Наесен с песен и в третата линия на метрото: Централният участък готов на 80%

По план движението в участъка тръгва наесен
12 юни 2019 15:00, Боряна Павлова
43

Снимка: Facebook


80% от централния участък на третата линия на метрото са завършени, увери столичния кмет Йорданка Фандъкова във Facebook.

"Най-напреднало е строителството са станциите "България", “Медицински университет", "Театрална" и "Красно село", съобщи столичният кмет.

На 80% са готови станциите "Патриарх Евтимий", "НДК", "Орлов мост" и станция "Хаджи Димитър" – с изпълнение от 70%, нейното изграждане започна по-късно.

Метрото до "Слатина" – 6 станции, подземно трасе от 5590 м

Йорданка Фандъкова посочи, че по план движението в 8-километровия участък трябва да бъде пуснато до края на годината.

"Тунелът е завършен на 100% - тунелопробивната машина "Витоша“ започна работа през февруари 2017 г. и за 2 години прокопа 6 км тунел под центъра на столицата", подчерта кметът.

Варшава vs. София: Малко трамваи и метро на големи интервали!

В участъка между станциите "Хаджи Димитър" и "Театрална" вече е изграден тунел от 650 м по нов австрийски тунелен метод. Монтажните работи по оборудването и системите за управление на линията са изпълнени над 76%.

Вторият участък от третата линия – 4 км от "Красно село“ през "Овча купел“ до Околовръстния път при кв. "Горна Баня“ е с над 60% изпълнение. Най-напреднало е строителството на станция "Овча купел 2" (74% ). Участъкът ще е готов за експлоатация до средата на следващата година.

 


43
Още от София
Протест в "Дружба" срещу строеж, жителите плашат с жива верига
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
3
 
! Отговори
Петърчо преди 1 седмица
До Munchen_DE

Третата линия е с забавяне от поне 6 месеца заради един който по незаконен начин беше създал около 30-тина екологични организации чрез които съдеше общината че уж изграждането на третата метро линия ще причини проблеми с подпочвените води. Като пример посочи че езерото в Дружба било скоро пресъхнало. Е на въпросното езеро не му липсва ни капка вода и се чудя какви са точно били мотивите му. Да се чуди човек кой все стои зад това. Та май намери отговор за закъснението
37
8
 
8
 
! Отговори
браво на бате Бойко преди 1 седмица
Софиа придобива лик на европеиска столица, водих гости от Италия на скоро и наистина им хареса, въпреки че има доста неща за оравяне. И добре че не бяха на власт други щото нямаше да има никаква промяна. Браво на Бате бойко и Фандъкова, Господ здраве да им дава да продължават в същият дух. Ще гласувам пак за ГЕРБ.
Не мога да разбера само едно нещо от недоволният българин, как може да гласуваш за комунистите при положение че от 750 години робство 50 години са под Руско.
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Евяла и хиени... Реват, че им правят метро... Бавно било. Аминпострийте си го сами, тогава.
35
2
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 седмица
Ромите след 50 г трябва да са ни благодарни каква държава с инфраструктура им оставяме, то метро, то магистрали, то атомни централи, модерни железници , мостове, пристанища!
34
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
по проценти ли работим,има ли талива варианти примерно днес шефа на стоки казва тива най късно до колко си трябва да дойде и чака (50%) от стоката е достигнала другото квото станало станало..
33
6
 
22
 
! Отговори
Munchen_DE преди 1 седмица
Май започваме с отсрочките. От последното изречение разбирам за половин година дотук. Участъкът от Красно село до Горна Баня трябваше да е готов до Януари 2020. Централният участък беше предвиден за Септември 2019. Аз поне помня какво беше обещавано в началото!
32
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Преди писах до столична,но отговор-Не.
Да въведат стандарт за климатиците в
метрото и наземния транспорт,съответ-
но регулиране струята въздух.Сутрин към Експо центъра,климатика е на16°
студено и силна струя.В автобусите си е
направо гавра.При28°,вътре е 35°и се
ври в собствен сос.Или при50°на сянка
вътре16°и те вледенява както си потен.
31
1
 
9
 
! Отговори
Waffen SS преди 1 седмица
До Чиновник/Вместо да се правите на умен,което при вас е невъзможно и да раздавате нелепи съвети,след като сте чиновник,вършете си работата добре,а не само да следите комисионните.Освен това поне една незначителна част от строежа е финансиран от данъците на семейството ми и близките ми,така,че имам право да изисквам работата да се върши качествено на всички етапи.Като се почне от предпроектни проучвания,проектиране,приемане на проектите,СМР,финасиране,пробни изпитания,приемане за редовна експлоа
30
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Намалете билетчето на 20-30 стотинки че нямаме пари.
29
1
 
32
 
! Отговори
сф преди 1 седмица
Метрото е предпочитания ми начин за придвижване в София. Влакчетата са доста редовни. Възможноста за прикачване го прави по-изгоден от останалия градски танспорт . Освен това, там гратисчиите са сведени до минимум, което спестява дискомфорта от близък контакт с нечистоплътни индивиди - основния минус на надземния градски транспорт.
28
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
При тия цени на билета хората се върнаха на коли.
27
13
 
11
 
! Отговори
V преди 1 седмица
А климатик дали ще пускат във влакчетата...Барем по третата линия да не припадат хората вътре.
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
то с тая логика "ако не ти харесва хващай самолета" доникъде няма да я докарате, даже и poмите ви се смеят. Аз това го разбирам "като искаш да е както трябва хващай си пътя". Още десетина годинки и следва фалит на държавата.
25
13
 
13
 
! Отговори
Чиновник преди 1 седмица
До Waffen SS

Ако нещо не ти харесва, винаги може да отидеш някъде другаде, вместо да стоиш тук и да хленчиш. Границите са отворени, а самолетните билети вече са почти без пари.
24
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
оф да идва вече БСП писна ми от тези герб само кpaдат пари и като построят нещо вече след 2 години е в разруха и е за ремонт и отново гepбаджийска фирма поема ремонта който пак е некачествен и така има едно безкрайно крадене на пари! Да дойде някой друг най-накрая стига вече с тая кpaдлива шaйка 10 години едно и също
23
14
 
27
 
! Отговори
Waffen SS преди 1 седмица
Дали и на новите метростанции,ще текат палави ручейчета от фугите на стени и ще правят малки локвички,за да има къде чакащите пътници да си държат краката
22
23
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 седмица
Добре че Бойко извади парите и ни построи метро. При червените се чакаше по 10 години за кола.
21
14
 
17
 
! Отговори
Браво, Диди.. преди 1 седмица
Наесен с песен, щото живота с ГЕРБ е чудесен и ни отървава от червената отровна плесен!!!!!

ДА гласувам---избора е лесен!
20
1
 
20
 
! Отговори
Браво! преди 1 седмица
Супер!
Ще се возим на метро!
19
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Голям залък глътни, голяма дума не казвай.