Спортисти на протест в "Борисовата": Не на кучетата в парка!

Носят тениски с надписи "българоубийци", "джендъри", "атеисти"
23 яну 2019 10:45,
211

На тренировка през уикенда деца и възрастни тичат в Борисовата градина с тениски, на които ясно се вижда и тяхната кауза - "Не на кучетата в парка!".

Инициативата им предизвика гнева на екозащитници, а собственици на софийски кучета се заканиха да излязат на протест срещу "насаждане на такава агресия сред децата".

На тениските освен знак за забрана на животните, са изписани и думи като: "българоубийци", "джендъри", "атеисти".

"Спортистите не сме срещу кучетата и този знак не значи, че ги гоним, а значи, че трябва да се спазва законът и всички указания, които не поставят нашите сигурост, бъдеще и живот в опасност", обясни пред Bulgaria ON AIR председателят на Комисията по планинско бягане Димитър Кисьов.

По неговите думи не е имало друг начин за справяне с проблема, тъй като институциите се правят на разсеяни.

"Нямам нищо против инициативата, но начинът, по който тя се случва, е скандален. Едно от децата, участвали в този маратон, ми каза, че е било заставено да носи такава тениска. Това объркване с тези думи "джендъри", "българоубийци" е много несериозно. Трябва да се подходи по съвсем различен начин", коментира ветеринярният лекар Мила Бобадова.

Според нея трябва да се намери компромисен вариант и да се обособи част от парка, в която спортистите да тренират и друга, където хората да могат да разхождат кучетата си.

Димитър Кисьов отрече децата да са били накарани да носят тениските насилствено и заяви, че родителите им също са знаели и са подкрепили каузата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
19
 
! Отговори
do 33 преди 5 години
Освен това което изброи съм виждал как привеждат и малки деца за да си свършат нуждите зад някое дърво. Едва ли им събират лaйната след това....
29
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Я тичай тиТия да са чували за спортни площадки, стадиони и евентуално спортни зали? Значи могат да тичат през детските площадки и където им скимне и после да мрънкат, че някой им пречел.
28
10
 
30
 
! Отговори
сф преди 5 години
Наскоро в обект за обществено хранене /закрит/ една "гражданка", безпардонно влезе с кучето си и се нареди на опашката за закуски. Казах и, че е недопустимо да вкарва животно в обекта " М, чи аз вчера съм *** къпъла вье! Вашти убувки къдьету ходити на вънка да,н съ по чисти ?" Кам бек ту вилидж си помислих, но не и го казах, нямаше нужда.
27
22
 
23
 
! Отговори
Бате Стамате преди 5 години
Видим ли куче в Борисовата без каишка, го ритаме като футболна топка, после играем канадска игра със собственика! Има ли тук нахъсани кучелюбци, готови да играем канадска борба на масите на тенис до лафката на ЦСКА?
26
4
 
24
 
! Отговори
Я тичай ти преди 5 години
като тичат след тебе глутница лаещи кучета. Как да спортуваш в тази държава. То е като с велоалеите - карай ако не те е страх че ще те окъпят с кал от глава до пети, ако не и да те бутнат. Общината да вземе да разпредели алеите - къде се тича, къде се карат колела, къде се разхождат кучета, ама малко да мислят, така, че като тръгнеш от едната страна да можеш да излезеш от другата, а не като велоалеите да свършват в нищото.
25
10
 
24
 
! Отговори
Ужасен преди 5 години
До стига беТочнои майките с колички цапат най-много, защото съм виждал къде ли не как пушат и пият бира пред децата си. Да кучетата цапат, когато *** и пикаят. Това са естествени нужди, няма как да му обясних на едно куче. На "майките с колички" им обясняваш, да не люпят семки в градинките, да не хвърлят фасове и прочие. но ефект никакъв. Какъв е извода, че хората са по-големи животни от самите кучета. Какво възпитание ще дадат такива индивиди на своите чеда - не искам да си представям.
24
8
 
37
 
! Отговори
Ласи преди 5 години
Превърнаха парковете в кучешки тоалетни. "Няма страшно, то не хапе!"- това ми е любимото. Ама аз трябва да се консултирам с всеки един кучкар за навиците на кучето му и тогава да почна да тичам.
23
32
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес им пречат кучетата, утре ще им пречат децата, после ще им пречат пенсионерите, че ходят бавно по алеите, които са решили, че са им за тичане, след това майките с колички... изобщо винаги някой ще им пречи.
22
27
 
21
 
! Отговори
Кучетата преди 5 години
- Ние пък не искаме спортисти-туристи в нашата градинка!
21
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лозенец е в кучешка храна втора употреба. Чистете л4йната на кучетата си.
20
3
 
