Край с "Манджа стрийт" в Студентски град, правят общежитие

Има разрешение за строеж, потвърди кметът на района Димитър Дилчев
4 юли 2019 09:12, Елка Василева
52
Край с "Манджа стрийт" в Студентски град, правят общежитие
Снимка: "Монитор"

Будките за бързо хранене в Студентски град в София, известни като „Манжда стрийт“, ще бъдат премахнати. За затворени търговски обекти там сигнализират потребители във Facebook.
 
Опасенията на онлайн потребителите са, че и на мястото на „Манджа стрийт” може да се появи кооперация. Новината за строежа потвърди пред „Монитор“ и кметът на район „Студентски“ Димитър Дилчев. Той обаче обясни, че на мястото на павилионите за храна ще бъде изградено общежитие с подземни гаражи и търговски площи.

„От март има разрешение за строеж, кога обаче ще започне изграждането на сградата, все още не е ясно“, каза Дилчев.

От публикациите във Facebook става ясно, че в момента павилионите за дюнери, бургери, палачинки и друга храна са опразнени, а на някои има и надписи, канещи клиентите да заповядат на нови локации в района.

"Студентски град" става кампус с алеи, зелени площи, паркинги…

Столичната община вече избра и проект за кампус в Студентски град, който ще бъде разположен между улиците „Проф. Боян Каменов” и „Проф. Георги Брадистилов”. Според проекта за новия кампус ще бъде изградена алейна мрежа, подходяща за пешеходци, велосипедисти и автомобилен достъп с маркировка и знаци.

Кампусът ще бъде ограден и студентите ще влизат през пропускателни пунктове, чрез система за достъп, но ще има и помещения за охранители. Ще има и ниски обекти с търговска цел – за кафе или магазин, но и многофункционално помещение.

Проектът предвижда и полуподземен паркинг между блоковете 1 и 2, изолиран със зеленина. С инвестиционния проект се цели обитаването на блоковете да бъде защитено както от външни човешки фактори – достъп на външни автомобили и хора, така и от въздействието на отрицателните фактори на околната среда – шум, прах и др. Това включва поставянето на ограда, която да маркира и защитава територията от нерегламентиран достъп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
36
 
! Отговори
Ff преди 4 години
Абе какво общежитие. Това е врътка. После ще продават луксозни апартаменти
20
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там има нужда просто от паркинг, каквото си е и предназначението на мястото, и каквото беше, преди да разрешат тези временни постройки. Кой и защо реши, че има нужда от нов блок?! Защо не е пуснат проекта за обсъждане? Половината от новопостроените блокове на Бароко са празни, защо ще се строи нов блок?
19
1
 
23
 
! Отговори
Туск преди 4 години
И без тва си беше гадно място. Никаква хигиена, работят без пъкавици и бонета за главата. Лятно време стоката изкарана на слънце, всякакви насекоми я лазат. Някви *** и просяци само ти досаждат на опашката. Района все едно е бунище, няма кой една метла да удари. Да не говорим, че и сандвичите им не стават, а скъпи по 3 - 4 лв и даже и отгоре.
18
1
 
35
 
! Отговори
Общежитие ама не преди 4 години
Всички новопостроени жилищни сгради от фирмата Баррокко, любимците на властта, се водят по документи "обюежитие".
17
1
 
34
 
! Отговори
Илия Буревестников 2 преди 4 години
... Имам огромни съмнения , че ще издигнат общежитие там ... Или някой нов блок на някоя МУТРА !!! ... Или поредната ЧАЛГОТЕКА или ИГРАЛНА ЗАЛА ........ :( :( :( ..... Определено Студентски град страшно много загуби от ОЧАРОВАНИЕТО СИ през 90-те и началото на новия век в последните години ..... Това ... СТУДЕНТСКИ ГРАД ли е ... или "МАЛКИЯ ЛАС ВЕГАС" , пълен с МУТРАЦИ и "К _ _ ВИ" ?!?! ..... :( :( :(
16
3
 
45
 
! Отговори
Илия Буревестников преди 4 години
Тъжно ми е ... Емблематично място за Студентски град !!! Колко младини на колко студенти са минали там !!!!! ... Включително и моите ... Особено между 1997 и 2003 година !!! Страхотни години , култово място !!!!! ... Колко дюнери съм изпапкал там .... Особено след дискотека !!!!! ... Но тогава дискотеките си бяха дискотеки ... А не само - ЧАЛГОТЕКИ ... Като сега ! ... И хората бяха други ! ... Със сигурност доста по - печени и готини от сегашните .... НАИСТИНА ЖАЛКО ЗА "МАНДЖА СТРИЙТ" ! :( ...
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е че *** остават!!
14
1
 
37
 
! Отговори
... преди 4 години
Мнооооооого се съмнявам, че ще се появи общежитие там! Най-вероятно ще се появи нова новиничка кооперация с подземни паркиннги и търговски части! Та така драги ми смехурковци! А и който вярва, че ще се появи общежития там еми има психолози психиатри и въобще хора дето се борят с умствените слабости и болести и лекарства има вече, та нека тоз човек да се обърне къв мъпросните хора и средства за лечение!
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Еее НеПрав му път
12
5
 
11
 
! Отговори
Еее Не преди 4 години
Отива си едно от емблематичните места на Студентски град!
11
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще изгонят мутрите и сутеньорите?
10
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хахах, що не съборят някоя дискотека и да построят общежитие? :)
9
1
 
43
 
! Отговори
Ееее преди 4 години
По добре да бяха бутнали някоя дискотека.
8
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И сега къде ще плюскат битовите отпадъци след чалгииницата?
7
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И къде сега ще хапват след дискотека?
6
3
 
60
 
! Отговори
Коки преди 4 години
Масово новите сгради в Студентски град се водят общежития.Така бягат и от изискванията за паркоместа и гаражи...
5
5
 
47
 
! Отговори
Вихър преди 4 години
Не четете внимателно!Дявола е заровен в детайлите - 'ще се построи общежитие...'Барокото узаконява всички негови сгради в Ст.град като общежития?!?Някой журналист да се е поинтересувал защо?
4
1
 
28
 
! Отговори
АнтиКаруцар преди 4 години
"Общежитие"
3
2
 
33
 
! Отговори
Чикън преди 4 години
"еееееее, а студентите се надяваха на нова чалготека......"То в крайна сметка това ще се появи сигурно.
2
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Общежитие с библиотека на приземния етаж... Ахахаха!