Фандъкова: Бихме мили улиците всеки ден, но трябва и бюджет

Столична община бе задължена от съда да мие улиците
9 юли 2019 14:09,
79
Фандъкова: Бихме мили улиците всеки ден, но трябва и бюджет
Снимка: архив "Булфото"

"Aко имаме възможност бихме увеличили миенето на софийските улици, но на този етап това, което съдът е разпоредил ние го изпълняваме", каза кметът на София Йорданка Фандъкова, предава Агенция "Фокус".

Още по темата

Съдът задължи Столична община да мие улиците

"Вие отлично знаете, че през последните две години работим по изпълнението на една много сериозна програма, която включва над 100 мерки, като част от тях са насочени именно към увеличаване на миенето в София. Знаете, че в бюджета за тази година увеличихме двойно миенето, в сравнение с миналата. И в момента ние изпълняваме това предписание на съда, което гласи, че трябва да се мият над 10 хил. кв. м.", каза още столичният кмет.

Тя подчерта, че през лятото Столична община мие улиците на София доста по сериозно. "Информация за улиците, които се мият може да се намери по всяко време на сайта на столичния инспекторат, който контролира тези процеси. Разбира се, ако бюджетът позволи, и ако имаме средства, аз бих искала да мием улиците на София непрекъснато. Това, което Столична община може да си позволи го прави в момента на база план сметката и на база битови отпадъци, които софиянци плащат", отбеляза Фандъкова.

Решението на съда е на база на данни отпреди 2 години.
Това ще доведе до обжалването му и показването на новите реалности, завърши Фандъкова.  да подобрим“, каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви улици сънуваш жено , ела в Германия да видиш улици , маркировки
54
1
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 4 години
Не бе, скъпа, засега само спри да съсипваш. Нищо не мий, нищо не прави, никакви проекти повече, ако може. Каквото натвори в този град и нашествие от скакалци нямаше да направи. Така че не мий, не пипай, стой си кротко, пий си кафето и като ти мине мандатът - обратно на село.
53
1
 
10
 
! Отговори
Smurf преди 4 години
Бихме мили улиците всеки ден....ало ти не си ги мила от години. В Овча кепел по моята улица за 20 годнини нито ваднъж не беше измита. Вземи да ги миеш веднъж месечно пък после дрънкай
52
5
 
2
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Ами като има по2-3 коли на семейство...Чудно,как ги ползват всички едновременно...И се ремонтират пред блока...Голям просперитет,ей!!!
51
4
 
4
 
! Отговори
стар софиянец преди 4 години
Улиците се миеха редовно,когато не бяха задръстени от коли и бяхме по малко от милион.Сега и Господ да дойде,няма как да се измият с тези задръстени от коли пулици /включително и на тротоарите/ Къде ще отиде мръсотията- под колите.И колкото повече се мият ,толкова повече ще се натрупва отдолу и ще има все повече кал и пясък.Как точно да се измете и изхвърли примерно на нашият бул.Арсеналски.За центъра да не говорим,не вода ,а игла няма къде да хвърлиш от коли.Погледни от прозореца и тогава пиши.
50
0
 
9
 
! Отговори
За да избегне преди 4 години
миенето на улици СО стратегически не асфалтира улиците в гетоизираните квартали Манастирски ливади, Малинова долина и т.н. Така икономисва много средства от бюджета - веднъж от проектиране и асфалтиране и после от миене.
49
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Докато всеки се държи като дошъл за малко от село, а не като собственик на тоя град и тайничко се оглежда,докато мърля- 2ма кметове да ни сложат,все тая!!!
48
1
 
12
 
! Отговори
Модерното преди 4 години
Данче отделете повече средства за отчуждителни процедури, канализация и ремонт на квартални улици??В Модерно предградие няма улици и канализация, как ще миете улиците????Или пак говориш за центъра, Плевнелиев парк, Младост и Оборище??Ей само увеличавате бюджетите за избрани квартали??????Срам нямаш? Бъди човек, а не слуга и *** на интересите на 3-4 олигархо-политици. Имай чест и съвест!!!!
47
1
 
7
 
! Отговори
Тези дето преди 4 години
рисуват сини и зелени зони да вземат да си ге мият всеки ден. Не са малко парите дето ги взимат за няколко черти намазани върху асфалта - ще им остане и за миене.
46
0
 
5
 
! Отговори
Виктор Момбаса преди 4 години
При нас в Африка мият улиците по 60 пъти дневно и ги парфюмират. Българите изоставате.
45
1
 
3
 
! Отговори
Ивайло преди 4 години
До Анонимен, мисля че изказването ти ясно показа кой е селянин.Признай си, паркираш в калта и го смяташ за напълно нормално, нали? Като такъв човек ми звучи.
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крадете по-малко и даже за ново летище ще има, не само за улици.
43
1
 
10
 
! Отговори
Tiger преди 4 години
Явно малко крадете с онзи разбойник от Банкя, майка ви ненаядена да е б а.
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИвайлоТия коли са твоите бе селянино ивайло. Ти си ги паркирал там. Не Данчето.И селската ти таратайка пречи не само на миенето.
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нима Данчето е недоволна от бързината на съда? Да не намеква нещо за неуспешна съдебна реформа?
40
0
 
19
 
! Отговори
Миесигъзъ преди 4 години
Кои улици миеш Данчииии, централните и в близост до тях?Миеш ли "Искърско шосе" примерно?!
39
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрете да крадете и пари ще има за всичко.
38
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрете да краде те с Тюфлека от Банкя и ще има пари. КЛЕПТОМАНИ ГЕРБЕРСКИ.
37
2
 
24
 
! Отговори
Каунь преди 4 години
Юрданке, ти като дойде в София, градът се миеше и сутрин и вечер. Спри да крадеш с двете ръце. Ако крадеш само с едната, парите ще ти стигнат. Хайде махай се. Никой не те иска.
36
0
 
3
 
! Отговори
Mati преди 4 години
До Джедай Мастър Дърт Вейдар Мастер. То и до хората :) Джедайче