Търсят се шофьори, ватмани за София... Средната заплата – 1800 лв.

Освен скок на заплата, ще има възможност и за бонуси до 100 лева
Обновена: 14 мар 2019 09:06 | 14 мар 2019 09:06, Камелия Цветанова
142
Търсят се шофьори, ватмани за София... Средната заплата – 1800 лв.
Снимка: Димитър Кьосемарилев, Dnes.bg

До 100 лева бонус допълнително ще получават шофьорите на автобусите от градския транспорт на София.

Столичният кмет Йорданка Фадъкова вече предложи техните заплати да бъдат увеличени за втори път през тази години.

Още по темата
Градският транспорт в София се оперира от 4 дружества, но и с много сериозна субсидия. Увеличението, което предлагам е второто, от февруари шофьорите получиха 10-процентно увеличение на заплатите“, обясни тя пред БНТ.

С новия скок на заплатите средната заплата на водачите в градския транспорт ще стане около 1800 лева.

Въпреки това в момента има нужда от допълнително 251 души, които да возят софиянци.

"В процентно изражение този недостиг е 13%. По дружества недостигът е със следната структура: 116 са липсващите ватмани и шофьори на тролеи и 135 са свободните места за шофьори на автобуси", отчете кметът.

Според нея работата е много трудна, шофьорите носят голяма отговорност.

"Нашата политика е за използването на градски транспорт, тази година ще сме подменили 90% от автобусите, обновили сме и тролейбусният парк с почти 90 %. Освен всички останали ремонтни дейности, другата седмица предвиждаме деконструкция на трамвайната линия по улица "Каменоделска", каза още Фандъкова.

Според нея обаче темата със заплатите доста се политизира.

"Увеличението им ще дойде от бюджета на Столична община. Икономиката на София се развива. Това е реалното увеличение на заплатите, всичко останало е подстрекаване", коментира тя.

През месец април се очаква да приключат ремонтите по "Графа".

"В проекта бяха заложени ограничители, но те предизвикват, не само по естетически причини, но и от гледна точка на безопасност проблеми. Ще трябва да съгласуваме тази промяна, моето мнение е, че тези ограничители трябва да бъдат сменени с по-безопасни", каза още Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
смешници. 900 евро преди данъци? т.е. 650 евро след данъци? при праг на бедност от 510 евро? за софия да не говорим. ще има да търсите, европа е голяма, 500 милиона пазар. пускайте обяви в швеция или италия например, ще се счупят да кандидатстват :)
17
0
 
16
 
! Отговори
РОМ преди 5 години
Малко са, аз толко ги изкарвам само до като бера жилязо, а като падне и бакър и някоя далаверка ги докарвам двойно!
16
2
 
18
 
! Отговори
ВЪВ МОМЕНТА преди 5 години
ДА станеш шофйор със категории / С, Д, Е / и да ги опазиш от КАТ е много по трудно отколкото да вземеш тапия за инфлационното БГ-висше образование което стана задължително за всяко момиченце след 18 г по системата учи мама да не работиш тъкачка..
15
3
 
27
 
! Отговори
ss преди 5 години
Ми, то и в Германия търсят шофьори, само че, познайте какви са разликите!?!
14
5
 
27
 
! Отговори
Навремето бяха умни преди 5 години
Когато държавата привличаше хора на място с нац. приоритет на което никой не искаше да иде то беше обявявано за национален обект и там заплатите бяха доста по-високи --веднага се осигуряваха и жилища за безплатната храна изобщо не говоря и прочие --- тези сега са хитри искат да не плащат на работниците ,а всичките пари да са за администрацията ,че били много учили--много се радвам ,че сте учили ама или ще имигрирате или ще работите като шофьори ,стругари ,дърводелци и др обща работа....
13
5
 
40
 
! Отговори
Селски бизнесмен преди 5 години
Малко са парите за шофьор в градския транспорт. Трафика е ужасен и се кара на смени. Повечето шофьори отиват да карат в Европа, защото там също има недостиг на хора за тази работа. По-младите се качват на ТИР за пъти повече пари отколкото дава Фандъкова.
12
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тия пари мога да шофирам единствено велосипед или тротинетка.
11
6
 
32
 
! Отговори
КИРО ФАСА преди 5 години
ВАЖНОТО Е ДА ОПРАВИМ СВЕТОВНИЯТ РЕД...БОЙКО ПОМИРИ МАКЕДОНЦИ И ГЪРЦИ,,,КОСОВАРИ И СЪРБИ,,,БРЕКЗИТА ЩЕ ОПРАВИ,,,,,ЗАПОЧВА СЪС САЩ-ВЕНЕЦУЕЛА,СЕВЕРНА КОРЕЯ, И НАЙ ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ САЩ-РУСИЯ И КИТАЙ....А НАС ,ЧЕ ПЕНЦИЙКАТА Е 200 КИНТА....СТЕГАЙТЕ КОЛАНА ,,,ХРАНЕТЕ СЕ ДУХОВНО....ТЕ ТАКА...
10
3
 
51
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Нищо не мръдна за 30 годинки и властта си е същата,само дето се пишат демократи едните,а реално всички са БКП и ДС.Народа намаля с 2 000 000 души,но администрацията расте и социализма си продължава,но е частен а не държавен като преди 1989.Броя на депутатите е същия,а ето,че БСП ги няма и без тях НС върши работа.Огромни разходи за никаква свършена реална работа.Дреми народе,дреми...
9
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма кой да кара гратисчиите в София. Това ще доведе до социални бунтове на десните бедняци в София, които гласуват за буржоазията.
8
1
 
51
 
! Отговори
игра с истината преди 5 години
!800 -- СРЕДНО ----Аз така го тълкувам началниците по 3--4 5 и повече хиляди ,а работниците по 1200--1300 = 1800 средно / нещо такова е / Ще трябва да минат още 6-увеличения по 10% че шофьорите да започнат да взимат по 2000 лв чисти ,а до тогава месото ще е станало 20 лв кг.пилешко ,а тока ще е на 1.30 нощната тарифа --наемите за тези от провинцията ще са по 1000лв за двустаен в панелно жилище----е и с това ли ще ги привлечете ? Хората в момента го искат --те ЩЕ , ЩЯЛО в бъдещето някъде ...
7
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Фъндъчка и другите около нея какви ли са им заплатите? Със сигурност не вършат повече работа от един шофьор от градския транспорт.
6
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам, какви са тези писания, но вчера казаха, че постигнали споразумение за увеличение до 1150 лева основна заплата после данъци, осигуровки. Сигурно са мюфтии шофьорите за да взимат 1800 при този щат.
5
2
 
74
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Скоро не само шофьори а във всички сектори ще се търсят хора.С тези мизерни заплати навсякъде работят или пенсионери,или са пред пенсия хората.Трудови навици нямат младите,особено с това мизерно заплащане.Ще се стигне до 2000 лв за хигиенистка помнете ми думата и пак няма да има кой да им работи!
4
8
 
23
 
! Отговори
Борец против фашизма преди 5 години
Не са за мене тия изморителни работи а и парите са малко. Аз искам началник нещо и да няма много работа
3
23
 
8
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
1800лв средна заплата за шофьор си е доста добре, не знам как са им смените обаче... и по колко часа, но да речем ако смяната е 8 часа е ок.
2
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ще ги лекуват стругари с 1000 лв заплата. Няма лошо, ама в цялата държава трябва да се повишат заплатите. Скоро Киро Телевизията ще има само фабрики в Америка и ще правтят антибиотици за бездомните кучета в българия.
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поста за батман го взимам!