Край с "Манджа стрийт" в Студентски град, правят общежитие

Има разрешение за строеж, потвърди кметът на района Димитър Дилчев
4 юли 2019 09:12, Елка Василева
52
Край с "Манджа стрийт" в Студентски град, правят общежитие
Снимка: "Монитор"

Будките за бързо хранене в Студентски град в София, известни като „Манжда стрийт“, ще бъдат премахнати. За затворени търговски обекти там сигнализират потребители във Facebook.
 
Опасенията на онлайн потребителите са, че и на мястото на „Манджа стрийт” може да се появи кооперация. Новината за строежа потвърди пред „Монитор“ и кметът на район „Студентски“ Димитър Дилчев. Той обаче обясни, че на мястото на павилионите за храна ще бъде изградено общежитие с подземни гаражи и търговски площи.

„От март има разрешение за строеж, кога обаче ще започне изграждането на сградата, все още не е ясно“, каза Дилчев.

От публикациите във Facebook става ясно, че в момента павилионите за дюнери, бургери, палачинки и друга храна са опразнени, а на някои има и надписи, канещи клиентите да заповядат на нови локации в района.

"Студентски град" става кампус с алеи, зелени площи, паркинги…

Столичната община вече избра и проект за кампус в Студентски град, който ще бъде разположен между улиците „Проф. Боян Каменов” и „Проф. Георги Брадистилов”. Според проекта за новия кампус ще бъде изградена алейна мрежа, подходяща за пешеходци, велосипедисти и автомобилен достъп с маркировка и знаци.

Кампусът ще бъде ограден и студентите ще влизат през пропускателни пунктове, чрез система за достъп, но ще има и помещения за охранители. Ще има и ниски обекти с търговска цел – за кафе или магазин, но и многофункционално помещение.

Проектът предвижда и полуподземен паркинг между блоковете 1 и 2, изолиран със зеленина. С инвестиционния проект се цели обитаването на блоковете да бъде защитено както от външни човешки фактори – достъп на външни автомобили и хора, така и от въздействието на отрицателните фактори на околната среда – шум, прах и др. Това включва поставянето на ограда, която да маркира и защитава територията от нерегламентиран достъп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
студент преди 4 години
Тоя *** на кратуната и градски/селски (от Банкя) - Дилчев, вече трети мандат (заради кратуната и ГЕРБ) опропастява Студентски. Вижте каква дупка селска е станал районът! Безразборно застрояване. Вече е долнокачествен жилищен комплекс, а НЕ студентски кампус! (То и такъв никога не стана, де).
40
6
 
7
 
! Отговори
a преди 4 години
Жалко, това си беше легенда.
39
1
 
13
 
! Отговори
Ц. Цачев преди 4 години
Кога почват дупката? искам да купувам "на зелено" :)
38
12
 
11
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
Студентски град е най-гнусното гето, пълно със селяци. Факултето с мангaлитe e по за предпочитане. Да не говорим, че в Студентски е пълно с провинциални прoститутkи, вижте им само обявите в Алото
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изкарах точно 3 дена в тая ***, преди да си се откажа и да презапиша в чужбина.
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЛЛ 24Ами да, ама българия. Не може "кампуса" да ми е на 40 минути автобуса от университета.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има и още нещо - тези заведения са много популярни, защото са евтини и защото повечето общежития, нямат места за готвене, кйто да не са абсолютна ***, а често говорим за една печка на 50 души от етажа.
34
2
 
17
 
! Отговори
Додо преди 4 години
За сАжЕление, (както биха написали повечето от гражданите на този "град"), Студентския Град нито е Студентски, нито е Град.
33
2
 
13
 
! Отговори
е ми преди 4 години
Една легенда си отива.
32
9
 
14
 
! Отговори
Студент преди 4 години
Тази година се дипломирам в УНСС на манджа стрийт имам повече време изкарано от колкото на лекции в университета.
31
3
 
16
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Само гадости продаваха там, беше доста отвратително. Хапвах там единствено в първи курс, и то съвсем в началото, докато се ориентирам в нещата.
30
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те и в момента 90% от новите блокове на частни инвеститор ги пишат, като общежития, така заобикалят изискването за озеленяване и паркоместа.
29
7
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 4 години
Предвидено е общежитие и студентски стол с евтина кльопачка за да могат студентите да се търкалят вътре в стаите и да си чоплят носовете,благославяйки късмета си,че всичко това го имат благодарение на ГЕРБ!
28
0
 
20
 
! Отговори
Диабло преди 4 години
Край на манджа стрийт, но безкрайна ганджа стрийт.!.
27
1
 
13
 
! Отговори
Строител преди 4 години
Сорри ама Цецко Цачев дето в нyжникo пи-ка прав и Цецо Умното са си поръчали по още два хапартамента в ХардтСтой за студентски Град който ще им излезне 2лве и 35 ст. на квадрат с гаражите терасите и 400 кв м. външни застроени площи влизащи в цената на имото.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаше добри манджи там ,но за жалост всичко отива в историята !
25
5
 
6
 
! Отговори
. преди 4 години
Обичам студентски град и живея там :) само хубави спомени
24
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отвратително място е студентски град! То и по времето на соца си беше гадно ама като дойде демокрацията направо го превърнаха в долнопробно гето.
23
2
 
21
 
! Отговори
ЛЛ преди 4 години
Хубаво са го замислили, ама тази площ е само 1/10 от целия Студентски град. Там в момента е тихо и спокойно място. Какво правим с дискотеките и стотиците стрийт барове и развратът от там? Нон-стоп напушване и леене на алкохол. Студентите пропадат физически и морално. Там трябва да се удари с кампус, а не тихата част.
22
0
 
14
 
! Отговори
Фф преди 4 години
Барокко?! Скоро и пред бонсист ще построят общежития