Бой в градския транспорт: Нередовен пътник vs контрольор

Превишават ли си правата служителите?
Обновена: 25 ное 2019 08:46 | 25 ное 2019 08:46, Петя Славова
96
Бой в градския транспорт: Нередовен пътник vs контрольор
Снимка: Кадър, Нова тв

Бой между нередовен пътник и контрольор на градския транспорт предизвика бурни реакции в социалните мрежи. Сблъсъкът бе заснет с видео, а от кадрите се вижда как служителка на Центъра за градска мобилност дърпа за якето пътничка, която вика и моли за помощ.

"Пътувах в автобуса. Чух викане. На спирката видях как явно нередовна пътничка иска да избяга, а две контрольорки се опитват да я спрат. Проблемът е, че се е стигнало да физическа разправа", разказа очевидецът Руси Тодоров пред Нова тв.

"Жената пътуваше гратис. Отказа да плати съответната глоба. Помолихме я да слезе на спирката, за да й съставим акт за нарушение. Тя беше спокойна, съгласи се. След като слязохме, се опита да избяга. Колежката искаше да я спре. В този момент нередовната пътничка стана агресивна. Скъса ми чантата. Засили се към мен, счупи ми апарата. Хвана ме за косата и започна да ме бие и дори ме ухапа. Всичко това се случи преди да я дръпна за якето. Обадихме се на 112 и пътничката се опита да избяга. В този момент аз я хванах, но все пак тя не беше глобена”, разказа Анита Антониева, служител на Центъра за градска мобилност.

Според ръководителя на "Контрол по редовността на пътниците" Алексей Фикинчев, чрез мобилни екипи на органите на реда от градска мобилност се опитват да намалят броя на нападенията в столичния транспорт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
1
 
! Отговори
? преди 4 години
До СПЕЦИАЛНОа вие селяните ще идвате и ще се возите на аванта.
79
0
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Много строги тея контрольори, интересно защо електората пътува винаги гратис тогава ;) ???
78
0
 
2
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Като цяло нередовните пътници освен с малцинствен произход има и не малък процент Тумпени от двата пола
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има общинска полиция. Общинската полиция да пътува със контрольорите. Ха да видим няма ли да си плащат нередовните. От къде на къде едни ще плащат , а други няма. Аз пътувам с градски транспорт и виждам какво става. Крайно несправедливо е да плащам заради тарикатите. Общинската полиция да си влезе в ролята.
76
2
 
0
 
! Отговори
СПЕЦИАЛНО преди 4 години
За софиянци градския транспорт може да бъде безплатен. Вдигат данъците на софиянци със 30 % и ето ви безплатен транспорт. Предложете го на новата /стара/ кметица, тя ще ви разбере.
75
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
проклети да бъдете. да фалирате. съдийско решение не приехте. цената на билета е незаконна.Господи Иисус, всички автобуси, тролеи и трамвай в софия градски транспорт да се развалят и ремонтите да са много СКЪПИ. АМИН!!!ФАЛИТ М****** ВИ ***.
74
1
 
15
 
! Отговори
seira преди 4 години
11. ДОРИ И ДА СЕ ПОДПИШЕТЕ ПОД АКТА ЗА НЕРЕДОВЕН ПЪТНИК, НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ СЕ СЪГЛАСЯВАТЕ С НЕГО!ПОЛУЧАВАНЕТО НА ЕКЗЕМПЛЯР ОТ АКТА ОБАЧЕ, ЗНАЧИТЕЛНО БИ УЛЕСНИЛО ОБЖАЛВАНЕТО НА НАКАЗАТЕЛНОТО ПОСТАНОВЛЕНИЕ, КОЕТО СЕ ИЗДАВА ВЪЗ ОСНОВА НА НЕГО!12. СРЕЩУ САМИЯ АКТ ИМАТЕ ПРАВО ДА ВЪЗРАЗИТЕ, КАКТО КЪМ МОМЕНТА НА СЪСТАВЯНЕТО МУ И ПОДПИСВАНЕТО МУ ОТ ВАША СТРАНА, ТАКА И В ТРИДНЕВЕН СРОК, СЛЕД ИЗДАВАНЕТО МУ.13. ЛИПСАТА НА ПОДПИС НА СВИДЕТЕЛ (АКО НЕ ПОДПИШЕТЕ АКТА), ПРАВИ АКТА НЕЗАКОНОСЪОБРАЗЕН!НАРОДЕ!!!
73
0
 
