София - евтина дестинация за младите туристи

Харчат до 50 лв. на ден, храната е вкусна, хората - добронамерени
5
София - евтина дестинация за младите туристи
Снимка: ОП Туризъм

С какво София привлича туристите? Културно-познавателният туризъм, лесната достъпност, ниските цени, разнообразието от заведения и местната кухня.

Още по темата
Имиджът на града е като предимно младежка дестинация за туристи до 34 години и за пътуване с приятели, сочи поредното проучване на "Визия за София".

45% от туристите виждат в столицата добро място за екскурзия, 23% я посещават по бизнес, а 20 на сто от чужденците идват в града с развлекателни цели.

Чужденците харчат на ден до 50 лв. и са доволни от цените на туристически услуги.

Запитани за това кои са конкурентните предимства на града, чуждестранните посетители отговарят най-вече, че: "Хората са добронамерени", "Има много зелени площи и паркове", "Евтино е" и "Храната е вкусна", а българите добавят и "добрия градски транспорт" - мнение, което не е споделено от чужденците.

Областите, в които София изостава според туристическото мнение, са свързани с чистотата, поддръжката на сградите, пешеходната настилка и информацията за забележителности.

Докладът прави основният извод, че разнообразието и предлагането на услуги е голямо, но качеството на услугите и
информацията за тях могат да бъдат подобрени. Мнозинството чужденци обаче заявяват, че категорично ще препоръчат София като туристическа дестинация на близки и приятели.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
6
 
! Отговори
kukla преди 1 месец
От кой ли регистър или сайт са направили това проучване. Аз например чета коментарите в нумбео. Там има справка за цените в повечето големи градове на света. За София и България въобще коментарите са масово убийствени. Че сме намръщени, марзим всичко и всеки и изобщо най-лошите хора, които можело да си представи човек са в София.
4
0
 
4
 
! Отговори
ДИВАК преди 1 месец
"шведите " и те харесват София , особенно покрайнините толкова са "зелени" парковете , че чак не им се тръгва .
3
3
 
4
 
! Отговори
Ицо преди 1 месец
Low cost сме, браво на тиквата. Евтина алкохолна дестинация. Трябва ли да се гордеем? На Ангелакова много е смешно сигурно.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разни индийци лежът по парковете - снимат филми
1
2
 
8
 
! Отговори
Верно преди 1 месец
Особено трябва да се развие патриотичния туризъм!Ето,оня човек чак от Австралия дошъл,да се запознае с историята ни!Интерес явно има,трябва да се отговори на търсенето!