Чистят боклуците под мостовете в София

Местят и бездомници от там, ако са се настанили
Обновена: 26 ное 2019 12:03 | 26 ное 2019 12:00, Веселина Йорданова
5
Чистят боклуците под мостовете в София
Снимка: архив, БулФото

Проверки и обходи на подмостовите съоръжения на основните реки в София извършват екипи на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" и Столичният инспекторат.

Дейността е възложена от кмета на София Йорданка Фандъкова и цели почистване на нерегламентирани отпадъци, намиращи се под мостовете за осигуряване на нормалното оттичане на водите, както и недопускане паленето на отпадъци през зимата и увреждане на съоръженията.

При наличие на бездомни хора със съдействието на СДВР и социалните служби ще им се оказва помощ, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

През днешния ден е установено наличие на отпадъци под моста на Сточна гора и под моста при ул. "Раковски", които се почистват своевременно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо се създават подобни сметища, после се чистят с държавни пари. Сладка работа със сигурни поръчки от държавата, понеже тя с целия си апарат не може да контролира подобни процеси. Или как се забогатява за 30 години преход
3
0
 
0
 
! Отговори
До Пижо преди 4 години
Пижо,Пижооо,нищо свестно няма за вас.Чети,учи и се развивай бе поколение ***!!!Знаеш ли къде ,как и кога функционира центъра за кризисно настаняване,без да трупа дивиденти.?Аман от недорасли,неграмотни и неинформирани мочковци!!!
2
0
 
1
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Това инфо ми звучи като сюжет от хорър. Каква конкретно е тази помощ от страна на социалните служби? И в какво се изразява "съдействието на СДВР" в предлагането на помощ?! Истината можеше да бъде написана просто и ясно, а не да бъде замазана с безсмислени добре звучащи думи. А тя е: МВР ще разгони всички бездомни, за да не пречат на коледната украса. Социалните и кметицата ще трупат дивиденти в студените зимни месеци, биейки се по гърдите колко много ги е грижа за бездомните!
1
0
 
1
 
! Отговори
Шок преди 4 години
Аз очаквах да глобят тези които замърсяват, но те са от недосегаемото малцинство!Затова наши хора ще го почистят срещу добро заплащане.Програма на Каракачанов и Симеонов за интеграция роми и унижаване на българи.Това са националисти