Софиянски за "Графа": Лошо управление, сбъркана концепция

Крусев не е виновен, смята бившият кмет на София
5 дек 2018 12:30, Анисия Иванова
62

Заместник-кметът по транспорта на Столичната община Евгени Крусев не е виновен за "Графа", концепцията на ремонта е сбъркана, обясни пред Bulgaria ON AIR бившият кмет на София Стефан Софиянски.

Вчера Крусев хвърли оставка, а градоначалникът Йорданка Фандъкова я прие. Причината е получена призовка в качеството на обвиняем относно ремонта на ул. "Граф Игнатиев".

Още по темата

По думите му най-отговорната и мъжка позиция в такава ситуация е да си подаде оставката, за да може разследването, да си свърши изцяло работата. Той бе категоричен, че ще защити името си.

"Налице са две принципни грешки. Първата е концепцията на ремонта на "Граф Игнатиев", втората - грешен управленски подход. И заради лошото строителство накрая го отнася заместник-кметът по транспорта", отбеляза Софиянски.

Toй обясни, че на практика улицата ще бъде заобиколена от няколко спирки на метрото, както и тролейни спирки и в един момент трамваят ще се окаже ненужен. Затова, според него, е трябвало да се изчака няколко години, когато се пусне продължението на метро и се види какво наистина ще бъде необходимо.

Прокуратурата разследва Столичната община за промяна на проекта зa ремонт "в крачка" на "Граф Игнатиев" и прилежащите ѝ територии, както и за съмнение за нарушение на Закона за обществените поръчки или по-конкретно заради виброизлационните подложки, вложени в трамвайното трасе.

Строителната фирма, която спечели обществената поръчка за 24 млн лева, "Джи Пи груп", също е обект на разследване, но за пране на пари и злоупотреба с евросредства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
35
 
! Отговори
Орландовци преди 5 години
Стефан Софиянски го видяхме и него какъв кмет беше ! Колко години беше ремонта на халите ? Не че гербаджиите са нещо по-добри, но точно той да критикува ? Колко имоти в центъра раздаде на близки с компенсаторки знаете ли ?
8
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Незнам дали е крадец или не, ама бул. Тодор Александров го правиха по негово време преди 20 и повече години и нямам спомени да му е правен ремонт до сега и въпреки това е доста по-добро състояние от новоремонтираните :) да не говорим за спирките на метрото от Сливница до Центъра, пак правени по негово време и учудващо те не се наводняват при всеки дъжд, като тези при фъндъчката
7
1
 
14
 
! Отговори
смок преди 5 години
И никой ли не помни Халите и Масако Оя ?А преди това телефоните ...
6
2
 
2
 
! Отговори
-10 преди 5 години
До АнонименКато има избори виждаме какви ги избирате.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4 ама ако не си 'правилния кандидат' - току виж ти подхвърлят некой белязан лев, един 'свидетел' - и хоп в панделата...
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който много плюе да се кандидатира за кмет, има си избори
3
5
 
14
 
! Отговори
Tangra преди 5 години
омотали са се като свински черва в корупция. гърчат се, но не ги е срам да крадат, като бели червеи в мършa са.Фандъкова попада от скандал в скандал. Окрадоха толкова милиони и какво стана с най-скъпия завод за ***? Колко работи тоя завод? Рециклира ли нещо въобще ?
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се самоунижавайте като каните за гост усмихнатия крадец Софиянски да ръси "бисери".Софиянци помним и неговото нелепо кметуване свързано с халите и много други подобни неща.Помним и че и тогава забогатя.
1
5
 
38
 
! Отговори
некой преди 5 години
Щом и 'най големия крадец' вика че става ремонта - значи не става! Ама че не трябвало трмвай - сигурно не трябва - ама как да се откраднат толкова пари само с едни плочки? Не само трамвай ами и хеликоптерни площадки трябваше да сложат!