1
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
До Д-р Джустик 57 Абе ти с четирите милиарда на Бойко пак се появи.Къде беше толкова месеци ? Сигурно си броил милиардите през това време.Ха,ха..!
72
1
 
8
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
До Анонимен 55 Не оправдавам нередовните пътници , но цената на билета е ненормално висока.
71
3
 
16
 
! Отговори
seira преди 4 години
10. КРИМИНАЛИЗИРАНА Е ПРИНУДАТА (чл.143 от Наказателния кодекс), ИЗРАЗЯВАЩА СЕ В ТОВА, КОНТРОЛНИТЕ ОРГАНИ ДА "ЗАСТАВЯТ" ЧРЕЗ СИЛА, ЗАПЛАШВАНЕ ИЛИ ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ НЕРЕДОВНИЯ ПЪТНИК ДА ИЗВЪРШИ НЕЩО ИЛИ ДА ТЪРПИ НЕЩО ПРОТИВ ВОЛЯТА СИ.КРИМИНАЛИЗИРАНА Е И ЗАКАНАТА, КАКТО И ЛИШАВАНЕТО ОТ СВОБОДА, КАКВОТО Е ПРИНУДИТЕЛНОТО ЗАДЪРЖАНЕ ОТ КОНТРОЛЬОР.ВСЯКО ПОВЕДЕНИЕ В ТОЗИ СМИСЪЛ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СПОРЕД НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС, А ОСЪЩЕСТВИЛОТО ГО ЛИЦЕ, ОТГОВАРЯ КАКТО НАКАЗАТЕЛНО, ТАКА И ЗА ПРИЧИНЕНИ ВРЕДИ!
70
4
 
17
 
! Отговори
seira преди 4 години
8. КОНСТИТУЦИЯТА НА Р БЪЛГАРИЯ И ПРАВИЛАТА ЗА ЛИЧНАТА СВОБОДА И НЕПРИКОСНОВЕНОСТ НА ГРАЖДАНИТЕ, ПРАВЯТ ПРИНУДИТЕЛНОТО ЗАДЪРЖАНЕ ОТ КОНТРОЛЬОР КРИМИНАЛНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ СТРАНА НА ДЛЪЖНОСТНОТО ЛИЦЕ!9. ПРАВОМОЩИЯТА НА КОНТРОЛЬОРИТЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА "ЗАСТАВЯТ" ПЪТНИКА ДА СИ ПЛАТИ ГЛОБАТА, СА ПОТЪПКВАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА, КЪДЕТО съгл. чл. 30, ВСЯКО ЛИЦЕ ИМА ПРАВО НА ЛИЧНА СВОБОДА И НЕПРИКОСНОВЕНОСТ, КАКТО И ДА НЕ БЪДЕ ПОДЛАГАНО НА УНИЖАВАЩО ОТНОШЕНИЕ (чл. 29, ал. 1 от КОНСТИТУЦИЯТА)! НАРОДЕ!!!!!
69
3
 
