Ремонтът на бул. Цар Борис ІІІ в София - наложителен!

От "Спаси София" искат да се подобри безопасността му
47
Ремонтът на бул. Цар Борис ІІІ в София - наложителен!
Снимка: Спаси София

За пълен ремонт и асфалтиране на бул. Цар Борис III се обявиха от гражданската организация Спаси София.

Според тях това е наложително да се случи през 2020 г.

Състоянието на булеварда е трагично, а той е входно-изходна артерия за столицата и един от най-натоварените в града, мотивират се активистите.

Паважната настилка, множеството пропадания и дупки, както и лошото осветление, са не само неприятна гледка, но и причина за катастрофи.

От "Спаси София" смятат, че паветата не са подходяща настилка за булеварди с толкова сериозно движение, тъй като вдигат шум и са източник на прахово замърсяване и кал.

Според представителите на гражданската организация в центъра, по площадите и пешеходните зони те допълват историческия дух на столицата, но създават проблеми по натоварените булеварди.

За да се подобри пътната безопасност неправителствната организация предлага поставянето на камери за скорост, измерващи не само актуалната, но и средната по булеварда.

Освен нов асфалт, проектът за нова визия на бул. Цар Борис III задължително трябва да включва и ремонт на локалните платна, осветлението, тротоарите и велосипедната алея.

От "Спаси София" настояват и за отговор от Столичната община какво се случва с дълго отлагания ремонт на трамвайното трасе по булеварда и посочват, че е важно да се синхронизират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
17
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Жив да не бях-чувам гласът на разума на висок тон!!!Щом и те са го прозрели,къде блее общината?Паваж по булевард който свързва половин София с центъра(и трите болници-ВМА,Пирогов и Александровска) е безумие.Когато коли са имали само Буров и царя е бил ок,но днес е безумие.Имам познат който живее на Прага и след асфалтирането каза "Родихме се!".Ще гласувам пожизнено за кмета който асфалтира Цар Борис!
6
9
 
8
 
! Отговори
NICK преди 4 години
В момента в който този булевард се асфалтира, перничани ще минават с 200 и ще взимат Княжево - Руски паметник за под 3 мин. Живея там, и моите коли се разбиват, съгласен съм, че трябва да се ремонтира, но се притеснявам от "човешкия фактор". Скептично съм настроен към ползата от камерите, защото дори и ефективни в регистрирането на нарушения, при ниската събираемост на глобите, ефекта се губи.
5
16
 
9
 
! Отговори
Жълтите павета преди 4 години
Идват дни, когато само каменните настилки ще оцелеят. Асфалтът не е добра настилка. Поне един булевард да остане с настилка. Сградите от бетон не ще ги има. Вразумете се. Идват Дните.
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ББ само това чака, някой да го притиснв да усвои още пари! Но как само са измислили думата усвояване малко по-различна от присвояване, но това е така, понеже се дават някакви трохи и на изпълнителите.
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХАХАХАХСпаси София май ЗАБРАВИХА как ОВИКАХА ВСЕЛЕНАТА ЗА БУЛ. ДОНДУКОВ. Почнаха за ПАВАЖА , че се вади . После ГРОЗНО БИЛО ДРУГАТА ПОЛОВИНА НА ДОНДУКОВ АСФАЛТ.НА КРАЯ РЕВЯХА, ЧЕ ПРОЕКТА Е ПАВАЖ , А СЕ ПЛАТИ ЗА АСФАЛТ.!!!!
2
7
 
17
 
! Отговори
Унуфри преди 4 години
Крайно време беше ! Хората останаха без окачвания
1
24
 
12
 
! Отговори
Спаси София лъжат преди 4 години
Спаси София са корумпирана групировка *** комсомолци и тролска организация на Позитано 20. От ремонта на парка на Людмила Живкова прибраха тлъсти суми.