Без WC: Туристи с часове стискат, опознавайки и обиквайки София

Туроператори сигнализират за пореден проблем
5 апр 2019 11:00, Петя Славова
128

Туроператори сигнализират за пореден проблем. Чуждестранните туристи, които са решили да посетят София, няма къде да отидат до тоалетна или дори да пият вода. Сериозен проблем е и липсата на места за паркиране на автобусите, които превозват туристите.

Проблемът възниква през 2017 г., когато с наредба бе забранено паркирането на автобуси около храм-паметника "Александър Невски".

Собственик на туристическа агенция Светослав Велков е сигнализирал Министерството на туризма за проблемите, но все още няма отговор. Велков призна пред репортер на Bulgaria ON AIR, че и не очаква да получи такъв.

"Имаме проблем с паркиране, тъй като то е ограничено само до 15 минути. Това трудно може да се спазва логистично. Самото място не е обезпечено откъм козирка и най-вече няма тоалетна. Обществените тоалетни са кът. Предупреждаваме туристите, молим ги да стискат в автобуса и търсим най-близката бензиностанция, където да ползват тоалетна", обясни Велков.

Екскурзоводът Марина Бакахурова също посочи като сериозен проблем местата за паркиране около "Александър Невски". Чуждите шофьори са гонени от мястото и не разбират къде трябва да отидат.

"Най-важното е остават ли доволни туристите. Спира автобус зад "Александър Невски", някой казва, че има естествени нужди и няма къде да отиде. Обиколката преминава в посока джамията и единствената тоалетна е в подлеза на Източната порта. Почваме да се молим на заведенията хората да влизат - понякога казват "да", понякога - "не". Многократно е писано до общината, но няма никакъв ефект", сподели тя в ефира на "България сутрин".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
12
 
7
 
! Отговори
Rim преди 5 години
Аз само да кажа, че Рим нещата не са по-розови... За три дни онбиколки - 4 тоалетни, от които една в метростанция. няма други... така, че поредния проблем, който не е само наш, но много се надпреварват да твърдят колко е зле тука... Хайде стига толкова драма.
50
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 48.Те условията в България за всичко са практически между африкански бард.ак и бананова република но българина ти обяснява че това си е твой проблем и на него тъй му харесва и хич и не мисли да го оправя а ако някой ще го оправя ти го оправи него го викни на готово само да седне и да ти каже благодаря заминавай си.То на българина и политиците протестите пенсиите домашното насилие и убийствата и те са на някой личен проблем и не го интересуват.За това и е там където му е и мястото на дъното.
49
3
 
16
 
! Отговори
българин преди 5 години
НАЙ- ПОСЛЕ някой да обърне внимание по темата !! Винаги , като ходя из центъра , се чудя къде пикаят ( а , ако някой има разстройство ?!!) туристите ??!!!! Има една тоалетна в подлеза на Дондуков ( а ако нямат дребни БГлевчета - какво става ?!?! Сигурно екскурзовода плаща за всички и влизат накуп ???!!!!!
48
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и без това цяла София е едно голямо WC, да се облекчават където сварят. Може даже да препиkaят "графа", дето Фандъчката го превърна в строителна площадка от поне година
47
4
 
23
 
! Отговори
До SSS преди 5 години
В цяла Европа във всяка метростанция, музей и голям магазин има безплатна тоалетна. Навсякъде сме ползвали и не сме чувствали така унижени, като едни румънци в Русе - инвалиди, търсят къде да отидат и не ги пускат дори в заведенията срещу заплащане, понеже били само за клиенти.
46
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре но това не е дискриминация.Просто както личи от някои коментари на българина това му е мнението то и за български туристи важи де, че преди туристическа обиколка не трябва да се яде и пие нито по време на нея а това дали си гладен или ти се ходи до тоалетна си е лично твой проблем ако щеш се оси.рай на българина не му дреме и даже вероятно ще ти обясни че си е било твоя работа да разбереш че няма тоалетни и като не ти харесва да не си идвал.
45
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
33 - и като влезеш в заведението и не ядеш и не пиеш на мноог места ти отказават тоалетна. Да, очакваме да се възродят градските тоалетни, поне бяха хубави.
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе някой знае ли къде пика попа на ал Невски !?
43
1
 
15
 
! Отговори
До Vake преди 5 години
Влез в който искаш автобус за междуградски превози на Юнион Ивкони и ако видиш налична тоалетна, която може да се ползва направо ще те черпя. Но за жалост ще си ходиш непочерпен. Четири-пет часа път можеш да си откараш като в Средновековна килия с този превозвач.
42
8
 
14
 
! Отговори
SSS преди 5 години
Абе какви ги дрънкате бе ентелегенти...елате в Лондон който сигурно е 10 пъти по голям от София и се смята за един от икономическите центрове на света, в центъра няма нито една тоалетна, дори и да има някакви те са автоматични и вратата се отваря когато пуснеш монета...и в повечето случаи дори не работят...край пъбовете вони на урина тъй като всеки пикае там...да Ви *** у боклу....ците
41
4
 
8
 
! Отговори
WС офия преди 5 години
Решението е посочено в края на статията - пред портата на джамията.
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То пък обществените тоалетни какви са....нямам думи...разходете се по магистралата - такава свинщина няма някъде. не ги ли поддържат?
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ангелкова, Ангелкова...пердчувствам как ще "излетиш"
38
3
 
18
 
! Отговори
34, Калоян, преди 5 години
именно, в белия свят тоалетни има във всеки междуградски автобус и те се ползват.Затова у нас лично моето семейство от години автобуси не ползва. Пътуваме си с личните коли. Поне няма да пукалясаме от жега, чалга, простотия и липса на хигиена, което е основата на българския обществен транспорт. Да, и когато имаме нужда, ще спрем и ще посетим тоалетната. Което е елементарно за всеки нормален човек. Липсата на обществени тоалетни у нас е израз на ниското ниво на цялата държава.
37
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е отговорност на туроператора.Да не ревът ами да се организират и да построят един клозет заедно.Аз като ходя на екскурзия,ходя без туроператор.В големите градове в Европа на всяка станция на метрото и на повечето на градските влакове има тоалетни.
36
4
 
8
 
! Отговори
sante_dog преди 5 години
Ами освен да си направите тоалетна в автобусите с който ги докарвате, да си се изтропат там и после да си обикалят колко си искат. Естествено винаги могат да седнат да пият едно кафе и да се изтропат в заведението. Но уви, правим бизнес и се жалваме, че общината не е свършила нашата работа. Ами разберете се с някое заведение наблизо, платете им малко парички символично, и да си друсат крушата там туристите.
35
6
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Да разбираме ли, че туристите са дошли да пикаят на София ...
34
2
 
11
 
! Отговори
Калоян преди 5 години
Е айде айде, защо не отворите тоалетните в автобусите за ползване по малка нужда? Защото после ви мързи да миете. Толаетни в автобусите има от много години!
33
10
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Тоалетни има във всяко заведение, във всеки МОЛ и във всяка друга обществена сграда в София ... Какво очаквате, да се възродят градските кeнефи по парковете и градинките от времето на Тошо ли ... ???
32
4
 
4
 
! Отговори
Гочо преди 5 години
Ааа не сакън! А са влезли в наш кeнеф, а са повърнали и облекчили в гащите си на момента! Код жълто/кафяво! Да стискат цял ден, оцъклени от зор, а вечерта ще отпуснат зора в хотела, хем ще се изкефят максимално.