Скейтбордисти на прицел! СДВР готови с план за глоби

Полицията ще може да глобява неправомерно каращите
28 яну 2019 16:30,
51
Скейтбордисти на прицел! СДВР готови с план за глоби
Снимка: архив "Булфото"

Ръководството на СДВР ще пусне указания какво е каскада и къде не може да се кара скейтборд в София. Това се договориха на съвместно заседание общинските съветници от комисията по обществен ред и шефът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев, съобщава "24 часа".

Още по темата

Причината за срещата са случаите на глобени скейтбордисти, защото карали бордове в градината пред НДК с мотив за нарушение на новата наредба за обществения ред.

“В наредбата има член, който забранява каскадите върху пейки, огради, бордове на фонтани и детски площадки. Никъде не е написано, че карането на скейтборд е забранено. Мисля, че текстът е напълно ясен”, обясни шефът на комисията по обществен ред Иван Илиев.

Шефът на СДВР отговори, че в текста има неясноти - посочени са “и други места”, които не са уточнени, а какво точно е каскада било въпрос на преценка. Хаджиев добави, че при подаден сигнал полицаите са длъжни да реагират. Основно сигналите подавали търговци от подлеза. Имало обаче и оплаквания за каране на бордове по “Витошка”, ул. “Раковски” и дори в “Младост”.

“Имат ли право в пешеходен подлез всеки ден по 20 човека да карат часове наред? Шумът е невъобразим, всички плочки са изпочупени, кошчетата - също”, оплака се Дафина Атанасова, представител на търговците от подлеза на НДК.

Общината е готова с 3 места за изграждане на скейт площадки - зад Паметника на Съветската армия, парка зад х-л “Хилтън” и в Северния парк.

Вече сме подали идеен проект за Княжевската градина, каза Делян Стефанов от “София скейт сити”.

Напролет общинарите и СДВР ще имат ново заседание, за да анализират дали указанията към полицаите са достатъчни за решаване на проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега стана ясно кой е вадил паветата от Дондуков.Скейтерите са били, а сега са искали да саботират и ремонта на Графа и НДК, но родната полиция се е усетила навреме, не като кучанизите, които навремето ги оставяха да карат около паметника на армият и НДК.
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наркоманци!Пият хашиш и се боцкат с бира.Чак и сдружение София скейт си бяха направили и подкрепяха реформаторите с надеждата да намажат филията с мас и те покрай тях, но парче от филията с мас в общината не се дава на всеки.
15
10
 
5
 
! Отговори
Не ми се преди 5 години
оправдавайте. Направиха булеварда едвам да се разминеш, за да начертаят велосипедна алея отстрани, че даже и светофари ви сложиха и пак карате по платното, щото снегорина Ви бил натрупал целия сняг върху алеята. Ами вземете по една лопата и да си я изчистите "селяните с колелето". Няма общината да ви я чисти. Само глоби за вас
14
3
 
17
 
! Отговори
Следващия... преди 5 години
До ШахтитеВ цивилизованите страни велоалеите се намират на улицата - не са на тротоарите... Пример - Ню Йорк и Лондон. В интернет има достатъчно клипчета как шофьорите пазят скейтърите и велосипедистите. Навсякъде по света е масова практика да се кара на пътното платно, дори извън алеите - познайте какво глобени за това няма. Хората се събират, карат на групи забавляват се не седят по форуми и сайтове за да леят жлъч и обиди.За съжаление, България няма нищо общо с Цивилизацията.
13
3
 
14
 
! Отговори
Следващия... преди 5 години
До Следващата1. Обяснете по какъв критерий поставяте на всички каращи велосипед общ етикет?2. Ако вие карате машина струваща над 2000 лв на която само вилката струва над 1200 бихте ли влезнали с такава вилка в шахтите?3. Пребивала ли сте се някога през живота си заради изкъртено от кола или пешеходец колче поддаващо се на пътното платно?4. Идете в наистина цивилизована страна като Германия, Австралия или Англия - вижхте колко скейтъри или фрийрайдъри има глобени.
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
още изтрити коментари, как смогвате бре;)последното удоволствие на децата унищожете, бражо господа смешници
11
3
 
12
 
! Отговори
Абе преди 5 години
на вас майтап Ви се вижда обаче децата са най-лесната жертва на столична община. Моето го глобиха за неперфорирано билетче в 10 клас и сега, като завърши университета ЧСИ то му блокира първата заплата, за неплатена глоба.
10
3
 
12
 
! Отговори
Шахтите преди 5 години
по велоалеите велосипедистите ги разрушават. Общината инвестира милиони за да им прави велоалеи а те рушат! А видяхте ли на какво приличат ограничителите, монтирани към пътното платно - останали са здрави има няма 30 процента всичко са изкъртили велосипедистите му с велосипедисти.
9
5
 
12
 
! Отговори
Майките преди 5 години
с количките са направо за затвора тия само по уличното платно си ги карат количките, като че ли имат някакви специални и извънредни правомощия пред обикновения гражданин. Да ги съдят по бърза процедура и минимум 3 години ефективно в затвора. Докато децата поотраснат.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лекарите ортопеди ще протестират. Отнемат им пациентите.
7
8
 
7
 
! Отговори
Яко глоби преди 5 години
да се въведат за пешаходците в София. При всеки сняг слизат на автомобилното платно и почват да предизвикват ПТП та с *** оправдание, че тротоарите не били изчистени. Престъпници!!! Глобата трябва да е минимум 1000 лева.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко, което завършва на "-исти" - не им е чиста работата.
5
2
 
17
 
! Отговори
semko преди 5 години
Предполагамсега оправданоще се отпуснат още пари за ремонт на НДК, защото от предишниянищо не остана.
4
11
 
10
 
! Отговори
Следващата преди 5 години
наредба трябва да е срещу велосипедистите. Тия са най-големите нарушители и са опасни не само за пешаходците, но и за автомобилистите. Знаете ли как карат велосипедната алея - на зиг-заг. Сигурно са пияни или дрогирани всичките. Като им кажеш веднага почват да крещят, че шахтите били пропаднали - наркомани са всичките. Велосипеди трябва да се карат само в специално изградени и оградени за целта паркове и яко глоби!!!
3
3
 
10
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Ще бъдат глобявани по указа за дребното хулиганство от 1952 г.
2
5
 
45
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 5 години
Пречупихме гръбнака на организираната престъпност, ред е на скейтърите!
1
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
казармата да върнат за такива калпаззани, само знаят да се суркат с те скаппани дъски и да трошат.......тревоманччета жалки