Пролетта дойде, парното грее: До 30 април е отоплителният сезон!

От "Топлофикация" настояват: Април е по-студен от миналата година?
12 апр 2019 10:20,
33

Пролетта дойде, парното още топли. От "Топлофикация" София обаче са категорични - отоплителният сезон е от 1 октомври до 30 април по нормативна уредба.

Говорителят на "Топлофикация" Елизабет Павлова посочи, че спирането на отоплението става, когато са на лице следните условия - да има три последователни дни със средната температура над 12 градуса и прогноза за трайно затопляне. Също така поясни, че към момента обаче нито едно от тези две условия не е получено.

"Искам да успокоя клиентите, че има възможност, ако пожелае една сграда предварително да спре отоплението, да подаде заявление в съответния топлорайон и това заявление да бъде подкрепено с решение на етажната собственост", сподели Павлова.

Тя допълни, че към момента има само няколко сгради, които са пожелали да им бъде спряно отоплението - основно офиси и училища.

Говорителят на "Топлофикация София" посочи пред Bulgaria ON AIR, че тази година април месец е по-студен от предходната година и затова отоплителния период ще продължи малко по-дълго.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама не го спираите аз дете съм родила
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако в сградата се краде малко от съседите, сега се плаща приблизително по 1 лев на квадратен метър при много студен зимен месец и по около 50 стотинки на квадратен метър при обикновен зимен месец. Ако никой не краде сметките са още по-ниски, но на практика такива сгради няма.
19
3
 
4
 
! Отговори
отговор на №22 преди 5 години
плащаш 50 лв. и ти е 25С, защото друг ти плаща сградната инсталация, която ти драги ми Анрешко анонимен товариш! Като почнеш сам да плащаш реално за сградната инсталация, пропорционално на това което ползваш, а не за кубатурата на жалкия си кюмезарник в който живееш, тогава пак се обади!
18
1
 
4
 
! Отговори
тя преди 5 години
Няма да им плащаме ,април е пролетен месец / топъл/ ,а те уж има парно , фактически го спираха още през топлите мартенски дни ! Изнудване и крадене !
17
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хич и да не го спират я съм се свързал контрабанда и зиме спим на отворени прозорци
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ревете против парното такова удобство е за 50 лв месечно апартамента ми е 25 градуса цяла зима еми който не може да си го позволи да оди на село и да цепи дърва
15
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как ще го спирате бе как ще ми живее детето в тоз студ заради некви бедняци
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неможе ли да се изключи парното на 30 май защото винаги като го спрат мръзнеме цял месец аман
13
2
 
4
 
! Отговори
До 17 преди 5 години
То и в България беше като в Скандинавия, както си го описал, с тази разлика, че не през цялата година парното работи, а и не е нужно. После дойде 1989 година, демократите завзеха властта в България и объркаха нещата с Топлофикация - подмениха услугата, значително я оскъпиха и доста хора не плащат или крадат от съседите си. Ако системата с парното беше както беше преди 1989 година и както я описваш за Скандинавия, сметките за парно щяха да са около два пъти по-ниски и щеше да е по-топло.
12
4
 
3
 
! Отговори
Парно мен преди 5 години
Супер е парното, живея в нов блок и имам само един централен топломер, апартамент 100квадрата и температури в спалните 22 а в хола 24 градуса и сметката ми за миналия месец е 96лв
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се радваме, че тук отоплителният сезон е сравнително кратък. В Скандинавия парното се плаща през цялата година и, в зависимост от времето, се включва/изключва за поддържане на стайна температура 21С. Нямаш врътки в дома си, не можеш да махаш радиатори. Сметката е обща, пропорционално разпределена според размера на жилището.
10
2
 
2
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
а за такива злобари като теб пък не му пука на никойЯвно си бездетен------------напротив.. просто не ми пука за твоите.
9
1
 
11
 
! Отговори
??? преди 5 години
Сутрин е доста студено - като за парно. По-топло е в стаите, в които грее слънце, но обикновено не във всички стаи е така. В София сутрин е между 3 и 5 градуса в последните 10-15 дни, а в поледните няколко дни има облаци и дъжд, т.е. и слънцето топли по-малко. 12 градуса среднодневна температура, а не максимална, както я разбират някои. В последните дни среднодневната е под 10 градуса. Който обчиа да стои на студено, не си пуслка парното, а който обича да му е топло, го пуска. Какъв е проблема?
8
2
 
10
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
Интересно ми е как да врътна вентила на двете тънки тръбички дето минават през банята ми и плащам сградна инсталация.
7
3
 
10
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Фъндъкова , не спирайте и лятото парното.Нека да има пари за ремонта на Графа , ще дойдат от сметките за парно.Ремонта на Графа , ще д най - грандиозния строеж на човечеството от строежа на пирамидите в Гиза .Жалко че , не е толкова траен- трае 2-$3 седмици и пак
6
9
 
11
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
Навън си е още хладно. Няма да ми мръзнат децата заради някакви бедняци.-----------Аз пък нямам намерение да плащам екстра заради котилото ти. всъщност за твоите деца ти пука единствено на теб. На никой друг.
5
2
 
20
 
! Отговори
of 8 преди 5 години
До Анонименще се стоплиш, като ти дойде сметката ! и ще се изпотиш даже.
4
10
 
12
 
! Отговори
Коки преди 5 години
Нека си работи, нали всеки може да си завърти винтила.
3
22
 
12
 
! Отговори
питанката преди 5 години
Не разбирам хората, които яростно нападат Топлофикация. Всеки има избор: ако ти е топло, затвори вентилите и не ползвай отопление. Ако толкова те е яд на Топлофикация и не ти харесва топлофицираното ти жилище - замени го с нетоплофицирано. Сега има достъпен пазар за жилища и много от тях са нетоплофицирани. Няма по-комфортно и икономически достъпно отопление от централизираното. Аз не бих го заменила.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе вие на въже хоро ще играете ако трябва .....