Контрола vs пътник в София – битка за правдата

Кой кого нападнал, и как трябва да се борят с нередовните пътници?
8 май 2019 12:10,
51

На кадри, заснети на 15 октомври 2018 г., но качени във Facebook едва вчера, се вижда как контрольор напада възрастен пътник и го удря по главата и лицето. Случаят разбунтува хората и породи множество коментари в защита на пътника, но ето какво е станало всъщност:
Още по темата

"Въпросният пътник се оказа стар познайник на служителите на Центъра за градска мобилност. Обикновено показва невалидна карта за пътуване. По време на случката той е бил във видимо нетрезво състояние, посегнал е на устройството на контрольорката, с което се отчита редовността на пътуващите, а тя от своя страна му е отвърнала като два пъти леко го пипа по главата", коментира пред Bulgaria ON AIR главният инспектор в Центъра за градска мобилност Борислав Симов.

Контрольор блъска пътник от автобус, приличал му на гратисчия

Той отбеляза, че въпреки случилото се, подобни действия от страна на служителите са недопустими и ще бъдат взети мерки.

Симов апелира гражданите при подобни ситуации да сигнализират на момента, за да могат да бъдат предприемани действия веднага.

"От Центъра за градска мобилност разбрахме за случая вчера, когато видеоклипът беше публикуван. Благодарни сме на пътниците за обратната връзка, но молим при подобни ситуации да се сигнализира своевременно, за да можем да вземем мерки", каза инспекторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В никоя нормална държава "а тя от своя страна му е отвърнала като два пъти леко го пипа по главата" от страна на utulity company не се смята за нормално поведение - изобщо не влиза в правата на който и да е служител "да пипа" клиент или нарушител по главата. Даже за полицията има закон и правила, в които ясно е описано как се процедира.Контрольорката е за уволнение, а този трябва да съди фирмата.Българска работа в най-лошия възможен смисъл.
41
1
 
2
 
! Отговори
до 44 преди 5 години
Ако я видя на тъмно, ще се уплаша :D
40
1
 
3
 
! Отговори
ожг преди 5 години
абе тая водещата прилича на кръстоска м/у бухал и бобър
39
10
 
5
 
! Отговори
Пръч преди 5 години
В повечето случаи пътниците предизвикат скандал и налитат.
38
4
 
2
 
! Отговори
vlady преди 5 години
До АнонименТова е приложимо само при слаби до умерени пътникопотоци и много висок процент предварително закупени превозни документи, в противен случай се получават много дълги престои на превозните средства по спирките. В София има такива крайградски автобусни линии, но натоварените линии в централната част са неподходящи за подобно таксуване. Примерно ако се качат 15-20 души на спирка и от тях 8-10 купуват билет от шофьора неизбежно се получава престой над минута.
37
3
 
1
 
! Отговори
luylin преди 5 години
До АнонименИма контрольори ,не пиши глупости.
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ???Защото водещите са папагали и задават въпроси, които предварително са им казали, че може да изрецитират.
35
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мога да споделя как е в англия и не виждам защо не се направи тук - там се влиза само от предната врата, показваш карта или билет на шофьора (съответно си купуваш), и слизаш от останалите врати. автобусът не тръгва, ако си нередовен, има онлайн камера и полицията пристига до 5 минути, ако правиш номера. не е работа на контрольорите да бият гратисчии, нито въобще има нужда от контрольори. и също така гратисчиите, които не платят на момента, веднага ги арестуват и полагат обществен труд :)
34
1
 
23
 
! Отговори
Todor преди 5 години
До АнонименНякой беше видял как японци реагират на нашите смешни билети в градския...доближавали ги до перфоратора,като мислели, че така се валидират :))Те сираците кога са виждали такова чудо за последно хахахаха
33
1
 
30
 
! Отговори
??? преди 5 години
Главният инспектор в Центъра за градска мобилност Борислав Симов най-после да обясни на софиянци и гостите на столицата защо ромите тук в София пътуват безплатно и ДОКОГА?Защо водещите не му зададоха този интересуващ всички въпрос?
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги когато имате конфликт или видите такъв - снимайте видео с телефона , за да може бързо после да се види истината Иначе се отива на дълго разследване Едно видео има по добър ефект от сто страници обяснения какво се е случило
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе само аз ли съм ***, че да си дупча билетче. И аз мога да се бия.
30
4
 
21
 
! Отговори
адвокат преди 5 години
Контрольорите нямат право да задържат хора,да изискват лични карти,техните правомощия са само в превозни средства на градския транспорт но не и на улицата.....знайте си правата и следете за тях.
29
4
 
15
 
! Отговори
позор преди 5 години
Този г-н. който обвинява пътника и го клевети че бил пиян и нередовен е бивш полицай,то си личи по неадекватното държание и ако потърпевшия си потърси правата по съдебен път този "обвинител"ще плаща дълго.
28
6
 
5
 
! Отговори
аха преди 5 години
Бой, бой! Какво като се опитва да си вземе документите!А и тоя дядо с тея бели коси за какво му даваме тея 200 лева пенсия? Да ходи по баровете на Созопол да се прави на баровец ли? Ще си вземе карта, пък на море лятото само!
27
2
 
15
 
! Отговори
факт преди 5 години
Няма значение кой какъв е,никой няма право да посяга на пътник с билет ли е или без билет,набий те си го в тъпите глави има законен начин за санкция на не редовни пътници.Контрольорите не са лица по закона за МВР и нямат право да изискват лични документи,само полицай имат право да изискват лични карти,ядно ли е?!
26
6
 
0
 
! Отговори
Батман преди 5 години
До Анонимен 26 Не казвам сега нали яко бой, но само като го гледаш те изкарва извън нерви как се прави на глупав и веднага подсъзнателно си представях как го удряш..
25
1
 
6
 
! Отговори
Ром-Коняк преди 5 години
Тези роми и *** ще си намерят майстора ама ще е по трудния начин явно. Щото толкоз им акъла де.
24
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ф.С.В.Чудя се защо не карат рома без билет да слезе от превозното средство, а просто го отминават? Това вбесява останалите пътници и ги подтиква и те да не дупчат билети, когато видят, че няма контрольор. С други думи, това отношение на контрольорите спрямо нередовните роми действа деморализиращо на всички.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Батман - и като ти се хили какво, ще го удариш ли? С бой ли ще решаваш проблемите на обществото? Примитивни, първосигнални балкански зомбита.