Метадоновата програма ще бъде преместена от "Младост 1"

Лекуването на наркозависимите ще бъде до края на декември
Обновена: 7 окт 2019 20:08 | 7 окт 2019 19:00,
19

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

До края на месец декември т.г. Метадоновата програма, която се намира на територията на УМБАЛ „Св. Анна “ – София, ще бъде преместена. Този ангажимент пое министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на среща с представители на Инициативния комитет на живеещите в кв. Младост 1, съобщиха от здравното заведение.
Още по темата

Министърът изслуша притесненията на жителите на района около Окръжна болница и отново посочи мерките, които са взети, и напомни, че ситуирането на Метадоновата програма към Държавна психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм (ДПБЛНА) в УМБАЛ „Св. Анна “ – София е временно.

Министерството на здравеопазването призовава всички граждани към толерантност спрямо пациентите на Метадоновата програма.

Според недоволните хора мястото не е подходящо, защото е на метри от жилищните блокове и детска градина. Хора, живеещи в околността, твърдят, че откриват редовно по улиците шишета от метадон, както и спринцовки, а кражбите и разбитите коли станали повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Първото впечетление! преди 4 години
Младост е хубав квартал. Младост е визитката в София пред чуждестранния бизнес.Кварталът е първото, което един инвеститор вижда от София. Каца на терминал 2, минава моста над дружба и е в Младост. За това и повечето големи инвестиции са в района. Бизнес Център, София Тех Парк, Интер експо, Бизнес офисите около Малинов и Цариградско. ИТ индустрията която движи икономиката на София и т.нТам ли искаме принцофки и наркомани? Искате да изкогинте Бизнес инвестициите от града ни ли?
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 17Съгласен съм. Центъра за наркомании просто не трябва да е в жилищен квартал. Има достатъчно места в София които хем са удобни откъм транспорт, хем не са жилищни райони. Столична община може да предложи такъв терен, но не - нещата ги направиха тихомълком и под масата.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДо сега къде беше знаеш ли ???ул.Пиротска, между две детски градини, жилищни блокове и какво ли още не.И там не му е мястото, въпреки, че доста време е там !!!Но вие ревете все едно земята ще спре да се върти
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 15. Не са предразсъдаци, а спринцофките в детската градина които изкараха хората. Очевидно ние живееш в района, за да говориш така. Всички сме съгласни че трябва да се помогне на наркозависимите, но мястото на такъв център не е до двора детска градина!
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така и не обясниха как точно им пречи този център. И няма как да обяснят, защото причината е в кратуните им пълни с предразсъдъци.
14
0
 
1
 
! Отговори
Клиникка 4 километър преди 4 години
Четвърти километър е идеалното комуникативно място извън жилищни райони. Клиниката е близко до спирки на цариградско шосе, също се върви и пеш до метро станция ГМ-димитров. Клиниката на четвърти километър е две спирки по-близко до центъра на София от св. Анна. Самите наркомозависими казват че св.Анна им е далече. Ако наистина се мисли за хората, то ще преместят центъра там. Мястото е по-добро и за болните и за здравите.Колко му е - някоя пристройка в страни от главния вход?
13
1
 
2
 
! Отговори
Младост 1 преди 4 години
Защо до края на Декември? Защо не сега, преди изборите?Също къде ще се премести? Надявам се този път не в жилищен квартал. Това че не казва конкретно къде ще се премести програмата е малко съмнително. Искам да му повярвам, но дали всъщност не печели време?
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3М оже, да хване автобуса и да отиде другаде, сещаш се, нали? А наркотата по улиците, да ги обират куките и да ги затварят в клетки или кот ги правят там ...
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората с проблеми, кучета ги яли ...
10
3
 
2
 
! Отговори
Az преди 4 години
Пожелавам на джендърите да го преместят до тях, да ги ощастливят хората.
9
0
 
2
 
! Отговори
renton преди 4 години
младост 1а дръжте. идем. от другата страна на шосето. муахахахха.
8
4
 
4
 
! Отговори
порко подрисоф преди 4 години
от данчито. предизборен подарък за електоралните единици. след изборите почваме ремонти на ремонтите, графчето, цариградско на ново, околооколовръсно че много заводи, бизнес паркове, предградия, требва да минават от некъде инвеститорите.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се радвайте, не се и притеснявайте! Това е едно от многото обещания на Ананиев, което ЩЕ се изпълнява някъде в удобно бъдеще време. Само си спомнете колко пъти и какво е обещал и сравнете с изпълненото! Това е един от най-мазните лъжци и мошеници в МС, след Вожда, разбира се!
6
0
 
3
 
! Отговори
Щмрък преди 4 години
БЕГАМ, БЕГАМ!
5
0
 
5
 
! Отговори
тъй де преди 4 години
Къде?! В Младост 2 ли?
4
1
 
4
 
! Отговори
lol преди 4 години
толерастия към всичко! ейй стадо
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо и къде?Предизборно политическо решение, което колкото и да не го осъзнават живущите ще ги засегне пряко.Младост е един от кварталите с най-голям бум на наркозависимите 90-те. Голяма част от тези хора в момента са в метадоновата терапия, която все пак помага да се ограничат социалните ефекти и престъпността. Премествайки я на май..та си много от пациентите може и да отпаднат, съответно бум на престъпленията, но за съжаление това не го разбират придошлите последните години в София
2
0
 
11
 
! Отговори
Коце кмета преди 4 години
Преместването ще стане от Младост 1 в Младост 2.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо?