Бойко Борисов гарантира: 10% скок на заплатите тази година!

Премиерът "подари" финансовия министър на КТ "Подкрепа"
Обновена: 8 фев 2019 15:13 | 8 фев 2019 13:10,
591
Бойко Борисов гарантира: 10% скок на заплатите тази година!
Снимка: архив "Булфото"

"Над 10% ще е ръстът на доходите догодина. При този ръст на икономиката - поне 10 процента ще вдигнем заплатите. Гарантирам.", това заяви премиерът Бойко Борисов на 30-годишния рожден ден на КТ "Подкрепа". И вметна: "Моят подарък към вас е финансовият министър", съобщава "24 часа".

Още по темата

"Ще си търсим обещаното като завещано", зарадва се лидерът на синдиката Димитър Манолов.

Над 116 милиарда ще мине БВП тази година, преди 10 г. беше 50, напомни премиерът.

"За мен доктор Тренчев е символ на демокрацията. Когато ние марширувахме по плаца, ти извоюва свободата", обърна се с респект Борисов към почетния председател, който днес е също рожденик.

"Вдигането на заплатите е неизбежно. При дефицита на работна ръка пазарът го изисква", от своя страна заяви министърът на финансите Владислав Горанов.

Той пожела на делегатите здраве и да изберат за лидер правилния човек, когото той "само погледна" - сегашния президент на профсъюза Димитър Манолов, който преди 3 г. пое щафетата от почетния лидер д-р Тренчев.

На конгреса са още президентът Румен Радев, кметът на София Йорданка Фандъкова, омбудсманът Мая Манолова, вицепремиерът Марияна Николова, социалният министър Бисер Петков.

Малко над 2 милиона домакинства в България нямат нито едно дете, само 300 хиляди са с две или повече - такава статистика прозвуча от трибуната.

За 3 г. да върнем 100 000 българи от Молдова и Украйна, за да променим демографията, ни трябват само 200 милиона лева ще на година, а ние харчим милиарди за глупости, подчерта от трибуната лидерът на КНСБ Пламен Димитров. За 4 г. може да постигнем средните доходи за Европа - такъв разчет направил той.

1.7 млн. сега са под прага на бедност, подчерта той.

8.2 пъти е разликата между най-високата и най-ниската заплата в страната, а в отделни случаи разликата надхвърля 100 пъти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
399
1
 
22
 
! Отговори
Е-е-е, а стига де преди 5 години
Гледам вчера, оооогромна тълпа пред стрелбището. - Какво става бе, питам?- Ааа, собственика закачил някакъв суджук на стената и народа се трупа да го цели!
398
1
 
3
 
! Отговори
хахаххааа...... преди 5 години
Къде да се вземат пари.....
397
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Природата се събужда на пролет. От коментарите до тук - и България се пробужда, ама дано като непече българинът пак да не заспи.
396
1
 
28
 
! Отговори
Познато ми е това преди 5 години
Навремето преди Костов да падне обеща вдигане на заплатите след изборите с 20 процента. И не само падна а го изметохме. Сега е същото - Буда му запари под *** и почна с големите обещания. Само дето ние вече не вярваме - много са му обещаията а малко изпълненията. Така, че пътят му е ясен и колкото да се дърви сйс зъби и нокти за полите на менторите си е пътник към бездната. В която навря всички нормални българи най безсрамно.
395
0
 
33
 
! Отговори
До Бг преди 5 години
Нормално е, след като допуснахме да ни управляват криминални престъпници и то с години!
394
1
 
50
 
! Отговори
Бг преди 5 години
Не е нормално да си работещ човек и да се бориш за е ежедневното оцеляване на теб и семейството ! НЕ Е НОРМАЛНО, СКОТСКО Е!!!
393
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХахахаДа се чете:Вдигаме цените на ток, парно, вода, лекарства с поне 30%Вдигаме рязко и данъци, таксиОттук следва и "ръст" на БВПИ заплатите ще вдигнем, ама друг път - първо да спечелим изборите. Хахаха
392
1
 
36
 
! Отговори
Румъния преди 5 години
400 евро минимална в Румъния
391
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изглежда другарят е Господ за неуките български избиратели а пропо електорат. Поздрави от Österreich!
390
1
 
29
 
! Отговори
Никк преди 5 години
Друго си е да ти обещаят. Вече усещам че живея по-добре
389
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само БСП ще ви оправи вас, смешници! Гласувайте за тях, заплатите ви стават двойни след два месеца. А пенсиите тройни!
388
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Факт!България е нетен получател на средства от ЕС. Факт! Не ти изхранваш някого, теб те изхранват. Факт!
387
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вдигнете минималните пенсии и минималните заплати,а не да вдигате проценти и тези които взимат най-много да спечелят,а тези които взимат най-малко да губят!И създайте добре платени работни места в страната,за да не се обезлюдява!И спрете тази престъпност по селата,за да могат пенсионерите да си изкарат прехраната от градините и да не живеят в страх от набези.Толкова ли е сложно да въведете малко ред?
386
5
 
20
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Минималната заплата в Бг трябва да е 3500 евро.Не ми пука че на запад взимали по-малко.С нашите вноски в европа храним техните бежанци.Колко тунизиици и мароканци се водят французи и висят на помощи кой ги плаща вие ги плащате.Жълтите жилетки искат това да продължава!
385
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
търси се организациq кояато po проект s европейски фондовe би могла да усвои Буда за вграждане в Унията като вграден на позицията Върховен Uниен Легендарен Висш Администатор-ВUЛВА
384
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи ще работим 150 часа отгоре, а ще ни вдигнат заплатата с 50 лв. Ех на това му се казва робовладелство. Ще търпим ли още?
383
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10% от какво? От минималната 550 лв. ли? Значи да чакаме увеличение с 55 лв. Смешни са.С 50 лв и на едно кино не можеш да отидеш. Както каза Горанов по повод данък стара кола: "това са няколко кутии цигари".
382
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо окрадоха спестяванията по банките, после предприятията, после еврофондовете и черноморието. Сега е на ред работника- с промените в трудовият кодекс. А Бойко седнал нещо да ни обещава за в бъдещето!!
381
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помня че Бойко анонсира по-високи пенсии преди около година. На родителите за последните 4 години са се вдигнали с 5 лева. Коледните 10 лв. за тях нямаше- били с високи пенсии. А живота поскъпва драстично всеки ден.
380
2
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
За доходите-разбрахме, ще ги вдигне 10%. Не разбрахме обаче, с колко ще се вдигнат разходите-30, 50 или повече проценти? И от къде ще дойдат доходите? От производство и износ на агнета и картофи за Катар ли? Или ще заповяда на обръчите си да намалят комисионните , респективно-кражбите?