Една бележка, нищета, но и алкохол... Люлинската съдба на Слави и Маргарита

Те молят за храна и помощ... Но заслужават ли я?
Обновена: 21 фев 2019 09:06 | 21 фев 2019 09:06, Боряна Павлова
117

40816 гледания   |  Още видео
"Добри хора, ако имате храна за изхвърляне, не я хвърляйте. С моя съпруг останахме без приходи, разболяхме се и останахме без храна..."

Това гласи надписът на бележка, която беше разлепена на няколко входа в столичния квартал "Люлин". Само за часове тя обиколи социалните мрежи и предизвика вълна от съчувствие.

Наред с призивите на съпричастност обаче, бележката беше придружена с десетки коментари на съседи и познати на семейството, представящи една по-различна гледна точка.

"Жената, която се казва Маргарита, дойде в 6:00 часа сутринта, за да иска пари за алкохол. Твърдеше, че мъжът ѝ ще умре без него. В този блок живеят добри хора, но те изчерпиха кредита им на доверие", казва пред Bulgaria ON AIR Емил Славов, един от съседите на семейството.
 
Маргарита и Слави са събрани под покрива на панелния си апартамент от общата неволя. Тя, вдовица от пет години , правила неуспешен опит да работи в чужбина, а днес изгубена между опита да спасява себе си и човека, с когото живее на семейни начала.

Слави, дълго време работил в медийната сфера, по-късно създава фирма, която след години фалира. И той се оказва изгубен – между, както сам я определя, тежка форма на депресия и алкохолизъм.

Именно те го довеждат  до това днес ръцете му да треперят, а на въпроса кога е пил за последно, той отговаря, че първото му питие е било още рано сутринта. За същото потвърдиха и от кварталния магазин.

В крайна сметка, след призива за помощ се отзовават много хора.

Познати на Маргарита и Слави казват, че това няма да реши генерално проблема им. Потърсихме и съседката им Юлия, живееща в същия вход, майка на тежко болно дете. Тя описва Слави като добър и дружелюбен . Промяната станала внезапно и той се превърнал в коренно противоположен човек.

Юлия обаче не ги съди, въпреки че смята, че Слави и Маргарита просят.

"Не сме в техните обувки. Не знаем какво се случва в тях", смята Юлия.


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
9
 
! Отговори
На по колкоГодини са преди 1 месец
И алкохолизмът, и пристрастеността към хазарта са лечими.
Ако не са престарели, има надежда. Да се лекуват, а после да се захващат да работят.
Но ако са вече в старческа възраст, по-добре е близките им да помислят в кой старчески дом да ги настанят, за да са под покрив, нахранени и с осигурени медицински грижи.
Кой каквото сам си направи ...
79
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един фалит може да те докара до просяшка тояга.Ама с алкохол няма да върнеш нищо.Помощ трябва помощ,ама от българи няма да я получите.Те нямат сърца а само знаят да осъждат.Господ да пази от беди и страдания и фалити всички хора.
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Корнелия 77
*** родолюбие е част от настоящия български стандарт! Здраве му кажи!
77
13
 
0
 
! Отговори
Корнелия преди 1 месец
Дайте им храна и водка един два пъти и на третия път сложете в сандвичите малко мухоморка
76
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не им завиждам но не ги и съжалявам.В София ако искаш да работиш - работа бол. Щом има пари за алкохол,значи не е за съжаление. За ден сигурно изпива поне бутилко ракия - значи има пари. Ако си е осъзнал проблема и иска да се лекува да влиза в диспансера,ако нека не реве.
75
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Застреляйте ги да не се мъчат, ей така по българските състрадателни стандарти!
Лошото е че такива като тези хора не са малко в България! Ептем ще намалеем като бройка.
74
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 73
Първо трябва да бъдат лекувани! Те са в дупка и не виждат светлина в края на тунела! Без лечение няма да стане!
73
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пътя към село !
Това е истината ,като няма какво да правят в София,продават и на село,а и няма начин от тях да нямат родно село преди 2-3 поколения,ако не и сега.На село.... .
72
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 68

Ами върни времената за да се откроиш като най-силния дибилен член на инквизицията!
71
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До мда 69
"Съжалявам, но здрави, прави хора, да седнат и да се самосъжаляват и да не правят нищо, за да се изправят, не мога да приема!"
Не са здрави щом са в депресия и алкохолизъм! Но нали трябва да се съди и величае силияндуризма, тесногръдието и умствената изостаналост за да се бием в гърдите че сме велика българска нация с космическа история ама повечето от нас мислят със задник! Българската национална деменция си казва думата всеки ден.
70
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 65
"Много защит иции на слабост и а в тоя форум... Много! Човек трябва да е силен и д не търпи подобни неща...!!"
Силата на човек е временен феномен! Съдбата дава най-тежкото изпитание на биещите се в гърдите силни човеци! След това разбират колко са уязвими и смешни! Всички сме 99% вода (и алкохол по някога) и никой не е застрахован че няма да клекне ей така изведнъж.
Българинът като цяло няма състрадание а пък олайнарената ни "държава" се ръководи от още по "силни" дибили!
69
11
 
29
 
! Отговори
мда преди 1 месец
Една дума: мързел! Съжалявам, но здрави, прави хора, да седнат и да се самосъжаляват и да не правят нищо, за да се изправят, не мога да приема! Айде да вземат мотиката, и от сутрин до залез слънце на къра, да видим ще имат ли време за депресия и алкохол! Всеки има трудности, всеки има падания, но се стягаш, изправяш и бориш! Труд, труд, труд! Това е! Лесни честни пари няма! Да, с просия, за цигари и алкохол ще има, но ще си останеш утайка! Състрадателен съм само към болни и възрастни хора!
68
12
 
18
 
! Отговори
До 55 преди 1 месец
Жестоки времена ли? Тези имат невероятния шанс да бивеят днес, в едно презадоволено и лигаво общество, в миналото никой нямаше да им обърне внимание, а помощ абсурд.
67
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е луд този който яде баницата, хранете ги, купувайте им алкохол, ако щете и дупетата им бършете, всичко това си е за ваша сметка. Мен такива утайки не могат да ме трогнат, бих го оставил да умрат от глад. Оставиш ли се на мързела и глупостта, вече не си човек, а биологичен отпадък, никому ненужен, дори на себе си, водещ безсмислено съществуване.
66
6
 
15
 
! Отговори
A преди 1 месец
Да си налягат парцалите и да отиват в психиатрична клиника да си лекуват зависимостите. Пълният с храна хладилник няма да им реши здравословните проблеми.
А към всички състрадателни хора, които са откликнали - поклон!
65
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много защит иции на слабост и а в тоя форум... Много! Човек трябва да е силен и д не търпи подобни неща...!!
64
1
 
9
 
! Отговори
Д-р Смирноф преди 1 месец
Колега Пешев, те Руснаците още преди 99 години зарязоха тея теории. Абсиненцията е като приятна разходка в парка в сравнение с последващия делириум. Ако не верваш, питай колегата Терзийски.
63
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
",но и държавата и работодател трябва да им помогне да стъпят на краката"

Lol... Не...
62
3
 
21
 
! Отговори
Дали да го пиша ? преди 1 месец
А за жената съседи казаха,че продавала всичко и играела хазарт.Има хора работещи, правещи всичко за да са добре, не пиещи и пак живеят мизерно.
61
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пропаднали Алкохолици нещо не ясно. От кога пиеш бе. От сутринта бе. Ясно.