ДПС срещу орязването на депутатските пари – посегателство!

Свободната воля на депутатите е гарантирана от Конституцията
27 фев 2019 13:25,
53
ДПС срещу орязването на депутатските пари – посегателство!

Предложенията за орязването на депутатските заплати са посегателство върху парламентаризма. Това заяви Йордан Цонев от ДПС и добави, че трябва да се излезе от това дребнотемие и да се погледне по-сериозно на темата - какво е качеството на законите и с какво се занимава парламентът.

Още по темата

Утре депутатите ще разгледат няколко предложения за промени в правилника на Народното събрание, които предвиждат намаляване на възнагражденията на депутатите. Последният проект, внесен от НФСБ, пък предвижда народните избраници да не получават нито лев, ако отсъстват на 3 поредни заседания на парламента или общо пет за месеца.

"Повечето предложения са посегателство върху парламентаризма. Парламентаризмът не е това, което си мислят някои - натискане на копчета и обслужващ персонал. Конституцията има текст за свободната воля на депутатите. Зачестиха посегателствата върху парламентаризма, включително и по битово организационни и финансови въпроси", коментира Йордан Цонев.

По думите му обаче не било толкова важно заплащането на депутатите, а какво реално правят народните представители. Цонев критикува и дневния ред на парламента, който според него само запълва времето.

"Оставете кой какво говори за заплащането на депутатите. Никой не говори за истинската работа, която трябва да върши парламента, за качеството на законите. Никой не говори, че се занимаваме с дневен ред, чиято задача е да запълни времето и това го прави управляващото мнозинство - да не би да вкарат някой законопроект, който да развали и без това скапания им политически брак с националистите", отсече депутатът от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоя цръвул за 20 години не е свършил работа и за 5 стотинкиа сигурно е откраднал милиони
18
1
 
29
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Зачестиха посегателствата върху парламентаризма,ДАВАЙТЕ ДА ГИ СЪКРАЩАВАМЕ ТЕЗИ ТЪРТЕИДО 60 ЧОВЕКА
17
1
 
28
 
! Отговори
extremist преди 5 години
това е известният Данчо Ментата,който беше депутат от СДС ,после се присламчи под крилото на ДоганЕТО НАПРИМЕР:КАКВО ПРАВИ ...ДАНЧО МЕНТАТА В ПАРЛАМЕНТА ОСВЕН ДА РЕВЕ ЗА ПАРИ
16
1
 
28
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ДЕПУТАТИТЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ ЗАТОВА ЧЕ СА В ПАРЛАМЕНТАНЯКОЙ ДА ЗНАЕ ЗАЩО ВЗЕМАТ ЗАПЛАТИ????ПАЗАРНА ИКОНОМИКА ИМА МЕ ЛИВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА ИМАМЕ ЛИКАКВО ПРАВИТЕ В ПАРЛАМЕНТА ВЕЧЕ ПО 30 ГОДИНИ НЯКОИ ОТ ВАС...
15
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако някой е забравил,това е известният Данчо Ментата,който беше депутат от СДС ,после се присламчи под крилото на Доган и сега го играе на виден парламентарист от ДПС.Та този юнак винаги е живял от далавери и не се учудвам защо реве ,като убодена мечка.Депутатите от ДПС са същите тарикати,като хората на Корнелия.
14
1
 
10
 
! Отговори
депутат преди 5 години
Ko e туй "глас на народа",дайте парички за прости./тутки в студенстски град ,дайте че сме гладни .
13
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой решава кои отсъствия са извинени и кои не? Доколкото прочетох, отсъствията на Делян Пеевски се водят извинени. Оставам с впечатление, че депутатите от ГЕРБ биха могли да си вземат фалшив болничен например и пак да кръшкат.
12
2
 
30
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
делянчо скътава от работа но заплатката си му върви а?
11
5
 
20
 
! Отговори
Хам Хум преди 5 години
ДПС да не се обясняват ами по-добре да напуснат и те 44-тото събрание щото май вече е нелегитимно!А милиционерската хунта и фашагите нека си правят активни мероприятия колкото си искат ,не са интересни вече!
10
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилникът за работа на Народното събрание се приема в началото на мандата. Аз не съм юрист, но считам, че не е редно да се променят условията по средата. Отново ГЕРБ показват партизанщина и конюнктурно законотворчество. В този случай има ли юридически орган, където решението да се обжалва?
9
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква Конституция?ГЕРБ, Патриоти и Конституция?Те не знаят какво значи тази дума.Техните думи са `пари` и `кражби`Валери Симеонов направи ограда на границата три пъти по-скъпа от гръцката. Но през гръцката не може да се мине. А през нашата минават и бременни жени.
8
4
 
16
 
! Отговори
Позитано 20 преди 5 години
Явно ДПС се готвят и те да напуснат парламента Нали се целуваха с БСП..За това скачат така. Какъв парламентаризъм бе , продажник. Който не работа , не трябва да яде.Ами въведе този парламентаризъм на всякъде в икономиката ,да видим каква анархия ще стане.
7
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Данчо не се обиждай ама вие не сте никакви парламентаристи.
6
2
 
40
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
много са силни и кресливи когато си защитават правата но не им се чува думата за задълженията и отговорностите
5
3
 
36
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Този мошеник трябваше отдавна да е в затвора. И ДПС реват, щото и те не се регистрират.
4
3
 
35
 
! Отговори
Митко преди 5 години
ТЕЗИ БОК.УЦИ ТРЯБВА ДА ВЗИМАТ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА.
3
1
 
32
 
! Отговори
Потърпевш преди 5 години
Всички навън готованковци
2
3
 
43
 
! Отговори
Прах в очитe преди 5 години
Юрдане, баш ти ли бре, не се наядохте,не се накрадохте,е тоя парламент денонощно да седите, един закон в полза на народа няма да измислите,а иначе за париците всички сте единодушни...Крайно време да се измитате, кой колкото успял да открадне, махайте се,че на дневен ред е народен съд, докарахте цял народ да се моли да умре,че да се оттърве от този геноцид!!!Заприличали сте с "бизнеса" на лешояди, нямате наяждане,но спокойно, Белене си е още там, и трудовите лагери , чакат ВИ.......
1
3
 
39
 
! Отговори
V преди 5 години
Това ли е най големия проблем на България ? според дпс то ??? ТЕЦ Варна с 24 милиона студен резерв не им ли стига ???