Спортисти на протест в "Борисовата": Не на кучетата в парка!

Носят тениски с надписи "българоубийци", "джендъри", "атеисти"
23 яну 2019 10:45,
211

На тренировка през уикенда деца и възрастни тичат в Борисовата градина с тениски, на които ясно се вижда и тяхната кауза - "Не на кучетата в парка!".

Инициативата им предизвика гнева на екозащитници, а собственици на софийски кучета се заканиха да излязат на протест срещу "насаждане на такава агресия сред децата".

На тениските освен знак за забрана на животните, са изписани и думи като: "българоубийци", "джендъри", "атеисти".

"Спортистите не сме срещу кучетата и този знак не значи, че ги гоним, а значи, че трябва да се спазва законът и всички указания, които не поставят нашите сигурост, бъдеще и живот в опасност", обясни пред Bulgaria ON AIR председателят на Комисията по планинско бягане Димитър Кисьов.

По неговите думи не е имало друг начин за справяне с проблема, тъй като институциите се правят на разсеяни.

"Нямам нищо против инициативата, но начинът, по който тя се случва, е скандален. Едно от децата, участвали в този маратон, ми каза, че е било заставено да носи такава тениска. Това объркване с тези думи "джендъри", "българоубийци" е много несериозно. Трябва да се подходи по съвсем различен начин", коментира ветеринярният лекар Мила Бобадова.

Според нея трябва да се намери компромисен вариант и да се обособи част от парка, в която спортистите да тренират и друга, където хората да могат да разхождат кучетата си.

Димитър Кисьов отрече децата да са били накарани да носят тениските насилствено и заяви, че родителите им също са знаели и са подкрепили каузата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ние това и правим, атеист
89
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е просто - чистете акитата на кучетата си и не ги пускайте без повод. Това се иска от вас. Много е просто. Ако не го разбирате, не заслужавате да гледате кучета.
88
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СофиянецУспокой се малко. Ще каже човек, че ти си единственият Софиянец и няма други. Като си такъв буржоа, гледай малко по-високо и не бъди толкова дребнав
87
2
 
24
 
! Отговори
Коки преди 5 години
До Анонимен 96Не си прав, просто има хора, който не харесват кучетата и това е тяхно право, дори са нормални. И тази мантра за животните не е точно така, виж хитлер, обичал е кучета пък колко народ е изтрепал в лагери, дори и добри хора. Виж гетата с ромите, колко кучета отглеждат, те добри хора ли са? Просто трябва да се намери баланса, хората с кучета да не притесняват хората без кучета и така.
86
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Софиянец, петричанин, варненлия, или какъвто и да си, трябва да се съобразяваме един с друг и не мога да разбера населеното място какво общо има. Проблема на българина е, че най-мрази да му казват какво да прави и не можем да се уважаваме един друг. Всеки иска да е повече от другия. Ето един от основните проблеми на нашето болно общество. И не за всичко ни е виновно правителството - някои неща зависят и от нас.
85
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха, джендърите, кучетата и атеистите са едно в главите на разни умопобъркани комплексари. Усилено копаят дъното!
84
23
 
13
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
Хайде марш, отивайте си обратно в Ямбол, Плевен, Сливен, Враца, и т.н. Да ви няма. Вчера пристигнаха, днес ми се развяват с тениски с обиди и простотии. Много си беше чиста и подредена градината преди да пристигнете. Всеки *** с претенции. Идва от селото със септичната яма на двора и кучето на веригата, и дава акъл. Подредете си селото и си живейте в идилия. Егати ...
83
5
 
31
 
! Отговори
Nai na преди 5 години
Най-накрая истински хора.Всички които гледат кучета Тряба да се съобразяват.В момента ако се разходите където и да е в София ще видите:Кучета без каишка и без намордник и разбира се всичко е напикано и насрано от кучетата.Мили съграждани аз обичам животните,моля ви не ме карайте да ги мразя.Купете каишки,наморници и чистете след тях.А институциите отговорни за реда в града,нали са оплаквате от ниски доходи.Парите са пред вас просто глобявай те нарушителите.
82
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам куче, обожавам ги, ама е прав човека. Защо им махат повода в момента, в който стъпят на парка. Нападали са ме уж домашни кучета без повод.. после извинения и глупости, но аз страха си го брах. Моето куче винаги е на повод, а като искам да тича отивам на места, където няма да пречим на никого
81
1
 
