Сагата с тротинетките продължава: КАТ раздава глоби, скутерите - в коша

Полицията глоби Пол Найденов
Обновена: 7 сеп 2019 20:37 | 7 сеп 2019 20:35, Нели Христова
186
Сагата с тротинетките продължава: КАТ раздава глоби, скутерите - в коша
Снимка: Facebook

Първата глоба за управление на ел. тротинетка по улицата вече е факт. Полицията написа акт на Пол Найденов, който стана известен в медиите след интервю със заглавие "Какво е да си от третия пол? Историята на Пол Найденов".

"През цялото време карах плътно в дясно, съвсем бавничко. Тази тротинетка в икономичен режим, в който аз я използвам, не може да развие повече от 15 км/ч", разказва пред bTV мъжът. Той се движел по бул. "Драган Цанков" на 4 септември, денят, в който ел. скутерите бяха обявени за незаконни.

В района на кръговото на телевизионната кула полицаи му издават акт за нарушение на Закона за движение по пътищата. В него е записано, че е нарушен текст от закона, който казва, че по пътищата за обществено ползване се допускат само моторни превозни средства и ремаркета, които са регистрирани и са с табели с регистрационен номер.

Оказва се, че всеки, който си е купил тротинетка от магазина, не може да я кара по улиците. Установени правила има само за скутерите, които се предлагат в столицата от частната Lime. Те са описани в меморандум, верифициран от компанията.

"В акта пише, че тротинетката не е регистрирана по надлежния ред, а в момента такъв надлежен ред липсва. В КАТ се опитах да си регистрирам тротинетката, за да нямам повече такива проблеми, но ми отказаха", допълва Пол Найденов.

Междувременно социалните мрежи се напълниха със снимки на скутерите захвърлени на различни места. Кадър в "Забелязано в София" показва тротинетка, която излиза от обществена тоалетна. Друг се е "качил" върху спирка, трети се подава от кофа за боклук. Тротинетки се срещат захвърлени на пътя, върху пейки в парка и дори в асансьори на сгради.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
20
 
! Отговори
така е преди 4 години
*** народ ,слаба държава,а ,когато премиерата е недоучил пожар ни кар с джип ,даже мед .сестрите по кръстовищата се изпокриха от него.къде боиковата джипка мине ,ТРЕВА не никне козите се раболяват ,свинете африканската 4ума ги хваща ,ужас
33
9
 
9
 
! Отговори
аз преди 4 години
Много дълбоко привикнахме към незаконнието и сега очакваме, че законите трябва да са как всеки му е кеф да са и ревем ако ни санкционират, че не спазваме закона. Законите се правят за да внасят ред. Значи утре може да си направя нов вид МПС и да го изкарам на улицата и после да рева как са ме глобили! Е не става!
32
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чеки малко ... как така меморандум между общината и някаква фирма узаконява нещо което според ЗДвП е незаконно?
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако искат да ме глобяват, не ми дреме.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Manipulatori i lajci bg mediatori sa poveche opasni ot masovi ubiici s bombardirovachi i raketi...
29
8
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
тая щуромода е опасна,наистина!..Нали ги виждам всеки ден?!..-Търкалят се по и без това прекалено натоварените от автомобили улици ,без светлини,без знаци,...изобщо..ТРЯБВА да се въведе ред с тия ИГРАЧКИ!!!!!!...Докато не са започнали да погиват един по един "водачите " им..Може би алеи за тях,както велосипедните?..Но кой да го направи?
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Хм...Колелото е друг тип превозно средство и почти всепроходимо, а тротинетката става само за гладка настилка не съм виждал на Витоша тротинетки но колелета съм въждал и то не малко.
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bg medii sa ortodoks tretopolovi teroristi. Policaite sasto sa hora i si kuphvat takiva vozila, kakto i invalidni kolichki, detski kolichki, motopedi, roleri, paraglideri, faitoni, rikshi...i se dvijat po zakonite za dvijenieto v fizikata...
26
5
 
22
 
! Отговори
Хм... преди 4 години
А добре де, колело как може? То не е регистрирано и с номер......
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДАНО НА ГЕЙ ПАРАДА КАТ ДА ГИ ГЛОБИ ЗА НЕПРАВИЛНО ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА. ДРУГО ЯВНО НЯМА ДА СЕ ОСМЕЛИ ДА СПРЕ ТОВА ПОШЛО ШОУ.
24
6
 
7
 
! Отговори
V преди 4 години
Трябва да се смени режима.Дори велоалеи не са нужни навсякъде .Сега е важно да се види кои са душманите на народа.Защото автомобилите убиват много повече ,а кат не са направили нищо за ограничаване на скоростта им в града .Такива технически средства се прилагат в много държави.Просто сега трябва да се види кои са душманите за да може при смяна на властта те да се изолират в частния сектор. Иначе проблема е много лесно решим с технически средства,Но те ще засегнат и ченгевджистите.Това е проблема
23
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типично по български - като имаш проблем, забраняваш... и край на проблема. Що не забранят всички автомобили, така ще решат радикално всички проблеми с движението.
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименя по-тихо и марш да се определиш от кой пол си
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 22У десно, провокаторче пътят стана тесен заради вас.
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДА ОБЯВЯТ ЗА НЕЗАКОННА ПРОДАЖБАТА НА МПС НА СЪЩЕСТВА СЪС СБЪРКАНА ПОЛОВА ПРИНАДЛЕЖНОСТ.
19
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-накрая един третополов е глобен за нещо.
18
3
 
37
 
! Отговори
хаха преди 4 години
Друго си е каруци по милиционерските пътища!
17
8
 
10
 
! Отговори
ля ля преди 4 години
това е поредния абсурд на държавата както и хората кйоито ги карат!!! смешни сте у мисленето
16
8
 
53
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Човека се движи с около 4км/ч , при тичане развива около 8км/ч и то на два крака .Тритонетките трябва да се забранят за движение по пътищата - да си ги карат на село .Гледах видеото с Пол - този *** се върте на кръговото като слабоумен нарочно - хората след него се чудеха на къде ще кръшне - вдига си ръката за да даде знак и аха да падне и някой да го премачка . Представете си човек на тритонетка с 20км/ч на улицата - клати се като пиян и плаши хората .Каруците са по-безопасни .
15
3
 
19
 
! Отговори
Ами преди 4 години
Жалко.мислех да си взема една да ходя на работа лятото.че с колата ми идва малко скъпо