Helpbook: Сгради-убийци, боклуци, разбит тротоар...

Гражданските сигнали в палтформата на Investor Media Group
31 май 2019 15:44, Анисия Иванова
7

Снимка: Helpbook

В миналия обзор на постъпилите сигнали в платформата на Helpbook.info ви запознахме с дебнещите опасности от занемарени и необезопасени постройки. Но сигналите за сгради-убийци не стихват.

Получихме нов обезпокоителен сигнал за изоставена обществена сграда на територията на район "Слатина“: "Живея на улица "Борис Христов“ 7. Съседният на кооперацията ни двор е читалище, което е паднало преди години. Вследствие на дъждовете от последния месец, строителни отпадъци и какви ли не още боклуци (още от времето на срутването на читалището) се свлякоха върху оградата на двора ни и я деформираха. Пристъпихме към отстраняване на оградата, защото беше опасна и подмяната и с нова. От нашия имот се наложи да извозим (след свличането на тонове боклук) 3 контейнера по 7 куб.м боклук. Въпреки всичко остава смет за поне още 10 контейнера. От този боклук излизат плъхове, котки, кучета, имаше и гнездо на стършели. Това е опасно! Оградата, с която е ограден дворът на бившото читалище откъм улица "Съединение" е опасно надвиснала над тротоара. Тя трябва да бъде подменена, защото оттам всеки ден минават хора. Единствената останала стена на читалището е въпрос на време да се срути в нашия или съседния двор. Моля за незабавни мерки с оглед безопасността на живущите в района!"

Проблем с недобросъвестни собственици и техния боклук имат и живущите в Редута. На тротоара на квартална уличка от няколко седмици преседяват изхвърлени растителни отпадъци - клони и треви, които не само затрудняват преминаването на пешеходците, които трябва да слизат на пътното платно, а и представляват убежище за всякакви гадини.

Подобно е положението в междублоковото пространство с детска площадка в столичния квартал "Младост" 3. Целият терен е зарит с боклуци, които преседяват незнайно от кога, а отговорни за събирането му едва ли са живущите в района. Съоръженията, предназначени за игра на децата, са в окаяно състояние - пробита пързалка, от която липсват цели парчета, изкривена люлка, разкъртени пейки, но за сметка на това прясно боядисани. От изпратените снимки е видно, че косене на трева не е извършено, което създава предпоставки за развъждането на кърлежи. Площадката не само не може да бъде използвана от децата в квартала, а и застрашава сигурността и живота им.

Опасности дебнат и в столичния квартал "Гоце Делчев“. Пред кварталната поликлиника тротоарът не е виждал поддръжка от години. Ето какво ни пише потребител: "Плочките са разбити и се образуват локви, това е защото масово се паркират автомобили върху настилката. Грозно, неудобно и опасно.“

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности или проблеми, не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
futurehealth преди 4 години
Всичко отива надолу....
3
0
 
11
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
През последните 30 години,занемара и разруха царят из цяла София.Случайно някой да е видял един стълб освен при Ларгото,който да не ръждясъл като в някакъв апокалиптичен филм.В ж.к.Яворов имаше чешмички,почти до всеки 3-4 блока,е сега няма нито една,а някога нощно време техният ромон създаваще една успокояваща атмосфера.Тротоарите из цяла София тънат в разруха,дупки,разрушени капаци на различни комуникации.Човек,за да се двежи му трябва БТР.,а слепите те просто нямат шанс.Само крадене не стига
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пост комунистически Чернобил пакр.
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При такава кметица-такива резултати.