15
 
! Отговори
seira преди 4 години
5. В СЛУЧАЙ, ЧЕ ДЕЙСТВАТ КАТО ПОЛИЦЕЙСКИ СЛУЖИТЕЛИ, ПОЛИЦАИТЕ НЕ МОГАТ ДА ПРИДРУЖАВАТ КОНТРОЛЬОРИТЕ, А СЛЕДВА ДА БЪДАТ СИГНАЛИЗИРАНИ И ИЗВИКАНИ НА МЯСТОТО НА ИЗВЪРШВАНЕ НА НАРУШЕНИЕТО ПРОТИВ ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД.6. ПОЛИЦАИТЕ ИМАТ ПРАВО ДА НИ ЗАДЪРЖАТ САМО, АКО СМЕ НАПАДНАЛИ КОНТРОЛЬОР ИЛИ ИМА ЗАПЛАХА ЗА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД!7. ПО ЗАКОН НЕВАЛИДИРАНЕТО НА БИЛЕТ ИЛИ КАРТА НЕ СА ДОСТАТЪЧЕН ПОВОД ЗА ЗАДЪРЖАНЕТО НА ПЪТНИКА!НАРОДЕ!!!!!
68
2
 
17
 
! Отговори
seira преди 4 години
ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ:1. ПО ЗАКОН "ТАВАНЪТ" НА ГЛОБАТА ЗА НЕРЕДОВЕН ПЪТНИК Е 10 лв.?!2. ПРЕДВИДЕНОТО В ОБЩИНСКАТА НАРЕДБА - ДИРЕКТОРЪТ НА ЦГМ ДА ДАВА ПРАВА НА ТРЕТИ ЛИЦА ДА САНКЦИОНИРАТ НЕРЕДОВНИ ПЪТНИЦИ Е НЕЗАКОННО?!3. ПО ЗАКОН НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ ЛИЦА ПОД 18 г. НЕ ПОДЛЕЖАТ НА "ГЛОБА", А НА "ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ"?! НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ САНКЦИОНИРАНИ ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ ИЛИ ПОПЕЧИТЕЛИ!4. ПОЛИЦАИТЕ НЯМАТ ПРАВО ДА ПРИДРУЖАВАТ КОНТРОЛЬОРИТЕ И ДА НИ ПРОВЕРЯВАТ ЗАРАДИ НЕРЕДОВНОСТ?!...НАРОДЕ!!!!!
67
1
 
11
 
! Отговори
Моше бен Маймон преди 4 години
Няма да проявя грам състрадание към гратисчиите и ще уважавам всеки контрольор, но само ако видя масови акции в автобуси, населявани от индустанци. Всичко друго води до двоен стандарт, презрение, омраза и надлъгване!!
66
9
 
5
 
! Отговори
ИЗЛАГАТЕ СЕ, БЕ.... преди 4 години
С КВО СТЕ ПО-РАЗЛИЧНИ ОТ ОНИЯ ДЖАГАТАЙЦИ ОТ АЗИЯ И ЧЕРНОМРЪСКАВИТЕ... ХАХАХААААА...ЗА ЕДНО БИЛЕТЧЕ, СЕ ПРАВИТЕ НА *** !
65
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сори но и аз за 2-3 спирки не си дупча билетче скъпичко ми идва.
64
8
 
7
 
! Отговори
Гашо преди 4 години
Аз билет не съм земал, откак станаха по 1.60. Да са оправят. На жената и децата също съм забранил да се купува, кат видя кинтрола, слизам сам и са мятам на следващия. На месец от билети спестявам за 2 бутилки Джак Даниелс. Балъците да купуват, не ми пречат
63
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ШокГлоба може и да се отработи.Но едно малцинство е с привилегии.
62
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е вероятно жената да и е накиояло - чакала е един час "редовния" градски транспорт на Фандъкова, след това се е качила на автобус, който е чистен, както Фандъкова мие улиците на София и как да си дупчиш билет, при това обявен от съда за незаконен?
61
1
 
7
 
! Отговори
Ошашавен преди 4 години
Онзи ден в "Люлин", при сбиване, един беше отхапал част от носа на шофьор, който не му направил път на пешеходна пътека. После избягал и досега не са съобщили да е заловен.Сега пък, пак по време на битка, хапеща гратисчийка се отървала от глобата.Значи какъв е изводът?1. За да не си на загуба, трябва да се биеш, ръкопашен бой.2. Ако проявиш канибалски наклонности, ще се отървеш от санкция.Бреееей!