Гешев: Заплатата ми е голяма, идва от гражданите!

Главният прокурор заяви, че никой не е недосегаем
Обновена: 1 фев 2020 13:29 | 1 фев 2020 13:21, Петя Славова
157

Снимка: БГНЕС

Обещах държавата да свърши това, което отдавна трябваше да свърши по отношение на битовата престъпност. Обявяваме война на битовата престъпност.

Това заяви главният прокурор Иван Гешев, който пристигна на място в столичния квартал „Христо Ботев”, където се извършва специализирана операция по линия на битовата престъпност. Там е установен член на престъпната група, която е извършвала въоръжени грабежи на бензиностанции в столицата, предаде репортер на БГНЕС.

Тези, които убиват, изнасилват, тормозят възрастни граждани по селата, крадат, грабят, трябва да преосмислят поведението си, заяви Гешев и съобщи, че случващото се не е инцидентна акция, това е кампания. Започват регулярни акции срещу битовата престъпност в цялата страна, заяви още Гешев.

Задържано е едно лице, издирват се още четири, съобщи от своя страна главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

 Главният прокурор съобщи, че разкритата група, освен с обири на бензиностанции, се занимавала с грабежи, кражби и отнемане на моторни превозни средства.

Още по темата

Въпросната група е извършвала престъпления не само в София, и на територията на СДВР, но и извън страната. Бандитите са се опитали да оберат магазин за цигари миналата вечер.

Иван Гешев добави, че в целия квартал "Христо Ботев" се извършва специализирана операция по отношение на битова престъпност, проверява се контингентът с повече от едно висящи дела, досъдебни производства и др.

Все още няма официално потвърждение за Васил Божков. Никой не е недосегаем за закона, ако е имало такъв период в българската история след 89-та година, той е в миналото. България се променя, време е преходът да свърши, заяви главният прокурор Иван Гешев по водещата от дни тема и отсече, че заплатат му е голяма. Идва от българските граждани.

Иван Гешев потвърди за ареста във Виена на Борис Бекяров. Лицето, задържано в Австрия е част от организираната престъпна група на Божков.

Зад обвиняемият Божков седят милиарди, зад обвиняемият Цветан Василев стоят милиарди. Зад Баневи стоят стотици милиони. Зад Арабаджиеви, които са изправени пред съда, стоят стотици милиони. Това достатъчно основание ли е да бъдем атакувани, според вас, обърна се Гешев към медиите.

Знам, че на настоящия председател на Комисията по хазарта Александър Георгиев са му повдигнати обвинения, каза още Гешев. Той е направил пълни самопризнания, пълно е съдействал на разследването, прокуратурата ще съобрази тези доказателства, но каква точно ще му е мярката, ще разберете в зала, каза още главният прокурор.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
4
 
21
 
! Отговори
Кака Лойка преди 4 години
Много каскети има 4-тото прасенце и затва заплатата трябва да у е голяма...
59
5
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Като свърши с...олигарсите,какво ще прави тогава.За да не е...безработен,да започне с...премиерите;отпред,та...назад.
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 59Инаш пред вид лс футболния отбор ли, който скоро ще фалира....
57
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев е новия Левски.Ако спечели печели цял народ.
56
5
 
7
 
! Отговори
F5 преди 4 години
какъв народ бе прассе, ти си извършил преврат на тая държавичка!
55
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо да хващат още олигарси, като веднага те стават светци. Още светци ли да правят? Стигат ни сегашните светци. Света Иванчева, Свети Божкев, светия до светия и мъченик до мъченика.Накрая ще кажат, че искат да хванат Тръмп и Путин и тогава ще са доволни.
54
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А къде са Цв Василев и Божков, няма ги в затвора и няма да ги има, докато началникът на Гешев се прегръща със сръбския мошеник Вучич, ЦВ няма да стигне до затвор
53
5
 
6
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Какъв народ бе пррасе?Те извършили преврат на тая държавичка!
52
21
 
