Голи и боси: 200 души без дом след пожара в Бухово

Евакуацията била трудна заради задушливия дим
6 сеп 2019 10:44, Боряна Павлова
12
Голи и боси: 200 души без дом след пожара в Бухово
Снимка: bTV

Над 200 души живеят в пострадалия блок при пожара в Бухово. Техните апартаменти са или опожарени, или наводнени след спасителната акция, предаде Би Ти Ви.

Вчера част от тях бяха допуснати до домовете си, за да спасят малкото останала покъщнина. Сградата продължава да е опасна.

Още по темата

Мария живее на последния етаж в изгорелия блок. Тя разказа, че не е успяла да се качи до апартамента си след инцидента. Не са ѝ разрешили, защото има шанс от пропадане на носещи стени.

„Когато започна пожара си бяхме вкъщи, даже си готвех, а дъщеря ми гледаше телевизия в хола. Изведнъж моят син извика: „Мамо, гориш”. Като се показах на прозореца цялата сграда беше пламнала”, разказва жената пред bTV.

Тя сподели, че трудно са се евакуирали заради задушливия дим. Спасили са се благодарение на доброволец, който се е притекъл на помощ. „Нищо не ни остана, голи и боси сме. Дъщеря ми е на 13 г., синът ми е на 10 г., който с каквото може да ни помогне – ще бъдем благодарни”, призова Мария.

Хората разказаха, че това е втори подобен пожар в тази сграда. Според тях, първият път не са взети необходимите мерки.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
БПФ преди 6 месеца
До Анонимен 8

Че каква е тая застраховка, дето не "поема" нищо? Най-евтината, която намерихте ли?
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Само не ми е ясно защо сте толкова жестоки към нещастието на хората. Майка ми живее там и не сме роми. Всички си мислят, че е блок, в който живеят само роми и как държавата сега ще им помогне защото мрънка и. Ние сме от тези дето имаме застраховка и щастието да оцелеят 2 апартамента от пожара и наводнението. Покривът приключва до нашия прозорец. Застраховката не ни поема нищо, само няколко бебешки, които са се намокрил. Питам как да се живее в този блок. Хората живеят на ръба на оцеляване.
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В повечето жилищни сгради стълбището, тавани и мазета са превърнати в място за складиране на вехтории или дърва, пак късмет че са успели да излязат невредими.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Айде сега предизборно политиците да помогнат на хората а не само да раздават кебабчета да гласуват за тях, да вземат да почнат да си заслужават вотовете не само да си ги купуват
5
11
 
17
 
! Отговори
Димо преди 6 месеца
Аман от тарикати хленчещи за пари от държавата.Демократично общество сме,не сме в социализЪма и всеки получава блага според труда си.Плащам предвидливо цял живот застраховки,за да имам спокойствието при подобни инциденти.Това не е война,не е потоп или паднал метеорит в къщата ти,това е немърливо отношение към собствеността си и аз ,заедно с другите съвестни граждани трябва да му плащам...ЗАЩО?
4
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"След първия не били взели мерки"
Познавайки бг-народопсихологията, мерките са стрували по 5 лв на апартамент, но нашенецът не е про3 да си дава парите друг да му ги харчи.
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
По едн оттелевизиите казаха, че пожарът е тръгнал от майстори, които били наети да го ремонтират обаче без договор, разбира се майторите са си заминали.
2
3
 
17
 
! Отговори
200избиратели преди 6 месеца
Сега, преди изборите ще ви построят нов блок безплатно.
1
2
 
16
 
! Отговори
Червен каскет преди 6 месеца
Нека Всемогъщия Премиер Съединител да им подсигури, все пак са му електорат.