Между блоковете – нови блокове: В "Овча купел" на протест

Жителите на столичния квартал се събират тази вечер
Обновена: 30 авг 2019 09:23 | 30 авг 2019 09:19,
33

Проблемът с презастрояването отново стана повод за протест в столичния квартал "Овча купел“. Жителите му се събират тази вечер от 18:30 ч. заедно със своите съкварталци, за да обсъдят следващите си действия. На срещата има поканени официални лица, сред които Йорданка Фандъкова и Мая Манолова.

Навършва се една година откакто са започнали протестите срещу презастрояването. Най-голям е проблемът с новия строеж между блоковете 412, 413, 414 и 415. Оказва се, че на мястото му е трябвало да има детска градина.

"Между блоковете започват да растат други блокове, нещата не отиват на добре", сподели притеснен жител на "Овча купел".

"Всички отговорни си затварят очите, всички институции са абдикирали. Досега няма резултат, независимо, че сме ги сезирали за всички нарушения. Проверките се правят проформа. Заради денивелацията един етаж от подземните нива се оказва надземен. На цялото това място трябваше да бъде детска градина с двор", обясни за Bulgaria ON AIR Мария Господинова, която също е живее в квартала.

Хората подчертаха, че са провели много срещи във времето. Ходили са в Столичната община и са говорили с кмета Йорданка Фандъкова.

По думите им законите са направени така, че София да се бетонира отвсякъде. Обществото ни трябва да бъде нетърпимо към тези действия, настояха недоволните граждани.

Друг жител на квартала посочи, че има свлачищни процеси в квартала. Стари блокове в съседство пък скривали слънцето на новия строеж, който на всичкото отгоре се намирал върху свлачищна зона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Социализмът е оставил градинки на работническата класа. Тази несправедливост трябва да се поправи от капиталистите. Само капиталистите имат право на градинки и паркинги. "Безплатна градинка и паркинг няма" Работническата класа трябва да бъде наблъската като в икономичната класа на пътнически самолет. Само бизнескласата ще има повече място за краката да мърда свободно.
30
2
 
3
 
! Отговори
Помня преди 4 години
Това трябва да спре. Поле широко. При соца имаше стотици къщи за събаряне , ама не. Те строяха панелки на полето , без нито едно дърво и между блоковете пасят овчици. Поне така беше във Враца.
29
2
 
0
 
! Отговори
Шорош преди 4 години
Бъдещето е междублоковото пространство да се доизгради с блоково пространство, па отгоре да се запечати с бетон и да се боядиша розавко. Така целата ни планета отдалече ще е розавка и злите извънземни ще ни подминават щото ще ги е срам.
28
2
 
3
 
! Отговори
sdfsd преди 4 години
До баба мараТи нали не мислиш, че изборите не са нагласени?!?
27
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
затова мислете на местните избори защото сега е късно стр мафия е завладяласофия
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анон 24Не знам на какво викаш развитие на София, но ние вероятно догодина ще купим някой новостроящ се гипсокартон, защото синът ни отива да учи в ТУ, а нямам намерение да плащам безумен наем на някой съселянин. Тази временна миграция е заради упадъка на ТУ-Варна, където учат основно турци от Бурса и си плащат за дипломите. Предпочитам ново, за да може да се продаде после, защото по-центъра от 50-60г не са боядисвани сградите, тук-там от към улицата, вътре мирише на порове и урина.. Развит?
25
1
 
4
 
! Отговори
Гацо Бацов преди 4 години
Ми бетон, баце.
24
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София се строи и ще се строи, защото градът се развива и е привлекателен център за българина. Който не му харесва-да заминава за селата-пустея къщи и има много римски граждани...
23
2
 
12
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
Докато няма обесен архитект за тези батаци по градовете .....така ще е.Имаш място ,плащаш подкупче,строиш тераса срещу тераса ...
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то в ГЕРБ няма нито един софиянец. НИТО ЕДИН. Ако не вярвате направете справка в сайта на Правителството и Народното събрание.Как искате да милеят за София като са дошли от чукарите.
21
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истинските софиянци сме в Идеалния Център на София. Това по кварталите, комплексите или гетата, става въпрос за едно и също, живеят само селяни - стародошли, средностародоли, новодошли и най-новодошли. Последните два вида са след Демокрацията, а първите два - от края на соца.Истинските софиянци сме не повече от 40-50 хиляди души.
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вашата Фандъкова добре ви го хлъзга! Машаллах!
19
3
 
14
 
! Отговори
Коки преди 4 години
Под мъдрото ръководство на Дани Фандани...Само лъжи и половинчати успехи.
18
2
 
7
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Данчето е бетон за София!
17
3
 
10
 
! Отговори
Лисан преди 4 години
Долу Фандъкова! Метла за нея и герб!
16
1
 
16
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Ама разбира се че всички отговорни си затварят очичките... Нали взимат едни пликчета под масата за да дават разрешения противно на всички изисквания за отстояния между сградите и нормативни актове. Фъндъчката да не се прави на ни лук яла ни лук мирисала че откак е на власт не направи нищо съществено за тоя град!!!
15
9
 
11
 
! Отговори
Зеленият лорд преди 4 години
Какъв мегаполис е Шоплук бе хсха , ей от шопа по просто нема - там е пълно с цветнокожи и разбити трамваи от 2та световна падащи и убиващи сгради , мерише на анадолски кебап , каква европейска столица е това - свинска *** без дори река ако не броим отходния канал по Евлоги Георгиев . 70!% е панелно гето а Витошка е превърната в пешеходна зона на разврата все едно си на Слънчака , а шопа се облизва за наемчета - андрешко, Андрешко хитрец Си ти ...
14
12
 
6
 
! Отговори
до 11 преди 4 години
Именно, винаги може и повече.Освен това не знная колко от вас са били в Шанхай, лично аз съм имал тази възможност.Отидете да видите там какво е презастрояване и после се оплаквайте че в София било презастроено.София според мен е застроена на едно около 30% ако се сравнява с истинските мегаполиси по света.
13
3
 
5
 
! Отговори
Зеленият лорд преди 4 години
Варненеца кажи как е положението в Морската столица искам там да купя нещо , нека овцете ходят в шопската астма :-) и зеленина там
12
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то Овча купел и без това е гето. Кво като построят още няколко блока. Новоселяните също искат да живеят в София, с какво повече са староселяните, дошли няколко години по-рано.Всеки иска да взима 3 хиляди лева заплата и детето му да учи в Частна детска градина.А по селата няма такива екстри.