49
 
! Отговори
стига бе преди 5 години
И аз не искам кучетата да тичат в зелените карета между Слона и езерото с лилиите, но това е ежедневие. Имало е случай когато едно такова пуснато куче събори синът ми (тогава на 2 години) докато ритахме топка. Да не ми се правят на ударени, защото има точно определени места, където е разрешено да се разхождат кучетата. За справка - община Средец е определила зоните. Освен това по наредба трябва да са на повод, а не да го е пуснал да тича на свобода.p.s. Поне да чистеха след тях тревата.
19
43
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парка е обществено достъпно място, не е обособена спортна площадка или писта за бягане. Като искат да няма кучета които да им пречат да ходят на обособени за спорт места като стадиони с коридори за бягане и т.н.!
18
9
 
60
 
! Отговори
родител преди 5 години
С детето съм на разходка в парка. Някакво куче се затича към него. Детето силно се уплаши. Стопанина на кучето подвиква: - Спокойно, то не хапе, само си играе .Първо, моето дете не е играчка за неговото куче.Второ, това, че кучето не хапе е субективна представа на собственика, която не се споделя от детето.Трето, извеждането на кучета на обществени места се извършва по правила, които собственика на кучето безпардонно нихилира.
17
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен общината е основният виновен в случая! Има ли наредба, че кучета се разхождат на каишка и с намордник? Има! Защо не се спазва? Защото общината тотално е неглижирала проблема. Като почнат глобите, собствениците на кучета ще се примирят. Съвсем нормално е куче да подгони тичащ човек, или каращ колело. Това си е инстинкт. С намордник и каишка, мисля, че никой няма да се оплаква, освен разбира се и минирането на тревната площ.
16
13
 
17
 
! Отговори
Spaceman преди 5 години
Това е точно тоя който е облепил дърветата, нашарил е всичко с кръстове и обърнати флагове тази част на Борисовата. Това е обществен парк, не му е бащиния. Същия беше стрелял и по хора. И на този луд "човек" му се дава трубуна?п.с.За ваше сведение тази част е разрешена за кучета от община Изгрев.По разпоредба намордниците са задължителни за кучета НАД 10кг.
15
3
 
60
 
! Отговори
кинолог преди 5 години
Повечето "граждани" отглеждат кучета както се гледат сеслскостопански животни за угояване. Просто ги хранят и ги пускат безконтролно на вън. Даже не точно така, защото фермерите чистят торта и при извеждане ползват пастир, за разлика от "кучкарите".Забележете, че почти никой не води кучето си на обществени места с наморник и на къс повод и не събира изпражненията.Нещо повече - обикновенно кучето води стопанина, а не обратното.
14
4
 
51
 
! Отговори
SS преди 5 години
Никога не съм ги разбирал Софиянци.Живее в 30 квадрата а има куче ДОГ 2 метра с ла...но като ръката му и му се радва да го разхожда по пешеходните пътеки.Но комплексиранеят Булграин обича да командва и като е сду...няк в истиският живот си го изкарва на подобно животно да се прави на командир.Това е мъчение както за останалите така и за самото куче.Закони има но няма кой да ги спазва.
13
51
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доста агресивна инициатива, грозна, дори гнусна. Видя ли подобен с такава тениска, ще му я скъсам без да ми мигне окото. Едно са кучетата, друго е, че има правила, които не се спазват- масово фекалиите им не се събират, например. Аз куче нямам, но обожавам кучета. Пътувам по цял свят, в Ню Йорк в парка кучетата са колкото хората- масово лабрадори. Мелбърн- същото. Но всеки си събира фекалиите. Каишки и намордници- не, пускат ги да тичат. Никой не прави истерии там. Цивилизовани хора...
12
5
 
56
 
! Отговори
дедо преди 5 години
До Идея!не, не алеи, само клетки както вече има в някои паркове в София, това е!! пушачите трябва да се съобрзяват с непушачите а не обратното! защото питам за пореден път следното - да приемем че твоето куче е най-умното на света, да, ама моето дете не го знае това и в същото време има страх от тях, ако твоето куче дойде при моето дете да си играят а моето дете се уплаши а знаем както би причинил стреса при хората, какво правим, кой ще поеме отговорността...или аз да се оправям а?
11
17
 
9
 
! Отговори
ShaMana преди 5 години
Какво общо има религията тук или човешката сексуалност освен малки злобни хора без факти. Интервюто го показа чудесно. Конкретен пример: ъм, ъъъ, такова, ето това е, като него ама по голямо преди някакво време ей там в парка...