Кал, мръсотия, дупки, шум: Божурище се готви за протест

Обещания за нов път не са спазени, пари нямало
5 апр 2019 13:00, Петя Славова
2

Индустриалната зона край Божурище се появи преди няколко години, което може да се е отразило добре на месната икономика, но не е така за инфраструктурата на града, който е част от София-област и е само на няколко километра от столицата. Постоянният трафик е влошил състоянието на пътя, а жителите на града казват, че не се предприемат мерки, въпреки че са входирали жалби към кмета си и дори в Столичната община.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR хората казват, че на инвеститорите от индустриалната зона им е обещан път от нея до Околовръстното на София, но такъв няма. След двата си протеста гражданите на Божурище казват, че са готови на нови действия, ако не ги чуят.

"Ежедневието ни е доста неприятно. Шум, мръсотия, над 80 дупки лично аз съм преброил през изминалата седмица, които водят до щети по нашите автомобили", каза Михаил Славчев в ефира на "България сутрин".

Той подчерта, че кметът на Божурище се е оправдал, че пари за ремонт няма и че трябва Столичната община или държавата да реши този проблем.

"Имаме индустриална зона, нямаме инфраструктура и натоварва жителите на кв. "Толева махала" и Божурище с трафика, който се увеличава ежемесечно към индустриалната зона. Пътят буквално се руши от стотиците камиони, които преминават и се очаква да преминават", допълни още Славчев.

Други представители от Божурище пък казват, че на бул. "Европа" само името му е европейско.

"Пътят е унищожен тотално, няма как без ремонти", казват хората.

Гражданите са категорични, че ще блокират пътя към Калотина, ако не се предприемат мерки и ще спират камионите към индустриалната зона, защото по думите им пари за ремонт на този път няма, но за асфалт в ромската махала - има.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Някой депутатин иска да свали средните цени в района , да купи имот с парите на родителите си пенсионери и да не го раследват после.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е при гербавите.