7
 
! Отговори
Шопа преди 4 години
Прокуроре,земи да ги намачкаш теа шебеци тука дето плюят против държавата.
51
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък много се надявам до края на годината да се евакуирам от колонията. Честно казано случващото се ме плаши. Лов на престъпници или лов на вещици? Все тая. Махам се. Не желая някой да влезе вкъщи, да се снима триумфално, да покаже колко е мръсно и неподредено, да измисли произволни обвинения (щото истински няма как да има), да конфискува всичко което имам и после върви доказвай в съда, че си невинен. След като са ти съсипали живота. Не благодаря, махам се.
50
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Защо не разследваш и Цеките нали и те са замесени в Големия хазарт....нали и там влизаха на проверки от ДАНС и ли всичко е редовно при тях щом ще свидетелстват. Или Американското посолство е казало на прокуратурата да не разследват Цеките
49
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 44Сега като гледаш божковци, баневци,арарбаджиеци и да не изреждам други не ти ли става ясно защо е имало Народен съд?Онези не са били по-добри от сегашнитв мут..ри и олигарси..
48
3
 
25
 
! Отговори
Драги Гешев! преди 4 години
Като си решил да караш наред - не прескачай, че да не обидиш накого! Например с "черепа" са вечеряли доста министри, че и министър председатели... Или си мислиш, че са си говорили само за онли за ***? Нищо подобно ! След такива вечери, за куриоз, много хора окьоравяват и оглушават, а други забогатяват... Да не си помислиш нещо! Т'ва да не ти е "ало Ваньо" и приккюченията на Мишо "бирата"! Бай дъ уей - що не се поразровиш там или вече има давност, или пък те е шубе да не омиришеш накоя трънка.
47
4
 
26
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
До БПФ...казваш, гешев, че заплатата ти идва от гражданите. Ето - аз те питам като гражданин - защо хем подслушваш незаконно държавния глава, хем и ти като плужестият си предшественик не смееш да приложиш законите спрямо една цяла милионна прослойка маргинали? Затова ли ти плащаме всички ние?
46
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев а кога ще разследваш Пеевски и Доган,Боко тиквата и Домуса или те неса олигарси и са с честен Бизнес....????
45
2
 
17
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
До БПФ...електроразпределителната и ВиК мрежата? Кажи, плешив *** - като обикаляш по гeтата, не знаеш ли, че огромната част от тия кaтуни са построени незаконно на чужда земя, че са се самоприсъединили незаконно към "жицата" и "тръбата"? Защо тогава законът не се прилага, защото не съм видял някъде да пише, че наказателния кодекс не важи за т.нар. "роми"? Къде спи поверената ти институция, ***? Приложете тия членове от НК и "битовата престъпност" ще изчезне поне на 90% !! Ама не ти стиска
44
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствено, което ме интересува в този сайт е кога ще свършат пещерните комунисти в България. Искам да им кажа едно единствено нещо, днес е деня на зверствата на БКП или БСП . Не пожелавам на вас и вашите деца или внуци да попадат в т.н. народен съд т.е. убийци на собствения си народ.
43
3
 
18
 
! Отговори
Барселона преди 4 години
Гешев,нима досега не знаехте че зад посочените хора стоят милиарди или милиони...ЗАЩО ЧАК СЕГА....дай едно нормално обяснение на този въпрос...И ти си една ...бухалка ...в ръцете на Борисов...Надали Народа щеше да гласува за теб...
42
2
 
1
 
! Отговори
Гост - троля преди 4 години
/продължение/ Да, ама мен ме има. И на мен сами крали чантата от Централна гара в Пловдив през 2004 година, не намериха нищо от нея, и го помня и до сега, и това Е битова престъпност, каквото и да говори поредният главен прокурор на републиката, през 2020 г., и аз все още съм жива, за да мога да го кажа публично!
41
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой, освен шефа ти мафиота Бойко Борисов и тия от партия ГЕРБ, нали Хайван Гешеф?Корумпирано, продажно гербаджийско заптие, ***!