Фандъкова: Бихме мили улиците всеки ден, но трябва и бюджет

Столична община бе задължена от съда да мие улиците
9 юли 2019 14:09,
79
Фандъкова: Бихме мили улиците всеки ден, но трябва и бюджет
Снимка: архив "Булфото"

"Aко имаме възможност бихме увеличили миенето на софийските улици, но на този етап това, което съдът е разпоредил ние го изпълняваме", каза кметът на София Йорданка Фандъкова, предава Агенция "Фокус".

Още по темата

Съдът задължи Столична община да мие улиците

"Вие отлично знаете, че през последните две години работим по изпълнението на една много сериозна програма, която включва над 100 мерки, като част от тях са насочени именно към увеличаване на миенето в София. Знаете, че в бюджета за тази година увеличихме двойно миенето, в сравнение с миналата. И в момента ние изпълняваме това предписание на съда, което гласи, че трябва да се мият над 10 хил. кв. м.", каза още столичният кмет.

Тя подчерта, че през лятото Столична община мие улиците на София доста по сериозно. "Информация за улиците, които се мият може да се намери по всяко време на сайта на столичния инспекторат, който контролира тези процеси. Разбира се, ако бюджетът позволи, и ако имаме средства, аз бих искала да мием улиците на София непрекъснато. Това, което Столична община може да си позволи го прави в момента на база план сметката и на база битови отпадъци, които софиянци плащат", отбеляза Фандъкова.

Решението на съда е на база на данни отпреди 2 години.
Това ще доведе до обжалването му и показването на новите реалности, завърши Фандъкова.  да подобрим“, каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандупкова, вие имате 1,1 МИЛАРДА бюджет, а парите за метрото ви ги дава ЕС. Колко повече искате. Водата е безплатна.
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Елате да измиете улиците в кваерталите Манастирски ливади, Витоша, Малинова долина...А...ами то няма улици...
73
0
 
4
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 4 години
Ако не бяхте давали *** на мутри и шампоан щеше да има и нови улици и осветление , ама .....
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова: Бихме мили улиците всеки ден, но трябва и бюджет...... пък е и толкова лесно и приятно, вместо да ги мием, да обавим, че пак има твърди частици, да вдигнем таката по зоните, да забраним на стадото да паркира и да влиза в града и още куп други удоволствия.И така, без миене и без да си мръдне човек пръста, се увеличава и бюджета....А при бай Тошо миеха улиците два пъти на ден - сутрин и вечер (лятото)
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не бяхте изфабрикували пейки на "Графа" за по 10 000лв. парчето и още куп такива завишени цени, можеже да има бюджет и да не дишаме отрова през половината година.Усмихната си, симоатипна си Но си нямаш и бегла идея как да бъдеш кмет и това трови нас, та дори и теб
70
0
 
4
 
! Отговори
Чичко Тревичко преди 4 години
до 69 - 85% от 30% имащи право на глас са гласували последно. Под 15% управляват София.
69
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По малко крадете от ремонтите и мийте всеки ден. Все някой друг ви е виновен.
68
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрете бе,,софийски жители и провинциалисти,СОФИЯНЦИ харесват Фандъкова и пак ще си я изберем с 85%.А вие се надявайте ,,убедени" като Йончева и Нинова.Не разбрахте ли че софиянци оценяват нещата и излизат с хиляди без кандърми и лозунги както вие се мъчите вече сума ти години.В пъти е подобре днес от ,,вашето време" на зрял социализъм.Само не излизайте с номера на бай ***,че ития и ония са маскари.Несе ли убедихте след толкова ,,изнасилени протести"
67
0
 
3
 
! Отговори
Общината преди 4 години
събира по повече от 20 лв на кв.метър само за да разреши строеж в София ако имате да строите 2000 кв. м. това са доста пари. Таксата беше 1 лев, но Бойко я направи 20 с уверението, че това било за "инфрактруктура". И от тогава - парите ги даваме, ама инфраструктура не виждаме. А ремонтирането на вече направеното е толкова нескопосано, че вече страха надделява над надеждата, че ще имаме нова улица.
66
2
 
