Хиляди посетиха фермерския пазар в София

Подарени са над 7000 дръвчета
21 апр 2019 18:12,
28
Хиляди посетиха фермерския пазар в София

Хиляди столичани и гости от страната и чужбина изпълниха днес ул. "Оборище" за традиционния национален фермерски пазар на Цветница, съобщиха от "Пазари Юг" ЕАД. Евродепутатът Ева Майдел и зам. кметът на София Тодор Чобанов са открили събитието с новината, че пазарът става месечен.

Още по темата

"Пазарът е чудесен и всеки голям европейски град има такъв. Радвам се, че в София вече ще се прави всеки месец. Това е чудесен начин да подпомогнем трудолюбивите български производители и да ги срещнем с потребителите в големия град. София има нужда от това", е заявила Ева Майдел. След откриването на пазара е имало културна програма.

По данни на организаторите от столичното дружество "Пазари Юг" на пазара се очакват над 20 000 посетители. Фермерите от цялата страна са над 100 и предлагат всичко за Цветница и Великден. Осигурени са и се подаряват над 7000 дръвчета. Организаторите са обещали и занапред да има културна програма, както и да бъде открита сцена за млади таланти.

Общинските съветници в София гласуваха миналата седмица всеки месец да се организира национален фермерски пазар на ул. "Оборище", се напомня в прессъобщението. Организатори на събитията са "Пазари Юг" ЕАД, Столичната община и няколко фермерски организации. Те са под егидата на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
2
 
! Отговори
не им вярвам ! преди 4 години
в града - отваряш си магазинче, или поправка на обувки, кафене да е дори - субсидии - йок ! ако ти стиска. по-рано жалех селяните, но вече -не ! къде е БГ агнешко по великден? на яйцата пише - полша. нашето агнешко го изнасят по емирствата, но субсидиите са от нашите данъци, а печалбите - за тях. какво предлагат срещу субсидиите ? мед например ? я,моля ви се ! зеленчуците -от борсата- македонски- но изложени на фермерския пазар, заради цените.
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
производителите протестират за субсидии, после - надувка на цените...........фермерски пазари - БИО - ама купено от македония или гърция....... кой ли пък им вярва ? гледам в магазина - и картофите от ЕГИПЕТ, моля ви се ! цените на българското, като че ли не идва от гърция и турция, ами е отглеждано на луната и идва на гръб от там....а с тази химия в продукта, може пък и от луната да идва, знае ли човек ?
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До17. Така е. Като не са минали през социалистически ЛАГЕРИ. И неса имали червен терор с доноси, досиета, колективизация и то насила.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ElisabethBaylorИ Гугъля ли взе да се занимава с ало измами?
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 123Купувал си при бай Тошо, сега такива цени няма
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези фермери от години досаждат в Бизнес парка. Стоката на тези търгаши, живеещи в студентски град като псевдо студенти, е купена от метро и препакетирана. За повечето неща няма нито касови бележки, нито сертификати за произход. Това е пълен цирк!
18
8
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
днеска съвсем случано минах от там и заминаха едни 150лв. Страшни луканки, пъстърми, домашно сирене и кашкавал и какво ли още не. Ей сега на скарата цвърчат едни домашни суджуци ...
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До привет от Германия. Хората си пълнят багажниците защото не им остава време всеки ден да пазаруват. Аз по същият начин пазарувам защото от работа да ходя да пазарувам хич не е практично. Вместо да ходя до магазина се прибирам вкъщи жената е сготвила децата са се прибрали от училище и всичко е ок. Колкото до цените тук в Австрия те не са мърдали поне аз от както съм тук а това са 15 години. Стабилна икономика стабилни заплати и цени. Най важното богат народ. Така се подържа държава и икономика
16
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аесектербе ! Ще им ям на измислените фермери фалшивите стоки
15
3
 
14
 
! Отговори
До 'Привет от Г преди 4 години
На теория си прав. И може би си икономист. Ама туй, което описваш, е докато нямаш деца. После се почва с хамалогията и се взима по повечко от всичко, което ти харесва и има дълъг срок на годност. И то с багажника, че да е по-малко ежедневната хамалогия по пазаруването. Просто нашите фермерски пазари не предлагат нищо интересно и са една пародия. Производителите ни не стават, нямат добри продукти, компрометират качеството
14
5
 
19
 
! Отговори
Д . Атанасов преди 4 години
Не ходете. Много малко са истинските производители, всичко друго са търговци и не знам какви. Ако искате отидете всяка сряда до мин. на земеделието. Там се събират биопроизводители.Организират се от сдружение Биоселена.Всичко друго е менте. Не се занимавайте с т.нар. сдруж.Хранкооп и прочие ментета.
13
22
 
5
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
До АнонименНе те знам в коя държава живееш ,но щом хората там при едно пазаруване си пълнят багажниците значи положението е лошо , нямат доверие в цените на стоките и затова се зареждат за няколко седмици или месец ! В Германия рядко хора пълнят багажниците си при едно пазаруване ! Обикновено пълним една чанта защото знаем ,че след два дена като дойдем пак цените ще са същите ! А и за какво ми е храна която да ми препълни хладилника и рафтовете ,та дори и да стане негодна за консумация ?!
12
4
 
21
 
! Отговори
Био, ама не е био преди 4 години
Бг производителите на храни блъскат всякаква химия, после турят етикет 'био' и надуват цената защото било 'био', 'еко', 'интерактивно', 'пази от свободните радикали', 'препоръчано от хомеопат' и т. н. При лабораторен анализ се оказва, че няма нищо био в био производството и им спряха субсидиите на тези, които ги хванаха. Те пък ореваха София с плакати да протестират. От фермерски пазар абсолютно нищо не бих си купила. Да фалирва тази псевдо-био с. ***
11
7
 
3
 
! Отговори
123 преди 4 години
До Анонимен 4Лично съм купувал дини по 0,04 лв., а когато сме купували с
10
2
 
20
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
при тези цени кракът ми няма да стъпи там
9
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хиляди посетили пазара и нищо не купили. С тези баснословни цени и с този беден народ търговия въртили се. Търговия се прави тук в бялата държава. Богат народ когато отиде на пазар купува без да си стиска стотинките. Пълнят багажниците на автомобилите си за 2 седмици а някои за цял месец. Така се подържа силна икономика. Висока покупателна способност на населението висок БВП високи заплати и производителност. Когато народа е богат и държавата е богата а хазната е препълнена.
8
5
 
14
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
В Испания се смята че хората които са на пазара са производители и затова към 14ч вече сгъват чаршията. Час по-късно минават от чистота и отварят улицата, паркинга или площада, където го правят. Не е като в Бг , сергии от времето на соц.а.
7
5
 
20
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Е браво , щом в страната имате над 100 фермери все е нещо , не е без хич !
6
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 10години откакто сме в ЕС. Бавно тръгна пазара.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До2. Така е в началото. Като мине месец два, ще се отсее истинското от фалшивото. Конкуренцията ще се изкаже.