Ремонтът на бул. Цар Борис ІІІ в София - наложителен!

От "Спаси София" искат да се подобри безопасността му
47
Ремонтът на бул. Цар Борис ІІІ в София - наложителен!
Снимка: Спаси София

За пълен ремонт и асфалтиране на бул. Цар Борис III се обявиха от гражданската организация Спаси София.

Според тях това е наложително да се случи през 2020 г.

Състоянието на булеварда е трагично, а той е входно-изходна артерия за столицата и един от най-натоварените в града, мотивират се активистите.

Паважната настилка, множеството пропадания и дупки, както и лошото осветление, са не само неприятна гледка, но и причина за катастрофи.

От "Спаси София" смятат, че паветата не са подходяща настилка за булеварди с толкова сериозно движение, тъй като вдигат шум и са източник на прахово замърсяване и кал.

Според представителите на гражданската организация в центъра, по площадите и пешеходните зони те допълват историческия дух на столицата, но създават проблеми по натоварените булеварди.

За да се подобри пътната безопасност неправителствната организация предлага поставянето на камери за скорост, измерващи не само актуалната, но и средната по булеварда.

Освен нов асфалт, проектът за нова визия на бул. Цар Борис III задължително трябва да включва и ремонт на локалните платна, осветлението, тротоарите и велосипедната алея.

От "Спаси София" настояват и за отговор от Столичната община какво се случва с дълго отлагания ремонт на трамвайното трасе по булеварда и посочват, че е важно да се синхронизират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
11
 
9
 
! Отговори
dsdsdsbvsbv преди 4 години
Този булевард не само трябва да се преасвалтира ами да се направи на една градска магистрала каквито има в цивилизованите страни. Той е единствения който има необходимата ширина за да постигне това. Трябва да се преустроят локалните, да се махне трамвая и да се замени с толеи които да вървят по новите локални. Трамваите са тесни-сутрин е блъсканица, шумни са и друго превозно средсто не може да мине върху релсите, така мястото се използва само от тях. Естакади на всяко кръстовище-ето магистрала
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой ще се облажи стабилно , веднъж от ремонта и още веднъж като продаде паветата. В нашия град махнаха здрави гранитни павета и ги замениха с някви циментови цветни *** и старите павета изчезнаха мистериозно и някой си напълни офшорката
25
4
 
22
 
! Отговори
От Красно село преди 4 години
100% за асфалт. Живея в Красно село, почти до Стефан Тошев и чувам шума от Борис. Не знам тези, които са в непосредствена близост. Не знам какъв *** трябва да си за да си искаш паветата по толкова натоварено трасе. Освен това карам и колело, тичам..изключително прашно е. Карането с 200 е въпрос на контрол.
24
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опаси София,са най-голямите тъпани.На някой му требат павета за къщата натъщатата и клакьорите са на линия.Тази настилка е най-тежката.Асвалта всяка зима ще се кърти и ще зеинат "кратери" като на луната.
23
1
 
10
 
! Отговори
Чистота преди 4 години
Преди София е била най-чистият град в Европа, сега е на последно място. Просто се е чистело минимум по два пъти седмично. Ако сега всеки квартал си имаше служба по поддръжката, нещата щяха да са по-добри. Интересно как в днешни дни в други държави могат да се правят паветата по технология. Може и тук, но трябва да се плати както трябва, но общината не иска.
22
11
 
11
 
! Отговори
Спаси София са лъжци преди 4 години
Тези от Спаси София правят подарък на Асфалтовата принцеса от Банкя. Що пари прибра от преасфалтиране, а от павета не се прави далавера.
21
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Категорично съм за асфалт, но с уговорката да се направят изкуствени неравности - т.нар. легнали полицаи, за да се контролира скоростта. Колкото до "Спаси София", не ми вдъхват много доверие, ама ако се справят с проблема павета, имат моето уважение.
20
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време е да се сложи асфалт по Цар Борис 3. Адски шум, то не е шум, а грохот, огромни количества прах, а там е може би най-натоварената велоалея и много пешеходци има. Всичко това го дишат. Освен това паветата не се редят и са в трагично състояние. Крайно време е да се сложи асфалт.
19
1
 
0
 
! Отговори
До ХАХАХАХ преди 4 години
Не, че това онова, ама той и сега продължава да си се вади - мини по пешеходните пътеки при Веслец и Бачо Киро и гледай по-внимателно. Не мадамите, а паважа! Ще забележиш поне 1 участък с видими следи от ремонт. Всъщност са повече, но за да ги откриеш, ще трябва да застанеш в средата на булеварда. Тях ги правиха ударно през пролетта след като най-накрая някой видя заформящите се дупки и разхвърляните наоколо павета. Иначе, миналата година зейна яма и около водоприемна шахта на ъгъла с Будапеща..
18
14
 
6
 
! Отговори
Не преди 4 години
Защо започнахте да закачате неща, които не са мръднали от години, именно паветата. Павето е история, асфалта не.Живея в района и не ми е хрумнало да бъдат сменени с асфалт. Напоследък станахме много капризни.
17
3
 
10
 
! Отговори
ж.к."Лагера&quo преди 4 години
Искам асфалт!
16
8
 
15
 
! Отговори
. преди 4 години
Тия същите официално се обявиха против строежа на метрото в София. Нямало достатъчно хора и трафик в София за да се оправдае метрото в столицата.Смятайте.
15
5
 
5
 
! Отговори
Контра преди 4 години
Може да се направи комбиниран вариант, както е в отсечката Горнобански път-Княжево. Само асфалт по цялата широчина на булеварда не е добре.
14
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПАК НЕКОМПЕТЕНТНИЦИ СЕ ИЗКАЗВАТ ЗА ЩЯЛО И НЕШЯЛО ....ТА : СОФИЯ СИ ИМА И ДРУГА ВХОДНО-ИЗХОДНА АРТЕРИЯ ВЕЧЕ, А АСФАЛТИРАНЕТО НА БУЛЕВАРДА ЩЕ ГО НАПРАВИ ПИСТА ЗА ИЗЛИТАНЕ И ПРЕЗИМЯВАНЕ НА ВСИЧКО МИНАВАЩО ОТ ТАМ(да не визираме само перничани с "голфу").А НАСТИЛКАТА Е ЗЛЕ ЗАЩОТО ДОСТА ГОДИНИ НЕКАДЪРНИЦИ Я ПРЕПАВИРАТ. ТАМ , КЪДЕТО ПАВАЖА НЕ Е ПИПАН , ШОСЕТО Е ПО-ДОБРО И ОТ АСФАЛТ. ДА НЕ СПОМЕНАВАМЕ, ЧЕ САМАТА НАСТИЛКА ДЕЙСТВА КАТО ОГРАНИЧИТЕЛ НА СКОРОСТТА.
13
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой ги финансира тези от "Спаси София"?
12
15
 
13
 
! Отговори
тези са калинки преди 4 години
Трябва да спасим София от самозванците "Спаси София"
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 2007 в Горна Баня няма нито един танк:-)Всички ги изпратиха в Сливен
10
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Интересно, какво търси снимка на будапещенския булевард "Андраши" над статията за софийския бул. "Цар Борис Трети"?
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скорост не се контролира с павета!Светофари,лежащи полицаи пред всяка пешеходна пътека,камери и глоби,VI районно е там.....До паветата ли опря работата?
8
0
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
А как танковете от Горна Баня ще идват да спасяват властта?