешната проверка факти са присъединени към проверката на прокуратурата. Като възложител на проекта  Крусев носи своята отговорност.

Реконструкцията на ул. "Граф Игнатиев" е голям проект, при реализацията на който се изисква експертизата и компетентните решения на широк кръг експерти, в това число и проектантите. В този процес всеки един носи своята лична и професионална отговорност", се казва в позиция на кмета Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за постоянния радиоактиен облак над София даскалицата смята ли да си подаде оставката?
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А фалиралият бизнес?Колко %от рушвета е склонен да даде ,или го е изхарчил вече?
15
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крусев е свестен и работлив човек и оставката си подаде за да не го замесват в далаверите на ГРОБ и да си петни името човека, ако не беше Крусев Фандъкова нямаше да може да построи Графа щото е неграмотна.
14
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ФАНДЪКА СИ ИЗМИ РЪЦЕТЕ С КРУСЕВ.
13
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А основния, който носи отговорност за всички останали е кмета Фандъкова, но ще изгори друг
12
3
 
24
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
леле!!!..Такава И_ДИОТИЯ може вилнее само из нашата "Измъчена географска територия"...."Гарантирано от гроп":-..Тиквун ИЗБИРА и назначава министрите си..ТОЙ НОСИ ОТГОВОРНОСТ за това,че е ПРОБУТАЛ персони,които НЕ СТАВАТ за тая работа..Е,колко НЕГОВИ "министри" СЕ ИЗДЪНИХА?!..-Оставките валят,но ГЛАВНИЯ ВИНОВНИК за НЕКАЧЕСТВЕНИТЕ министри,които ТОЙ избира и назначава,СА ПРАИ НА "ВОДА НЕНАПИТА"!..Ето сега и Картофка:-КОЙ ОТГОВАРЯ за действията на подчинените й?..-Баба Пена от Горно Бучино?!
11
4
 
32
 
! Отговори
... преди 5 години
Бре не съм Софиянец, ама често ми се налага да ходя до София и знам, че ремонти в София не се извършват! Има разни разкопки като по време на разкопките положението за всички е ужасно, но след въпросните разкопки нещата стават 10-пъти по-ужасни, отколкото преди "ремонтите" - разкопките! Та си мисля, че ремонти няма! Има крадене на едни пари от ГЕРБ и така!
10
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако се окаже, че Крусев е невинен Фандъчка да подаде оставка като безполезна и Крусев да е кмет.
9
3
 
26
 
! Отговори
Геле преди 5 години
За ръководител (кмет) на мегаград ( за България) като София е необходим квалифициран мениджър, а не партийно послушен директор на училище (филолог по образование)
8
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
стига вече с таз учителка, че жалка работа. Сега ще изтърват и София щото мозък нямат и крадат по най- тъпия начин
7
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
оставка на фандъкова!
6
4
 
33
 
! Отговори
33 преди 5 години
Данчето,Данчето!Когато трябва да се обират лаври за нещо в София Данчето е начело-нейна е заслугата,верната пулемьотчица на Боко!А когато става дума за вина и отговорност,нея а няма никаква!Нещо повече-вменява вина на това момче!Главната отговорноства нещата в София е на кмета-и за иванчевки,като и сега!На каво основание?Прокуратурата да несе прави на разсеяна!
5
7
 
31
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Много ме съмнява самоковската овца да съзнава какво става всъщност в София!Подставено лице отвсякъде.Ама щом им харесва на софиянци да ги мамят-тяхна си работа-милиард и нещо бюджет,а столицата-не струва!Лошото е че целият ресурс на държавата отива там,а регионите мизерстват.Ако един ден хората пожелаят да се отцепят,как да им се сърдиш!?
4
4
 
36
 
! Отговори
браво преди 5 години
В този процес всеки един носи своята лична и професионална отговорност-------------------------------------------------------Браво, като пряк началник на Крусев - Фъндъкова да подаде отставка. Ама на нея й се услади властта, освен това защо прокуратура не провери дейността на дъщерята на Фъндъкова.
3
4
 
52
 
! Отговори
1 преди 5 години
фандъкова ,отговорноста е и твоя,чантичката ,и бегом в клас,учениците те чакат.
2
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бах.. що народна пара се открадна от тия ремонти.. некой хора осигуриха и внуците си доживот
1
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бушонът изгаря, за да остане Леля Данче. А това, че не може да се справи ни с трафик, ни с въздух, ни с градски транспорт, ни с ремонти... не се коментира.