15
 
! Отговори
Да преди 5 години
И колкото и да се обиждаме и плюем, това се получава, защото няма написани правила за отглеждането на кучета, котки и т.н, включително и за бездомните животни. То има някакви написани, но и те не се спазват. Няма и кой да контролира процеса, ако имаше кой да проверява хората с домашни животни (паспорти, кастрация, ваксинации, намордници) и да глобява, нямаше да има такива проблеми и такова плюене.
80
16
 
27
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
Роден съм в квартала до Борисовата градина, на пряка на Иван Асен. Цялото ми детство е минало в тази градина. Дивите орди, които се изляха в София, и в частност в градината, през последните 30 години са абсолютно нетърпими. Някакви ужасно изглеждащи семейства, които "миекат", крещат, викат си на децата, псуват ги дори, разхождаш наднормените си тела по джапанки и потници, плюят семките директно на земята, и т.н. Та тази същите имат някакви претенции към кучетата, към чистотата, към културата?!
79
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Селска му работаКакви данъци пък плащаш ти г-н селтик? Аз като плащам данъци, може ли да ти отстрелям песа, докато беснее в парка например? Като ще ми се правиш на големия тарикат, на който си мисли че всички трябва да се съобразяват с него, в един момент си го получаш.
78
3
 
17
 
! Отговори
харалампи преди 5 години
До Анонимен Не гледам кучета, но като ти чета несвързаните писания, и ми става ясно, че си умствено "късоглед". Уличните кучета какво? Как са се появили според тебе? Ей разни такива *** като теб са причината да се случва това. Все някой друг трябва да му носи отговорност все, някой му е длъжен нещо. Тия са хората дето си изхвърлят кучетата, не ги кастрират и ги пускат за разплод на ляво и на дясно. Докато хората в България са като тебе, нищо няма де е наред...
77
32
 
16
 
! Отговори
Селска му работа преди 5 години
Аз си плащам данъците и ще си разхождам кучето където си искам. Кучето ми не е агресивно. А Борисовата събота и неделя е пълна с хора от крайни квартали, където няма паркове, които си обличат децата в най-официалните им дрешки и излизат да се разходят и да се снимат с телефоните. И крещят по моето куче, което си играе с моите деца, не с техните. Аман от селски истерични ***, за които кучето е жива аларма на двора на верига и яде останки от храна
76
3
 
6
 
! Отговори
До 78 преди 5 години
Такива "герои" като теб нали се сещаш, че първи ще усетят ефекта на тоягата? Продължавайте да се държите нагло, в един момент балона на общественото търпени ще се спука и тогава гледай добре да се покриеш в мишата си дупка.
75
10
 
7
 
! Отговори
Gosho преди 5 години
Яко, изтипосал се един мустакат кукавелник на снимка с няколко деца, едно задраскано куче и няколко заучени фрази ползвани от хората с крайно десни разбирания и без грам сиво вещество и патриот ми бил. Аман от такива самозвани българолюбци. Те са тия дето затриват нацията... не за друго ми щото все по ясно става, че българите днес нямат общо с тези през вековете. Прости, ограничени, лежащи на стари лаври и чакащи всичко на готово. Няма да прави акция да опази парка срещу кучетата ще ежи.
74
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен" Спортистите в парка са против кучетата, защото се занимават с бягане, а кучето е животно, което обича да гони движещи се обекти."Донякъде си прав, но ще те поправя: Хората НЕ са обекти, НИТО предмети, НЕ са и субекти! Хората са човеци, по-висши същества от животните. Кучкарите НЕ са хора, те са ЧОВЕКОНЕНАВИСТНИЦИ! Колко жалко е да се насочава човешката обич, грижа, внимание и любов към едно п.с.е, което ще те ухапе и оближе (преди е лизало гъ.за)!, вместо към ближния човек!
73
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тамън кучетата ви дават мотивация да тичате псевдо спортисти ,аз как никога не съм имал проблем с кучета докато си тренирам в парка, те ви усещат че сте изгнили отвътре и затпва не ви йаресват сигурно
72
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До !Стопаните на кучета трябва да ги отглеждат така че да не дразнят околоните, много е просто! А бездомните кучета трябва да се изпарят от улиците, те нямат място там, опасни са. Не може да излезеш на улицата и някой звяр да те дебне, да газиш във фекалии, ние като общество трябва да имаме твърда позиция по този въпрос!
71
1
 
21
 
! Отговори
! преди 5 години
Вярно е,не е приятно да гледаш фашкии по-земята или, някой 40 кила пес да бяга срещу тебе,но това е въпрос на култура на стопаните и по този въпрос трябва да се работи. Забраната не е решение! В нормалните д-ви си има хора,които следят за тия неща и тряскат глобички,като ти се изака кучето на полянката примерно или когато не е на повод, но в Б-я едва ли ще стане някога.