В кои сфери ще се развиват руско-българските икономически връзки?

Русия смени търговския си представител в България
21 фев 2019 07:34,
35
В кои сфери ще се развиват руско-българските икономически връзки?
Снимка: Reuters

Най-големи перспективи в търговско-икономическото сътрудничество между Русия и България виждаме в иновационните и високотехнологичните отрасли. Това каза новият търговски представител на Руската Федерация у нас Константин Артюшин, съобщава БТА.

Още по темата

Според него руско-българското икономическо сътрудничество има огромен потенциал, който по ред причини понастоящем не се използва оптимално.

Артюшин изрази очакването на руската страна за по-нататъшно развитие на взаимоизгодното сътрудничество между двете страни в енергийната сфера, в реализацията на инфраструктурните и логистичните проекти, в селското стопанство и фармацевтиката. При това, от гледна точка на нереализирания потенциал от сътрудничеството, най-перспективни също така биха били и сферите на IT-технологиите, енергетичното и транспортното машиностроене, селскостопанското машиностроене и медицинската промишленост, допълни той. Това са изключително важни и много перспективни области, в които бихме могли да си сътрудничим, отбеляза търговският представител на Руската Федерация у нас.

"Приветстваме всяко взаимоизгодно сътрудничество между компаниите, независимо от категорията и размера на бизнеса, от сумата по договорите, и, дори, от отрасъла. Важното е това сътрудничество да има легален характер и да бъде изгодно за бизнеса", посочи търговският представител на Руската Федерация у нас Константин Артюшин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия ще се ориентира към увеличаване на производството на граждански стоки от предприятията на ВПК, заяви Президентът Путин на вчерашното си обръщение. Расте износът на високотехнологични стоки от Русия. Например модерна медицинска апаратура. Кардиографите им се продават в 22 страни и са не по-лоши от американските. На тях често им липсва организация и от това губят големи печалби. Напр. самолетите Суперджет на европейския и латиноамериканския пазар, изтребителите - на индийския.
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Беше време, когато успешно търгувахме с Русия. За тях "българско" значеше хубаво! Знаете ли как наричат малък ъглошлайф? Болгарка! Всякакъв сладък едър пипер е "болгарский перец". Колкото и да е странно, досега не са ни намразили. А заслужаваме да бъдем най-отвратителната категория хора с тези предателства, които им сервираме постоянно! Тук някои се гневят, че гъзътим бил скъп! А когато ни внасяха горива за без пари, не знаят ли, няма ли кой да им каже как продавахме руско гориво на 6-ия флот?
22
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичките иновации във високите технологии създадени от руснаци са направени извън Русия. Във феодализма високи технологии не виреят. Това предлагат "братушките": през нас да крадат технологии от запад а в замяна да ни продават суровини на "братски" надпазарни цени.Ай кръгом.
21
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българино осъзнаи се махни се от ес ела в евразия ще построим заводи в които ще ни обработвате суровините няма да има безработни и всеки комин ще пуши
20
6
 
0
 
! Отговори
путин преди 5 години
Няма не искам няма недеи щом те желая ставам злодеи
19
4
 
3
 
! Отговори
руснак преди 5 години
Ама няма не искате бе ние ще ви помагаме да се развивате бе
18
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тея не могат ли да разберат че ги нещеме бе кво само ни се натрисат
17
4
 
14
 
! Отговори
Да ви кажа преди 5 години
Да ви кажа, на тия дето викат по-далече, помните ли кой ни притисна да затворим предсрочно 4 работищи енергоблока на АЕЦ Козлодуй, кой ликвидира южен поток и го подари на Турция, кой спря АЕЦ Белене, разруши тежката ни индустрия и прогони 2,5 млн млади и работоспособни българи в чужбина? Сега руснаците като искат да помогнат, все се намира някой да ръси с лай....
16
16
 
4
 
! Отговори
да бягаме преди 5 години
Колкото по-далече от Русия , толкова по-добре.... Погледнете географията на Европа и ще видите---
15
5
 
1
 
! Отговори
Поручик Балканец преди 5 години
До толстойДа де, ама сега панически продават. Едно е да искаш, друго е да можеш и трето и четвърто е да го направиш. :))
14
9
 
7
 
! Отговори
толстой преди 5 години
"България ще я изкупим цялата."В тази посока ще се развиват руско-българските икономически връзки.
13
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е па не работим в Министерството на икономиката.Алкаши вие не работите НИКЪДЕ! Опоявате се с Боярешник само и "леете" мозък по форумите. Вие сте по-безполезни от мигрантите, защото те пак нещо работят, а пък вие дремате като бити миcиpки.
12
7
 
13
 
! Отговори
размисъл преди 5 години
Не мога да си спомня дори и една търговска операция между България и Путинска Русия от която да сме били на печалба. Нещо повече, дори и когато има възможност да вземем над един милиард евро от Газпром, ние благородно и щедро се отказваме. Помогнете, поне една...
11
13
 
10
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Според него руско-българското икономическо сътрудничество има огромен потенциал, който по ред причини понастоящем не се използва оптимално.НИЕ РАЗУМНО МИСЛЕЩИТЕ БЪЛГАРИ, НЕ ЖЕЛАЕМ НИКАКВО "СЪТРУДНИЧЕСТВО" С ПАРАЗИТА РУСИЯ!!! ТЯ ВИНАГИ Е БИЛА АГРЕСОР ЦЕЛЯЩ ПРИСВОЯВАНЕТО НА ЧУЖДИ РЕСУРСИ, ЕЛИ ЧЕ В ГОЛЯМАТА И ТЕРИТОРИЯ ПРИСЪСТВАТ ВСИЧКИ ЕЛЕМЕНТИ НА МЕНДЕЛЕЕВАТА ТАБЛИЦА!!!
10
14
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
Абе трябваше навремето да станем част от братска Русия ама уви - изтървахме този шанс...
9
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакви връзки с тази агресивна старана.
8
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
заплата 9500 рубли8.5/100000 убийства23/100000 самоубийства62 години продължителност на животаЗа сметка на това обаче, Абрамович притежава най-голямата яхта в Света.Много е богата великата русия.
7
10
 
7
 
! Отговори
Досега винаги преди 5 години
Винаги досега щом стане въпрос за търговия с Русия---това за България означава--най-скъп газ ; никаква печалба от дейността на Лукойл/ този комбинат работи вече 17г и само в една от тях е бил на малка печалба, все е на загуба/; нахслузване на проекти с период на изплащане 50 години / АЕЦ Белене/; обиди от Путин срещу България / Македония е дала кирилицата на света;България е виновна за провала на Южен поток; та дри и обикновените руснаци-България е наблагодарна и винаги трябва да следва Русия.
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До дежурния платен русофилА защо ти не си заминал и не си си пратил децата в богатата и пълна със злато Русия?
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Mr.STARBUCKSОт 340 хиляди руснаци в България, половината са потенциални шпиони и агенти.От тебе си зависи какво ще ти шпионират.