В памет на Боян Петров: Масово изкачват Копитото

Приятели и семейство тръгнаха по любимия маршрут на алпиниста
Обновена: 18 май 2019 09:38 | 18 май 2019 09:23, Анисия Иванова
14
В памет на Боян Петров: Масово изкачват Копитото
Снимка: Facebook

Масово изкачване до Копитото се провежда в памет на Боян Петров днес. Той изчезна в началото на май миналата година в Хималаите. След 13 дни издирване, спасителната операция беше прекратена, без тялото му да бъде открито.

За да продължат да поддържат мисията на Боян Петров жива, семейството и приятелите му за втора поредна година организират поход в планината – по неговия любим маршрут за тренировки - от "Княжево" до Копитото, предаде Нова тв.

Днес събитието ще има и състезателен характер. Маршрутът е маркиран, а специални екипи ще следят за спазването на правилата и безопасността по трасето. Сборният пункт - бар "Шишарка”, а инициативата е започнала в 9 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
7
 
! Отговори
преди седмица преди 4 години
Боян е жив , тибетци са видели бял човек да оглежда някакви растения на 5500 метра!
8
4
 
23
 
! Отговори
В_Ъ_З_М_У_Т_Е_Н преди 4 години
Защо няма статии в памет на лекаря в спешното, спасил стотици животи? Защо няма статии в памет на началния учител, ограмитол хиляди деца. Защо няма такива дори за шофьора на автобус 280, който цял живот служи на обществото, като превозва хората до работните им места и не само?Защо има статии за лентяи, алкохолици и наркомани, чието "дело" при наличие на финанси може ЛЕСНО да бъде достигнато от ВСЕКИ? Защо през 2019г. все още някой счита за значимо да изкачиш планина?
7
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой ли беше този ?
6
3
 
16
 
! Отговори
Shark преди 4 години
До Сократис. Защото с найлоновия чувал няма да ги забележат и няма да ги дават по новините. Защото това не са еколози, а позьори. И друго, защо в памет на Боян Петров не започнат кампания за защита на дърветата в градовете. Те наясно ли са за каква поголовна сеч става въпрос. В Пловдив защитниците на една градинка в Северен бяха арестувани, ама тях това не ги интересува. Какво е направил Б.Петров за страната си, за града си, или поне за квартала в който живееше?
5
5
 
25
 
! Отговори
Сократис преди 4 години
А защо в негова памет, не вземете по един найлонов чувал, по една метла и да си почистите *** около блока и тревните площи под прозорците? Направете нещо полезно, за да не ви се подиграват хората и да не пишат гневни коментари!Нали въпросният човек, беше еколог и природозащитник? Почистете междублоковите пространства!Осмислете неговите идеи, а не уж в негова памет, да си правите купони и пикници по планините и да ви осигуряват спасителни служби!
4
9
 
19
 
! Отговори
Хан Тервел преди 4 години
Самоубийството се превръща в масов спорт. Ужас!Безотговорните хора стават пример за милиони. Хората бавно но сигурно полудяват.
3
10
 
16
 
! Отговори
Боливуд преди 4 години
Да не им викаме после хеликоптер да ги сваля и тех отгоре.Българи алпинист няма има самоубиици и Проданов и Петров и тоя от вчера.
2
5
 
24
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
А ЗАЩО ЗАБРАВИХТЕ ХРИСТО ПРОДАНОВ
1
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Липсата на мозъчно вещество е типично за софия