5
 
! Отговори
Някои преди 4 години
Преди две вечери измиха улицата на която живея. Повечето време местиха коли с паяците отколкото да измият. Имаше информация дни предварително, но по нашенски никой не му пука и си паркира зад паяка че му и свири да направи място... Е и милиарди да дават все тази при това население.
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ние бихме се къпали всеки ден, ама вие вдигате водата и не ни остава "бюджет". И като не се къпем, вие ни викате , че сме "матрЯл". Сега вие като не миете тялото си (града си) ние как да ви викаме, фандъчке?
64
3
 
1
 
! Отговори
ДО Соня преди 4 години
Сонче ,на колко си годинки?Помниш ли Панев,Междуречки,Нинов,Янчулев ???Помниш ли смърдящите ,раздрънкани Икаруси,претъпканите трамваи и ,,Къде са пуснали..........???
63
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова, махай се от София. Никой не те иска.
62
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами спрете безразборното строителство, навсякъде изкопи, мръсотия около строежите, прахоляк, и не се асфалтира винаги, дори и след приключване на строителството. Миене трябва, ама трябва и да има има асфалтирани улици, а не да измиете, докъдето е асфалт - за по-малко от ден той става кален, защото до него има улица от пръст и чакъл, и миенето е безсмислено в този случай. Миенето може да стане приоритетно, когато има близки до властта фирми, дето да го извършат, явно са заети да строят сега :)
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно прав е 53-старият софиянец.Как ще накараш шофьорите да освободят улици и булеварди за два три часа.Представете си само /на ужким/В момента в който Живущи и паркирали изпразнят улицата,само за 5 минути ще се напълни с коли на пришълци на аварийки,,аз само за 5 минути",,,какъв ти е проблема",,не видях,не разбрах" и т.н.Такова племе сме си,какъв кмет,какви пет лева.Огледайте се,вижте какво ние сме направили наСофия и как е в Европа.
60
3
 
16
 
! Отговори
Соня преди 4 години
Докато народа не излезе на улицата ГЕРБ ще управлява и ще граби а България ще мизерства ?
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо зорлем се усмихва
58
1
 
6
 
! Отговори
Кой е виновен? преди 4 години
Всичко ново което се направи-спирки,градинки,детски площадки,пейки ,контейнери за отпадъци,кошчета,нови чисти сгради бива подложено на тотална сеч.За дни всичко е потрошено,изкъртено,надраскано,откраднато,горено и кривено,хвърлени стотици опаковки,кенчета ,пластмасови шишета,фасове и битов ***.Такова в останалият свят няма-като се връщаш с кола от Европа,следПирот почва да си личи че наближаваш България.А след Калотина виждаш-,,Прибрах се".Не един сто кмета да имаме,,няма да им се дадем"
57
2
 
8
 
! Отговори
Пример от Европа преди 4 години
Когато наваля много сняг общината чистеше непрекъснато улиците, а след това на всеки паркинг имаше табелка - тук ще се чисти от 3 до 5 часа сутринта, моля не паркирайте. Колите се паркираха на другия паркинг и сутринта всичко беше излизано идеално и така докато не изчистиха навсякъде. Снега беше товарен и извозван с камиони. За София - сутрин зелената зона започва от 7 - младежа с жилетката отива на работа 1 час по-рано - измива улицата, измита и след това събира такси.
56
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напръскват с вода основните булеварди.За съжаление пръскането не е достатъчно да отмие мърсотията от тежкотоварната строителна техника кръстосващи денонощно града ни. В кварталните улици не съм ги виждал от голямата жега 86 година.Общинарите да затегнат контрола върху строителните обекти, как се работи, шум прах, блокиране на улици, а не да си затварят очите за наши хора. Също така при ремонта на ВиК, Топлото и т.н само заравят изкопа и дотам.