Пазарът в "Младост" е напът да изчезне, теренът бил частен, ще строят блок

Инвеститорът планира да вдигне сграда на 10 етажа на мястото на сергиите
Обновена: 10 окт 2019 09:00 | 10 окт 2019 09:00, Камелия Цветанова
204

Емблематичният пазар за софиянци в столичния квартал "Младост” 1 е заплашен от изчезване. Причина за това са плановете на инвеститор за изграждане на нов жилищен блок на негово място.

Заради това жителите на квартала отново се вдигат на протест.

Оказва се, че теренът, на който се намира пазара, е частен и собствениците му са подали мотивирано предложение за изменение на регулацията и застрояване на имота с 10- етажен блок. 

"Младостчани от години сме на протести по зелените площи и градинки за запазването им и сега излизаме, и за защитата на пазара ни. Тук не става въпрос само за загубата на мястото за пазаруване, което съществува от създаването на квартала. Тук става въпрос, че вече няма място за живеене!", обясниха хората.

"За нас пазарът е нещо, без което не можем, това е едно голямо удобство. Вчера разбрахме от г-жа Мария Илиева, че собственикът е изтеглил това писмо и се е отказал", коментира мъж от квартала пред репортер на Bulgaria ON AIR.

И все жителите на "Младост" продължават да се оплакват от задръстването по главния булевард " Андрей Сахаров" и малките улици.

"Няма място за паркиране, децата ни се движат, като марионетки между стотиците коли, въздухът е първенец по мръсотия в София, а строежите продължават - по градинки, по всяка една останала зелена площ, без отстояния и без осигурени гаражи за новодомците", недоволстват хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
15
 
! Отговори
Строежа преди 4 години
Строите, бе! Строите! Даже върху вече изградените блокове построете нови. На паркингите и там строите. Изобщо, така хубаво го застроите тоя квартал, че да влезе в категорията - най-гнусен и презастроен, и да се приключва. Даже ви предлагам, там където има булеварди и тротоари - и там строите!
74
2
 
6
 
! Отговори
Jo преди 4 години
"Напът" - някой се е напънал да става умен, но не му се е получило... Големи "журналисти" - гоооолееемиии.... Първо трябва да станете грамотни, а след това да мислите как да сте журналисти...
73
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 66Глупости. Все ено си в т ъ п мол,а не на пазара. Пазаруваш дишаш въздух,и те пече слънцето.
72
1
 
18
 
! Отговори
Ую преди 4 години
Продължават храбрите действия на строителната мафия, която поръча Иванчева. Девизът на София трябва да се смени на "Презастроена, пренаселена, противна". Браво, Данче!
71
1
 
16
 
! Отговори
българин преди 4 години
Пак гласувайте за Фандъкова...!!
70
1
 
15
 
! Отговори
Fck преди 4 години
Тая младост вече стана бетонен рай! :)
69
1
 
21
 
! Отговори
ggg преди 4 години
Фандъкова, време е да се изметеш! И платените кметчета на Младост, които окупираха властта след ареста на Иванчечва! Ще направите Младост по-зле от Дружба!
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 73Ще му дадат на друго място. Само още блоковел липсват на мястото на пазара.
67
1
 
17
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Кой им дава разрешение за строеж на тези? Това град ли е или махала? Домъкват се някакви отнякъде в новия блок, паркират си колите по тротоарите, за децата им място в детската градина искат. Осъзнайте се бе, кварталът не е проектиран за толкова народ!
66
5
 
6
 
! Отговори
Деян Куцев преди 4 години
Абе последно кат бях в София Тея осветили подлезите та човек няма къде да иде по нужда или една вода да пусне.
65
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бетон бетон кога ще дишаме..
64
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как така теренът е частен? Пазарът там го има от едно 40 години!
63
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съществува дума "напът", днес.бг. От години ви го повтарям. Има дума "напън" , има и по селата членуване на Национална агенция по приходите (Напът), но дума "напът" няма.
62
7
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
щом пазара е частна собственост собственика решава какво да прави там
61
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен в цялата страна трябва да се изградят нови пазари които да са в сграда а не да са на открито
60
4
 
11
 
! Отговори
Дори не съм СФ! преди 4 години
Направо плътно всичк в бетон .. да им приседне дано и да страдат в ада! Ненаядени скапани алчни дребни душици! Искам всичко да е в бетон .. и само коридорчета и дупки да се минава!!! Не ви л е срам бе!!!!!
59
0
 
23
 
! Отговори
Народен Съд преди 4 години
Хорат които живеят в София от преди промените помнят как ижглеждаше града тогава. Ако не знея вижте старите детски филими. Строхотно място за живеене.СЕГА Е ПЪЛНА ***. Всъщонст това се отнася за всички градове. Едните се презастроени другите са зиоставени.Геноцид му се казва
58
1
 
5
 
! Отговори
продължение преди 4 години
А за битаците... Какво да ти кажа. Всяка неделя по продължението на Naschmarkt близо до спирка U4 на метрото има битак. В европейска столица. Във Виена. Битак. Колко сноби са се навъдили направо не мога да повярвам.
57
1
 
12
 
! Отговори
Котьо преди 4 години
Незнам ,но докато закусвам сега течеше реклама за медикамент против неволното изпускане на урина от възрастни жени. Приятен апетит!(
56
11
 
6
 
! Отговори
Мита преди 4 години
Тия пък от гетото младост всеки ден за нещо недоволни, смятат се за най важни. Ами и аз не съм доволна, искам да им се съборят панелните блокове, щото с а грозни и тегаво и на тяхно място да се построят ултрамодерни сгради и да им се даде правото да си закупят там нови апартаменти на по 2000 евро квадрата.