Столични квартали на протест: Да не се инвестира само в центъра!

Никой не обръща внимание на случващото се в кварталите
17 юли 2019 11:44,
31

Жители на столични квартали излизат на протест с искане общината да обърне внимание на случващото се и извън центъра.

Живеещи в "Красна поляна", "Западен парк" и "Обеля" са категорични, че не е нормално да се инвестират милиони левове в центъра и да се правят ремонти на ремонтите, а случващото се в кварталите да е оставено настрани.

"Не сме съгласни да се инвестират толкова пари в центъра на София. Прави се ремонт на ремонта, инвестират се милиони - "Ларгото", "Граф Игнатиев". В същото време кварталите на София са занемарени и са се превърнали в "спалня". Тук не се инвестира нищо", настояват протестиращите.

Още по темата

Те посочиха, че инфраструктурата в районите е под всякаква критика. Канализацията се пълни при всеки валеж - започват миризми, тръгват болести.

"София вече започва да се събужда и хората не са съгласни със случващото се", заявиха хората.

Протестиращите призоваха и за взимане на спешни мерки за направата на подробен устройствен план на "Факултета", както и за намаляване на настаняването на хора от цяла България във Виетнамските общежития там.

"Проблемът е липсата на подробен устройствен план на "Факултета". Липсата на канализация водят до зарази. Зимата страдаме от мръсен въздух, тъй като горят всякакви неща в своите печки. Искаме от Столичната община да предприеме мерки за крайните квартали и да обяви краен срок, когато ще бъде решен проблемът", казаха те пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
SILANCE преди 4 години
До ЧиновникДругарино, в тези гета са наблъскани още от времето на тУдор по-интелигентните хора. Тези от тях, които все още не са избягали продъ лжават да се колебаят дали да дадат двата лева за храна или за асансьор. Гн.усльо скапан!
28
5
 
5
 
! Отговори
стара софиянка преди 4 години
Абе, я да върнем жителството, та да видя кои ще останат и кои ще пишат глупости за това че няма пргрес в развитието на София! Яяяя, марш обратно на село, да си измажете къщите преди да кашляте тук!
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а има села без вода месеци наред, те тука подскачат, че не инвестирали в кварталите им... цялата държава е зарязана, проекти се правят само ако може да се откраднат някакви пари, те и акъл нямат за нещо различно...
26
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 4 години
До Икономист Ха, ха, ха...... .Май вече се изживяваме като аристократи!!!!!
25
0
 
6
 
! Отговори
Видими резултати преди 4 години
Живущите да не се оплакват от канализацията си, защото чисто новата канализация на Солунска работи преди всичко за да се превърне улицата в мощна река, а старата, макар и запушена, все пак успяваше да поеме нещо. Иначе виетнамски общежития не са по-зле отколкото Махалата на Булевард Константин Величков и Стамболийски в центъра - съвсем наскоро ремонтирани.
24
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова и метро им направи до всички бетонни гета, а те пак недоволни.Какво да кажем ние от Центъра, дето 2 години прескачаме разкопките на Граф Игнатиев.
23
2
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Продължавайте да гласувате за Самоковската овца и Шайката в общинския съвет,па после се чудете що е *** София....Ако мислите че София е напреднала много за тия години-вижте други столици,дори и азиатски,че и африкански.
22
3
 
10
 
! Отговори
край преди 4 години
кой дошъл в София, дошъл. Да се върнат старите условия. Превърнахме се в бетонни блокчета, стига се строи вече. София си е все така грозна по краищата
21
4
 
6
 
! Отговори
Внимавай преди 4 години
какво си пожелаваш, са казали хората. Инвестициите доказано не водят до желаното, както се доказа в центъра. Какво ще спечелят живущите в кварталите ако 1 година не могат да си стигнат до входа поради прекопаните улици и градинки и накрая като свърши ремонта да започне ремонта на ремонта, защото новите плочи започват да се изваждат, а новия асфалт да се навдига и напуква.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако пътуваш от Летището към Обеля през центъра, разликата в инвестициите е шокираща. Щом свиеш надясно по Мария Луиза и се връщаш 10 години назад, а като стигнеш в Обеля са вече поне 20 години назад. Брутално е положението. Но пък е закономерно, мутри около властта се късат да инвестират в Младостите (неслучайно е презастроено до безобразие), естествено, че ще искат старите квартали да останат занемарени,иначе кой би си купил апартамент на безумна цена, почти без инфраструктура?
19
0
 
10
 
! Отговори
Komentator преди 4 години
То с това ниво на инвестиции и качество на работата в центъра на София, няма за какво столичните квартали да завиждат.
18
2
 
4
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 4 години
поздрав с песента София де Жанейро,който не я знае да я чуе сега, там се пее Не ми гледай центъра, квартала ми е София де Жанейро...
17
16
 
3
 
! Отговори
Софийска баница преди 4 години
По кварталите е инвестирано достатъчно. Една част имат метро, на други сега им го строят. Отделно тук-там нещо се пооправя, макар че няма никакъв смисъл, защото жителите на тези квартали обичат да крадат и да рушат всичко, което е хубаво и удобно. Затова и са в такъв вид.
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да не са гласували за Фандъкова. Сега да ходят да се оплакват на Аренския поп. Ако не е лятна отпуска.
15
0
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
презастрояването ни съсипа живота ще светим с лампите до края на живота симислете на местните избори 10 години герб ни лиши от въздух и светлина
14
4
 
7
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Да представят исканията си пред компетентните служители протопрезвитер Кусан Хадавян и архимандрит Исахак Похосян.
13
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ганьовеца най-много обича да писка и да се оплаква. Факт.
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тротоари няма, улиците са като за рали Дакар, но Юрданка копае все на едно място, да му е гот на Шефа и да вижда колко много работи!
11
9
 
13
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Тия, които протестират, са от хората, които се стискат да дадат 2 лв. за крушки във входа и по 5 лв. на месец за асансьор и си изхвърлят битовите отпадъци през прозорците. До контейнерите за смет ходят само, ако се налага да си изхвърлят старите гуми на колите. На тях, каквито и "инвестиции" да им направят, пак ще съсипят всичко. Тези хора не могат да живеят в нормална среда.
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова и Борисов ги избират именно тия от крайните квартали, така че да не пискат много.Софиянците от Центъра никога не сме гласували нито за ГЕРБ, нито за родителите им БКП/БСП.